reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

aha, to dobrze, że zwróciłaś na to uwagę...dzięki, bo ja tak łykam, łykam, a tu i infekcja i zastoje moczu w nerce :/

...a proszę bardzo. Jakoś zawsze z uwagą studiuję te ulotki, i wszystko, co pisane drobnym drukiem...
Kuruj się Mitaginko, trzymam kciuki za nasze umęczone drogi moczowe
....w pon kolejne wyniki, mam nadzieję, że lepsze

reklama
joll ja generalnie też czytam ulotki, ale jak zaczynam coś brać...aspargin brałam od jakiegoś miesiąca, a teraz doszły te wszystkie problemy z drogami moczowymi i nie pomyślałam, że jedno może wykluczać drugie, a ulotki po raz kolejny nie studiowałam...

...no tak, kto by to wszystko spamiętał...
pamiętam, że nawet lekarz przepisał mi lek, który był absolutnie zakazany przy schorzeniach nerek
a mnie ta czujność chyba została po dawnych przebojach z nerkami, one bardzo wrażliwe na przeróżne medykamenty

...tak, a ten aspargin to już w przypadku brania antybiotyków, to już trzeba bardzo pilnować, bo zmniejsza ich wchłanianie (przynajmniej tetracyklin)

....no i związków żelaza, więc szczególnie my ciężarówki musimy pamiętać przy nie przyjmować magnezu z żelazem jednocześnie

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny

Ja od rana zalatana, sprzątanie, pranie, gotowanie, Kacper i do tego chory M i to coraz gorzej. Jestem coraz bardziej przerażona bo to jego choróbsko znowu się odezwało i to akurat teraz. Ja to po prostu mam szczęście... Boje się strasznie, że znowu wyląduje w szpitalu a ja sobie sama z tym wszystkim nie dam rady. Jeszcze jutro jego córka przyjeżdża na tydzień. Na szczęście duża dziewucha to choć trochę Kacprem się zajmie. Ja ja wcale nie czuje się najlepiej. Po dwóch dniach latania brzuch mam twardy jak kamień i powracające skurcze. Biorę już fenoterol co 3 godziny. Po prostu jakaś masakra. Normalnie siedzieć i ryczeć mi się chce :no:
Przepraszam nie czytam was bo nawet nie mam na to czasu. Jak tylko mam moment to kładę się choć na moment żeby brzucho odciążyć.

...tak, a ten aspargin to już w przypadku brania antybiotyków, to już trzeba bardzo pilnować, bo zmniejsza ich wchłanianie (przynajmniej tetracyklin)

....no i związków żelaza, więc szczególnie my ciężarówki musimy pamiętać przy nie przyjmować magnezu z żelazem jednocześnie

tego to też nie wiedziałam...a widzisz...ja łykam i żelazo, bo mam anemię i magnez...no cóż...póki co zostanę przy żelazie

marma a nie masz kogoś, kto w tym trudnym okresie mógłby Ci trochę pomóc? może faktycznie ta córka chociaż zajmie się Kacprem. Współczuję Ci serdecznie...

reklama
lenka nie wariuj ;-)

odnośnie swędzenia, pieczenia itd. to ja już nie wiem, co i w jakiej kolejności aplikować sobie do pochwy :eek: w szpitalu stwierdzili mi grzybicę i podawali nystatynę na noc. Odstawiłam więc na kilka dni luteinę, ale po ostatnich skurczowych przeżyciach (i telefonicznej konsultacji z moim gin) bez zastanowienia do niej wróciłam. Tyle, że infekcji nie wyleczyłam do końca, bo czuję dyskomfort :wściekła/y:a lutki nie zamierzam odstawiać. Tak więc właśnie zaaplikowałam sobie globulę na grzybicę, po południu wsadzę 2 lutki i na noc też 2 :eek: chyba dobre rozwiązanie...? Szkoda tylko, że tym bardziej ruszać się nie mogę :szok:, żeby mi globula nie wypadła :-D i mam nadzieję, że działanie jednego nie wyklucza działania drugiego :wściekła/y: czy ma któraś z Was doświadczenie w tym temacie?

Ja biorę przy luteinie lactovaginal, a brałam też pimafucin i lekarz powiedział, zeby co najmniej 1h zrobić odstępu między aplikowaniem leków i będzie dobrze, wiec tak robiłam i jakoś to wyleczyłam

mówię do mojego męża:"nie myślisz, że mi się owłosił brzuch?" (myślałam, że zaprzeczy), a on:"no trochę" :szok:
myślałam, że mi się wydaje, ale chyba faktycznie jestem w tej ciąży jakaś taka owłosiona :wściekła/y:

Ja też odniosłam takie wrazenie ale to chyba dlatego, ze skóra jest napięta i włoski bardziej odstaja a nie, ze jest ich więcej, tak sie przynajmniej pocieszam :-D

tego to też nie wiedziałam...a widzisz...ja łykam i żelazo, bo mam anemię i magnez...no cóż...póki co zostanę przy żelazie

Lekarz mi powiedział, zeby robić tak jak przy globulkach odstęp przynajmniej godzinny i do tego jeszcze wit. C bo ułatwia wchłanianie magnezu i ładnie mi się poprawiły wyniki, a magnezu nie odstawaim, bo dzieki niemu nie mam skurczy prawie w ogóle, jak tylko nioe biorę to zaraz sie zaczyna albo skurcze, albo częste stawianie brzucha.

Właśnie skończyliśmy z mężęm lkepić kluski śląskie, jeszcze gulasz sie do końca udusi, kluski ugotują i jemy oobiadek, a Wy ci dzisiaj gotujecie?

Do góry