reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

Ja z paznokciami mam tak, że wreszcie są twarde, nie łamią się i szybko rosną, zero odżywek, mnóstwo zmywania naczyń, mycia łazienki bez rękawic itp a one się nie łamią :D Włosy jak zawsze, mocne, ale boję się, że się osłabią po porodzie.

Koot, super, że remont idzie pełną parą :)

Justi, współczuję teściowej. Nie daj się, walcz o swoje.

Dzisiaj mi się śniło, że było lato, świeciło słoneczko i szłam z koleżanką się opalać. Byłam szczuplutka i tak mi było dobrze. Aż w pewnym momencie zaczęłam się martwić, czy moja córeczka nie jest głodna, bo została w domu z tatą. Ale fajnie było chociaż we śnie poczuć już ciepełko i lato :D No i nie czuć się jak wieloryb :p

aenye, dzisiaj wieczorem robię Twoje ciasteczka :D Jutro wiozę je do teściów, bo mamy zaproszenie na obiad :D

reklama
A u mnie w przeciwieństwie do Waszych, noc całkiem spokojna :) też mi trudno znaleźć odpowiednią pozycję do spania, wstaję na siusiu, a przy przekręcaniu brzusio napięty, ale jak nie ma skurczy to jest naprawdę ok ;)

Co do włosów i paznokci...hmm...paznokcie noszę teraz króciuteńkie (wcześniej żele), rosną szybko, ale nie wiem, czy są mocna, bo nie mam porównania. Włosy beznadzieja. Myję co 3-4 dni, ale z lenistwa (wcześniej myłam codziennie i gdybym normalnie funkcjonowała, zostałabym przy tej praktyce).

Do mnie dzisiaj na kilka dni przyjeżdża siostra. Rodzice chyba wysłali ją jako przedstawicielkę :p, bo w tym tygodniu sami nie przyjadą (a nie widziałam ich już miesiąc).

koot trzymam kciuki, żeby remont do końca szedł tak sprawnie, a efekty zapierały dech w piersiach :)

mamusiaDorusia miłej zabawy na urodzinach teścia!

madziarkas jak się czujesz po założeniu pessara? ;)

witam się porannie:tak:
moja noc okropna jakieś skurcze mnie łapią brzuch twardnieje i dalej leże ,dzwoniłam na IP to powiedzieli żeby wziąć nospe a jak nie przejdzie i bóle się nasilą to do nich.
zaczynam się bać bo tak miałam w pierwszej ciąży zaczeło się w 31 tyg i juz do końca albo szpital albo łóżko...i przez to jakiś dołek mnie łapie....ech może też od pogody....
okropieństwo:crazy:
wczoraj oglądałam i kto to mówi na polsacie pokazywałam córce co mama ma w brzuszku to jeszcze nigdy nie widziałam jej takiej zaciekawionej:-)
mój m jest w pracy jakby co mam do niego dzwonić dziś stwierdził że składa łóżeczko bo niie chce z tym zostać na ostatną chwile,lepiej niech już sobie stoi,a ja stwierdziłam że się jeszcze przez conajmniej miesiąc nie rozkracze:-D:-D:-D
justi moja teściowa wymyśliła sobie że jak pójde rodzić to ona przeprowadzi się do nas i pomieszka z nami:no:na co ja odwet w szpitalu oczywiście odwiedzajcie mnie ale jak wróce do domu 2 tyg kwarantanny:laugh2::laugh2::laugh2:nie jest aż tak złą ale czasem poprostu doprowadza mnie do szału:crazy:

beata to trzymaj się, leż póki co i mam nadzieję, że wszystko się uspokoi i bez szpitala się obejdzie!

p.s. ja zmieniłam jeden z suwaczków ;)

mitaginka-siczny suwaczek :)
i znowu samotna nudna sobota :(

mam pytanie do dziewczyn co mialy zzo. ZZO znieczula tyko skurcze czy "sam porod" tez?? zaczynam sie nad tym zastanawiac , wczesniej bylam przeciwna a teraz coraz blizej "godz zero" to sie zastanawiam czy moze jednak?

Ostatnia edycja:
mitaginka-siczny suwaczek :)
i znowu samotna nudna sobota :(

mam pytanie do dziewczyn co mialy zzo. ZZO znieczula tyko skorcze czy "sam porod" tez?? zaczynam sie nad tym zastanawiac , wczesniej bylam przeciwna a teraz coraz blizej "godz zero" to sie zastanawiam czy moze jednak?

Ja miałam przy 1 porodzie, ale zakończyl sie i tak cesarka, więc na pytanie nie odpowiem. Skurczów na pewno nie czułam, tak dziwnie jakos bylo...

Dziewczyny, szukam jakiegoś fajnego pomysłu na prezent walentynkowy dla męża. Nie chcę mu kupować prezentu, tylko wymyśliłam sobie że zrobię coś sama. No i nie mam pomysłu :/ Ostatecznie coś mu ugotuję fajnego, ale wolałabym coś innego wykombinować.

Beata87 oszczędzaj się kobito.. na pewno bedzie wszystko dobrze!!

Mnie czasami zastanawia jak organizm znosi różnie ciążę, u mnie pierwszą to płowe przeleżałam, pod koniec przez miesiąc szpital do samego porodu, a się oszczędzalam, unikałam wysokich schodów, sporo leżałam.. Teraz wiecznie w biegu za małym, 4 piętro i przeciętnie 1-3 razy dziennie po tych schodach.. z zakupami czy bez.. M czesto nie ma.. i puki co odpukac wszystko w porządku
ehh jeszcze 2 dni do wizyty sie doczekac nie moge.

to mnie chyba najbardziej irytuje- jak pomyślę, że najpierw się człowiek namęczy sn, a i tak zrobią mu cesarkę i będzie obolały i na dole i wyżej...to już bym wolała tak jak moja koleżanka, że ma ustaloną cesarkę i ...koniec ;)

reklama
Dziewczyny, szukam jakiegoś fajnego pomysłu na prezent walentynkowy dla męża. Nie chcę mu kupować prezentu, tylko wymyśliłam sobie że zrobię coś sama. No i nie mam pomysłu :/ Ostatecznie coś mu ugotuję fajnego, ale wolałabym coś innego wykombinować

WALENTYNKI Wyjątkowa Statuetka SUPER JAKOŚĆ !!! (1434335968) - Aukcje internetowe Allegro

mój to lubi takie 'romantyczne rzeczy' na wyjazdy taka ramka w sam raz,,, od maja do wrzesnia znowu go nie bedzie tylko raz na tydzien raz na dwa.. więc żeby o nas pamietał heheh :)))

Do góry