reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwiecień 2011

reklama
...a ja Wam powiem, że się okrutnie z moją mamą pokłóciłam... :( Pomimo mojego ciągłego przypominania dała dziś kotom surowe mięso. "Bo przecież to były małe kawałki, na pewno nie było w nich nic, czym mogłyby się zarazić." :/// I na co mi było to uważanie przez 8 miesięcy, jak teraz moje koty mogą złapać toxo, a ja od nich? :/// Normalnie uryczałam się i udenerwowałam, a teraz się denerwuję, żeby z tych moich nerwów Maleństwu coś nie było... :(((

kurde ja też mam kota, ale już trzecia ciąża z nim (tzn. jak on jest w domu:D) no i mam nadzieję że tym razem też będzie ok.

dziewczyny ja mam pytanko, ale do tych już doświadczonych mamusiek.
czy wam po skończeniu karmienia też z piersi zrobiły się....rodzynki! flaki! takie mało jędrne i obwisłe za przeproszeniem.
poza tym że po każdej ciąży zostawały mi mniejsze to jeszcze niezbyt jędrne ( w sumie dobrze że małe, bo duże obwisłe to już w ogóle chyba byłaby tragedia.)
czy macie może jakiś sposób co zrobić żeby te piersi były 'normalne' jak już się skończy karmić czy to nieuniknione...
zawsze mi się wydawało że po ciąży to laski mają większe piersi, ale jednak tak nie jest:( przynajmniej w moim przypadku...

ja tez mam koty i to 2. Ale jakos sie nie boje ze sie zaraze, pewnie to lekkomyslnosc ale nie mysle o tym, zreszta sama jem ( moze jem to duzo powiedziane od poczatku ciazy z 3-4 razy) tatara lub metke. No coz jakos tak lekko do tego podchodze, mleka i ogolnie nabialu to nie pamietam kiedy jadlam. Nie lubie i nie zamierzam sie katowac. No coz....
Co do piersi ja zawsze mialam duze i nie pamietam jak to po karmieniu bylo, moge tylko na przykladzie siostry powiedziec ze po karmieniu oddala mi swoje staniki bo byly juz dla niej za duze, - a dla mnie zreszta okazaly sie za male :-D

krakowianko, wrzuc na luz, naprawde :-) co ty sie bidna przejmujesz, mozesz toxo zlapac od zle umytego skrawka jablka. naprawde, wyluzuj :-) co ma byc to bedzie.

nati
, ja tez jakos specjalnie nie uwazam, wlasciwie staram sie nie pic wcale alkoholu i ewent. kawy, o ile jestem w stanie sie powstrzymac ;-) a i to tylko odtad, odkad zauwazylam, ze po kawie faktycznie mocniej mi sie brzuch stawia i dluzej.

morgaine
, cyce flaki za kazdym razem i pare miesiecy trwalo, zanim doszly do formy. mi pomogl krem z eveline push up bust, 15zl w rossmannie i rewela :-) cellulit zreszta tez wypalam evelinem, biore termoaktywny i najpierw plone, potem umieram z zimna - ale dzialaja :-)
ale doraznie to uzywam po prostu wkladek silikonowych do stanikow i juz :-D od razu 2 rozm wieksze i bardziej apetyczne :-D (u mnie po Maksie roznica kolosalna, z wielkich zrobily sie nagle mikrusienkie, wszystkie staniki sprzed ciazy byly za male!!! a nie mam wielkich cyckow, 75B raptem. i tylko te wkladki mi zycie uratowaly, bo psycha mi juz siadala).

kladziemy bojsow spac i rzucam sie na makaroniki :-) mnaimmmm

ja tez mam koty i to 2. Ale jakos sie nie boje ze sie zaraze, pewnie to lekkomyslnosc ale nie mysle o tym, zreszta sama jem ( moze jem to duzo powiedziane od poczatku ciazy z 3-4 razy) tatara lub metke. No coz jakos tak lekko do tego podchodze, mleka i ogolnie nabialu to nie pamietam kiedy jadlam. Nie lubie i nie zamierzam sie katowac. No coz....
Co do piersi ja zawsze mialam duze i nie pamietam jak to po karmieniu bylo, moge tylko na przykladzie siostry powiedziec ze po karmieniu oddala mi swoje staniki bo byly juz dla niej za duze, - a dla mnie zreszta okazaly sie za male :-D
Moja przyjacióła robiła kotlety mielone i spróbowała surowego czy dobrze doprawiła - no i toxo chwyciła i to jak w ciązy była. Od zawsze miała psy, jadała tatar i nic a tu taki pech. Naszczęście Max urodził się zdrowy, coprawda później było podejrzenie że może mieć wzrok uszkodzony jednak po wnikliwych badaniach wszystko ok. Tak więc dziewczyny, lepiej uważać jeszcze przez te kilka tygodni i nie narażać się na niepotrzebne stresy

Też mam kotka, ale jak tylko go chwytam czy głaskam to szoruję łapki

Witajcie ja tylko wiatam się i żegnam od razu.Padam na pyszczek, bardzo aktywny weekend miałam, dzis siostra mojego A miała 18 urodziny, a że teściowej nie ma, to na mnie padło robienie dla rodziny obiadu, ciasta, sprzątanie i na koniec dnia zafundowałam sobie jeszcze prasowanie dla Piotrunia i padam na pyska.

Laurka trzymaj się kochana, jak goraczka?
Krakowianko wszystko będzie dobrze, ale rozumiem Twoje zdenerwowanie...

JEJKU DZIEWCZYNY, WY MUSICIE TYLE O JEDZENIU, JA CAŁAY CZAS JEM, A TERAZ NACZYTAŁAM SIĘ O JEDZENIU I DALEJ BYM MOGŁA:)

Morgain ja mam cycki małe, ale mi po pierwszej nie zmniejszyły się, ze skutków ubocznych to po pierwszej ciąży dużo celulitu mi przybyło i teraz chyba będzie podobnie:(((

Dziewczyny, jako że jutro chce się wziąść za pranie ciuszków dla maluszka doradźcie w jakiej temperaturze pierze się te małe cudeńka? Słyszałam, że niektórzy nawet gotują... no i podwójne pułkanie koniecznie?

reklama
Do góry