reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwiecień 2011

asiunia :)) cóż za dobre wieści mi przynosisz:):)
no kopie mnie koło żeber, 10 lutego mam usg więc się upewnimy w tej teorii... :):) ale i tak jestem dobrej myśli.
dzięki za ino
Witam niedzielnego ranka :tak: Morgaine tak się składa, że ja też mam wizytę USG 10 lutego, życze więc udanej wizyty i żeby nasze dzidzie były dobrze ułożone :-) czego życzę również wszystkim:tak::tak::tak::tak::tak:
U nas dziś dzień pochmurnie się zaczął... A moje maleństwo od rana spać nie może i kopie, ale to tylko dobre wieści :-) Już nie mogę doczekać sie wizyty, no coraz bardziej zaczynam sie obawiać porodu... :errr: Jakoś nie moge sobie tego wyobrazić jak to wszystko będzie się działo, jak to zostanie zorganizowane... Ja mogę liczyć tylko na mojego Męża... mam nadzieję że jak już to będzie się wszystko działo to będzie w domu a nie w pracy.... :baffled:
idę na śniadanko ppa

reklama
hej!

obudzilam sie z jedna mysla - FAWOOOORKI :-D takze zaraz po sniadaniu zabieram sie za robote!
dzieki za info o oleju - nie mam smalcu, wiec UFF :-)

aha, duzo tego oleju musi byc? to ma sie jak frytki smazyc, czyli w glebokim tluszczu z pol garnka, czy wystarczy usmazyc na patelni, np polowie glebokosci patelni ?

aenye- jak frytki, ja robie zawsze na smalcu ale na oleju pewnie tez mozna. i tak jak Asiunia pisala potem na papier np reczniki papierowe nich troche odsiakna. Masz blisko do gdyni to jeszcze mozesz mi cieple podrzucic :)

witajcie.
Ale mi smaka narobiłyście na te faworki:tak: chyba zaraz pójdę sprawdzić czy wszystko mam i też zrobię:-) ja zawsze używam oleju w ilości mniej więcej takiej jak do frytek/paczków.
U nas też dziś piękne słoneczko ale spacer wykluczony nawet krótki bo katar i gardło dalej mnie męczą:wściekła/y:

Nie bawie sie z Wami, od rana mi smaki robicie ;-)
ale ja pójdę na łatwiznę i kupie coś dobrego w cukierni :-D
Wczoraj mój mąż stwierdził, że chyba przeszłam samą siebie, jak byliśmy na zakupach kupiłam sobie ogórka kiszonego na wagę w Krakowskim Kredensie, bo oni mają najlepsze, zjadłam go i nabrałam ochoty na... lody z McDonalda McFlury z posypką Daim i polewą karmelową, no i zaraz po zakupach pojechaliśmy do McDrive i kupiłam sobie takiego loda i zjadłam go, ale mi się po tym dobrze zrobiło:-)
Aenye Ja zawsze smażę na głębokim oleju, bo "zapachu" smalcu nie mogę przeżyć, no i ważne jest odsączenie na ręcznikach papierowych, wtedy są smaczne i chrupkie :tak:

Nie dobry.... :wściekła/y:

U nas nocka do dupy! Padłam wczoraj o 21 z nadzieją, że pośpię sobie fajnie, a tu Filip budził się średnio 2 razy w ciagu godziny i tak przez calusieńka noc. Do tego TOśka nie była bardziej uprzejma i szalałą w brzuchu, no i A. jak zwykle dupskiem siena mnie pchał. Czuję się jak Zoombiee. Mam nadzieję, że Filip niedługo załapie drzemkę, a ja razem z nim, bo inaczej się chyba rozpłaczę. A w pracy do 21, więc musimy jakoś dać radę. Buźka.

Aha.. niech któraś napisze Mitagince, że ma brać ten antybiotyk i koniec!

Mam 39 stopnii gorączki :-( Wiecie może do jakiej temperatury muszę to zbić, żeby nie zagrażało to dziecku? I ile apapów można wziąć maksymalnie w ciąży? Mężowi dałam dwa na raz i tylko do 38 st. mu zeszło, więc nie wiem co to za dziadoska grypa! :-(

chyba do 38st wystarczy ale to tez zalezy od organizmu u mnie 37 i juz bym doslownie umierala. Apapu tyle ile na ulotce, ktos juz kiedys pisal ze tyle ile na ulotce chyba 3x2 ale przeczytaj jeszcze. Wez duzo it C, czosnek, mleko, miod, herbata lipowa tez zmniejsza goraczke i do lozka

reklama
hehe :-D a zawsze sobie obiecuje, ze 'tym razem bedzie inaczej' :-D

skąd ja to znam :D

Laurka - No to tym bardziej trzeba myśleć pozytywnie :) Jak się dziś mąż czuje? Mój już o niebo lepiej, gorączka zeszła już wczoraj i dzisiaj już inny człowiek :-) Mam nadzieję, że u Ciebie to cholerstwo nie będzie postępować, bo czytam, ze też już kaszlesz.
Na temperaturę to może stosuj jeszcze zimne okłady ? Żeby było ich dużo. Kurujcie się!!! :)

aenye - ja się przyznaję, ze faworków nie lubię i nigdy ich nie robiłam :-D Taki właśnie egzemplarz ze mnie :)

nati - u mnie też cudne słońce i pogoda zapowiada się super, po obiedzie chyba pójdę na spacer :-) Nie można takiej pogody odpuścić :)

normatywna - myślenie o porodzie chyba jest normalne, ja choć zawsze nad wyraz spokojna też zaczynam o tym myśleć coraz częściej. Ale co ciekawe w ogóle nie boję się bólu, tylko czy z dzieckiem będzie wszystko w porządku no i ze mną też.. żeby wyniki mi się poprawiły to może byłabym spokojniejsza, choć nie wiem. Ale staram sobie mówić, że wsyztsko będzie dobrze bo inaczej można zwariować :)

Do góry