reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

jak wasze pazury?
a wlosy jak mylam codziennie, tak teraz po 3 dniach nawet nie są przetłuszczone....fajnie:) myję z przyzwyczajenia hihi a nie że musze...
p.s. spimy sobie w salonie na materacu z sypialni no bo tam nie ma jak. fajnie tu:) mamy widok na miasto. LA ani NY to nie jest,ale dla nas wystarczy:D:D(

mam dokłądnie tak jak Ty i z paznokciami(buuuu) i z włosami(juuupi):-D
a tam nie narzekaj bb nocą ładnie wygląda, a już na pewno lepiej niż za dnia;-)

reklama
cytat rozpakowanej dzisiaj marcówki(blizniaki, cc,36tc)
Sama cesarkę wspominam miło. Lewatywa nic nie bolała...smiałam sie jeszcze siedząc na wc ze brakuje mi tylko gazety do poczytania:)hi potem na jakimś łóżku mnie przygotowywali, zbadali na ktg tętno dzieci, dali mi jakieś 2 kroplowki. I założyli cewnik...praktycznie nic nie bolało:):)a stracha przed tym miałam mega. I heja na stół operacyjny. Tam było ludzi jak mrówek chyba z 10 i zaczęli mnie przygotowywac do operacji.
Znieczulenie miałam od pasa w dól i nic wkłucie nie bolało. Potem cc i trwało wszystko 30min. Najważniejszym momentem było usłyszenie pierwszego płaczu- wtedy zaczęłam płakać jak dziecko.

I sumiennie przyznaję że cc to nic strasznego. Wolę to niż naturalny. Bo tak to sie człowiek tyle nie męczy:)

mam dokłądnie tak jak Ty i z paznokciami(buuuu) i z włosami(juuupi):-D
a tam nie narzekaj bb nocą ładnie wygląda, a już na pewno lepiej niż za dnia;-)

hahaha czasem bb (bielsko-biala)myli mi sie z bb (babyboom)i musialam sie zastanowic o co kaman....
ta bielsko nie jest brzydkie, lubie to miasto:)

cytat rozpakowanej dzisiaj marcówki(blizniaki, cc,36tc)
Sama cesarkę wspominam miło. Lewatywa nic nie bolała...smiałam sie jeszcze siedząc na wc ze brakuje mi tylko gazety do poczytania:)hi potem na jakimś łóżku mnie przygotowywali, zbadali na ktg tętno dzieci, dali mi jakieś 2 kroplowki. I założyli cewnik...praktycznie nic nie bolało:):)a stracha przed tym miałam mega. I heja na stół operacyjny. Tam było ludzi jak mrówek chyba z 10 i zaczęli mnie przygotowywac do operacji.
Znieczulenie miałam od pasa w dól i nic wkłucie nie bolało. Potem cc i trwało wszystko 30min. Najważniejszym momentem było usłyszenie pierwszego płaczu- wtedy zaczęłam płakać jak dziecko.

I sumiennie przyznaję że cc to nic strasznego. Wolę to niż naturalny. Bo tak to sie człowiek tyle nie męczy:)

nauczę się na pamięć i będę sobie codziennie powtarzać:tak: szczególnie ostatnie trzy zdania:tak:

hehe mam dokładnie to samo.. zamiast sie wcześniej połozyc to siedze do ok 23.. już to przerabialam, ze jak wczesniej zasnęłam to o 4 rano pobudka.. Teraz to w sumie i tak mi bez różnicy chyba bo i tak budze się co godzine, bo mi nie wygodnie! Masakra jakaś!

Ja też mam to samo spać w nocy nie mogę... Strasznie niewygodnie, a jeszcze dzisiaj niunia mnie tak skopała, że mnie wszystko boli :/
Co do paznokci - rosną na potęgę ale sa dość łamliwe natomiast włosy mam całkiem mocne i jakoś dziwnie nie musze ich myć co drugi dzień :-) jakoś nie przetłuszczają się tak szybko, co do zębów to nie mam jakiś problemów jakis rok temu zrobiłam sobie porządek i jakoś się trzymają :rofl2:
Jeśli chodzi o przygotowania to chyba wszystko już mam no może prawie wszystko... ;-) A i zaczynam się powoli bać... tak po prostu wszystkiego się obawiam...

Ale macie spanie,nie ma co...;-)

Mnie to w nocy było tak źle,że szkoda gadać-ani się jakoś wygodnie ułożyć ani do porządku zasnąć.A jak już-to śniły mi się istne pierdoły.Tak więc melduję się na posterunku bb...

Życzę udanego weekendu=przede mną dziś impreza-60-tka teścia:eek:
a jutro-znając życie-poprawka....:szok: Damy radę

Witam z rana.
Tak u nas szaro i brzydko, że nic się nie chce, wiatr świszczy za oknami i nieprzyjemnie jest. A ja zamiast pospać to obudzona bólem pleców.
Miałam problem, co zjeść na śniadanie. Nie miałam ochoty na nic zupełnie a coś zjeść trzeba, bo brzuch burczy. Na płatki się zdecydowałam i sobie właśnie chrupię :)
MamusiaDorusia, udanej imprezy ;)

Wrrr, męczę się z tymi torrentami. Męża nie ma i nie ma mi kto pomóc a akurat dzisiaj mam czas na oglądanie bo sama siedzę. Nati, weszłam na tego linka, co wkleiłaś z torrentami do filmu i co mam tam robić? W co kliknąć? Pobieram torrenty przez Operę, ale jak klikam na napis ściągnij plik torrent to mi coś ściąga od razu w sekundę i nie mogę tego otworzyć :/ Buuu

Ostatnia edycja:
cucumber nie mam pojecia :(
ale wpisz w googlach:
one born every minute torrent

i znajdzie naprawde duzo stron :)

a pozatym sie nie wyspaam, nie spaam miedzy 3 a 4 boi mnie bark od spania w jednej pozycji, chce mi sie esc a kuchnia tak daleko hahahaha
no i gowa boli a pogoda no coz gorzej byc nie moze,bleeeeeeeeeee

Hej dziewczynki,

witam cały geriatyk:)
Doczytałam co nie co....nela- trzymaj się skarbie, mitaginka super,że już w domku.

U mnie remont zapier****, sorki, ale inaczej się tego nie da określić, co cieszy mnie na maksa. Przez to tempo cały tydzień jeździmy i dowozimy tylko materiały. Mam już wybrane meble do całej chaty i popłacone zaliczki. Po tym tygodniu jestem wykończona, ale na maksa szczęśliwa. Jak wszystko pójdzie bez przeszkód, to za dwa tygodnie będę w domu!!!!! Normalnie nie wierzę. Mam nadzieję tylko ,że przez te szaleństwa sklepowe szyjka ok (syndrom formułowiczki:)

U gina byłam w poniedziałek- okej. Co do porodu,czyli mojej traumy, to ponoć mam wybór jak będę rodzić. Postanowiłam więć co następuje: poczekam normalnie na początek, zobaczymy jak to będzie wszystko szło, jak w miarę sprawnie to sn, jak nie to cc i tyle. Wiem,że nie mogą mnie ze względu na poprzedni poród próbować podłączać do osy, bo wychodzą z założenia,że jak w pierwszym porodzie to nic nie dało, to podobnie będzie w drugim. Mnie takie coś zupełnie satysfakcjonuje: mam szansę urodzic sn, ale nie przeżyję (mam nadzieję takiego czegoś jak przy Mai).

To tyle u nas. Stęskniłam się za Wami:))

reklama
Do góry