reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwiecień 2009

hej!
adusia dzieki za info!chyba poprosze o ten zabieg..Kamile wyluzuj,ja w momentach schizu mowie sobie ze np moja babcia to 2razy byla u lekarza w ciazy i urodzila 2zdrowe corki,a moja mama 28lat temu tez nie miala wielkiego pozytku z postepu ginekologii i co?zyje.bedzie ok,z reszta jestesmy pod stala opieka lekarska a z ruchami jest tak jak piszesz im wieksza ciaza tym mniej sie je odczuwa.Nalezy wspolczuc mamom takim jak Stasiapysia ale to nie znaczy ze sie kazdemu zdarzy wiec relax.
ja dzis totalnie nie wyspana wiec zaraz chyba lece do lozka

reklama
dziewczynki ja już po wizycie w szpitalu
ktg mi nie zrobili, tylko usg ( szyjka sie skraca powoli,ale zamknięta, mała waży niecałe 3 kilo, głowka odskakuje przy badaniu-nie wiem co to znaczy).
Gin kazał się nie przemęczac, wkurzył mnie jeszcze że go nie bedzie od 18 do 26 marca. Toż to tydzień aż.

Kamile- ja dlatego poleciałam do tego szpitala, bo naprawde z dnia na dzień mała praktycznie przestała się ruszac i trwało to zbyt długo, do tego wiadomosc o Stysi, a nadodatek nie potrzebnie naczytałąm sie aniołkowych mam (przestrzegam nie róbcie tego) bo generalnie jakos nie panikuje , zebrało sie i tyle

wizyte mam w poniedziałek i wtedy to już go wypytam o wszystko :)

Chciałam zobaczyć co takiego"mądrego" potrafią wymyśleć przyszłe mamy żeby tylko przyśpieszyć poród i większość porad jest w miarę do przyjęcia ale jedna mnie powaliła na kolana mianowicie wysypać zapałki na podłogę a następnie zebrać je schylając się na wyprostowanych nogach.Umarłam po tej poradzie:-D :-D a inna mama pytała się czy można wywołać podód w 33tgc i czy to nie będzie szkodliwe dla dziecka... została prawie zlinczowana i dobrze!!!

Mandarynka no tyle że pierwszy to było CC :sorry2:

Didi nie ruszyło mnie :no: a w sumie to już bym chciała bo te fałszywe alarmy mnie wkurzają, tym bardziej że mam ok 40 km do szpitala :szok: A mam do ciebie pytanie: czy twoja ginka mówiła jakie masz szanse na poród SN? Bo ja w sumie nie zapytałam mojego bo tak jestem nastawiana, że będę mogła urodzić sama, tak okropnie się boję CC:zawstydzona/y: A chyba Dusia pisała, że jeśli się miało pierwsze CC to zazwyczaj za drugim razem też robią.

Bubasek udzielaj się częściej, mów co u ciebie ;-)

Wiecie co ?
Ja nie mam nic spakowane, ale po wczorajszej akcji Frezji idę dzisiaj na zakupy po rzeczy do szpitala i pakuje torbę :tak:
No i wstawiam pranie 56

Hehe to ty w szczerym lesie jesteś? Przynajmniej Was zmobilizowałam hehehe :-D

Ale dziś mam stopy napuchnięta :szok: jak balony, chyba przesadziłam wczoraj z solą. U mnie od rana cisza, jedynie plecy trochę boląc:blink:

Mandarynka no tyle że pierwszy to było CC :sorry2:

Didi nie ruszyło mnie :no: a w sumie to już bym chciała bo te fałszywe alarmy mnie wkurzają, tym bardziej że mam ok 40 km do szpitala :szok: A mam do ciebie pytanie: czy twoja ginka mówiła jakie masz szanse na poród SN? Bo ja w sumie nie zapytałam mojego bo tak jestem nastawiana, że będę mogła urodzić sama, tak okropnie się boję CC:zawstydzona/y: A chyba Dusia pisała, że jeśli się miało pierwsze CC to zazwyczaj za drugim razem też robią.

no wlasnie wczoraj mowila..ze beda napewno proowac SN..ale ciagle beda tez monitorowac i kontrolowac lizne na macicy..i jak cos bedzie nie tak ciecie..ale dodala ze zazwyczaj jak blopierwszy raz ciecie to za 2 razem tez konczy se cieciem..:baffled:
ja rowniez boje sie tak chcialabym aby wszystko poszlo dbrze i mala urozila sie SN..nie chce juz byc cieta..ale jesli bedzie trzeba to nic nieporadze..boje sie tego porodu ale staram sie myslec pozytywnie

kamile85 kazda z nas zaczyna coraz bardziej sie denerwowac, a te ktore maja juz dzieci to wogole, wiedza co je czeka i pewnie sa tak jak ja przerazone:tak: ja tez kazda zla wiadomoscia sie przejmuje i to bardzo, ale wiem, ze mi to nie pomaga.
wiec glowa do gory i nie brac do siebie wszystkiego o czym slyszymy:-(
bluebell ja przed koncem ciazy mam miec konsultacje ortopedy w sprawie spojenia. juz jedna mialam, ale wygladalo to tak, ze mi nacisna na nie opukal plecki, poruszyl miednica, zapytal czy boli i koniec. kazal lezec na boku i tyle. pewnie teraz przed porodem badanie bedzie bardziej dokladne, ale na czym bedzie polegalo to okarze sie w poniedzialek jak pojde do gina

Ja też plnowałam zastosować tego przyspieszacza ale jakoś mam stracha :sorry2: Jutro pojadą podbić książeczkę, więc już nic nie będzie stało na przeszkodzie, więc może.... mój M też byłby szczęśliwy, bo łazi biedny za mną i powtarza że jak już urodzę a mnie dorwie....:-D:-D

reklama
Ja też plnowałam zastosować tego przyspieszacza ale jakoś mam stracha :sorry2:
mój M też byłby szczęśliwy, bo łazi biedny za mną i powtarza że jak już urodzę a mnie dorwie....:-D:-D

taa..moj mi mowi ze zaniedbuje obowiazki malzenskie :-D:-Dale boje sie bo mloda przecierz baaardzo nisko ..heheh i on tai zaniedbany od 4 mies.:dry::zawstydzona/y: ale wytrzyma..ni ma wyjscia..i to ja mowie ze po porodzie jak dorwe to ...:-D:-D jenyy az strach pomyslec

Do góry