reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwiecień 2009

Didi to może ty to pisałaś, wiedziałam że któraś wspominała, mój gin bardzo był zadowolony z mojej decyzji o porodzie, ale cholerka nie zapytałam jak to zazwyczaj wygląda :sorry2:

Mój prawie całą ciąże zaniedbany, bo jak 6 razy było to wszystko :szok:

reklama
Didi to może ty to pisałaś, wiedziałam że któraś wspominała, mój gin bardzo był zadowolony z mojej decyzji o porodzie, ale cholerka nie zapytałam jak to zazwyczaj wygląda :sorry2:
u mnie tez moze 6 razy ..hehe

wiesz...mi tu w szpitalu mowia ze wszystko bedzie ok ( a co maja mowic) ..tak samo lekarz z szpitalaw Pl napisal ze niewidzi przeciwskazan ..wszystko zalezy od oceny blizny na macicy jak ona wyglaa i wielkosci dziecka... wiec mam nadzieje ze bedzie ok..
ale najwazniejsze aby bylo ok..z malenstwem i ze mna..a czy dojdzie do ciecia w ostatecznosci to juz chyba malo wazne...no i moze nie bedzi etej koniecznosci

podobno musi minac min.2 lata od cc aby moc odzic SN..
czytalam na wielu forach qypowiedzi dziewczyn po cc ktore rodzily SN..wiec wszystko jest mozliwe i te dzieci nie byly takie male

wow to rzeczywiscie zniedbany no ale teraz mozecie poszalec bo przeciez dzidzia juz donoszona my jak tylko bedzie donoszona to zastosujemy ten przyspiszacz nawet 2 razy dzienie chcialabym zeby maly urodzil sie 7 kwietnia urodziny mojego taty a ze pierwszy wnuk to mialby ekstra prezent:tak: szkoda ze nie mozemy decydowac za dzieci kiedy sie urodza:) pozdrawiam i zycze milego dzionka;-)

dzien dobry kwietnioweczki:-)
ja dzisiaj wstalam jak zwykle wczesnie, pojechalismy na badania, nio i jak wrocilismy do domu to nam sie usnelo;-) dopiero teraz sie obudzilam i troszke boli mnie glowa:dry:
Frezja kochana, ale mnie wczoraj nastraszylas:-D hi hi tymbardziej, ze chyba dzien wczesniej napisalas, ze masz przeczucie, ze w jednym tyg nas zlapie;-)
Gabi nio to zycze powodzenia dzisiaj na wizycie:tak: oczywiscie jak zwykle samych dobrych wiesci;-)
Margaret80 jesli chodzi o ktg ja pierwszego tez sie nie moglam doczekac;-) ale w szpitalu robili mi 2 razy dziennie i juz mi obrzydlo:dry:strasznie niewygodnie mi bylo, momentami nie moglam oddychac i robilo mi sie duszno..
Kamile85 widze, ze ciebie tez dopada stresik przedporodowy:tak: ja tez juz zaczynam troche wariowac, bo sama niewiem czego sie spodziewac;-) wsumie tez myslalam o jakis przyspieszaczach, ale u nas odpada do przyszlego tygodnia, bo nie mam opinii kardiologa;-)
nio nic zmykam do kuchni pomyslec nad jakims obiadkiem, bo narazie koncepcji brak, a mezus zaniedlugo do pracy wychodzi:dry:
zycze wszystkim spokojnego dzionka:-)

Czesc Laseczki Dwupaczeczki;-)
ja dalej siedze nad pracą i bardzo dużo już mam wiem powinnam się wyrobic, czekam też na telefon z ośrodka gdzie mam przeprowadzic badania i mam nadzieje, ze najpóźniej za tydzien juz bede miała je przeprowadzone ale to się wszystko okaże :happy:
weny tworczej zycze:-) jaki temat?

Hej dziewczynki :-)
Dzisiaj kolejny dzień oczekiwania na maluszka, od wczoraj o jeden mniej :tak:
Bardzo was wszystkie lubię, chociaż czasem żałuję, że wogóle mam internet i czytam. W głowie kłębią mi się wasze opisy najgorszego, że StysiaPysia, że nawet w 41 tygodniu, że dużo dziewczyn. Zuziunia mnie nastraszyła, że przy słabszych ruchach od razu biegnie się na ktg, a przecież nie raz ktoś pisał, że pod koniec ciąży ruchy są słabsze. Moje są słabsze właśnie i świruję przez to czytanie. Musialabym codziennie biegać na ktg! Ja nie wiem, ale chyba codziennie zacznę się seksić, pić herbatkę z liści malin i nie wiem co jeszcze, żeby maluszek był już koło mnie i żebym mogła go obserwować. Chyba jestem za słaba psychicznie już na was, ale cieszę się, że mam takie silne koleżanki :-) Dlaczego ja wyłapuję tylko złe rzeczy? Boże, jeszcze maksymalnie 4 tygodnie, jak ja to przeżyję!!:baffled:
Kochana, wlasnie dlatego zrobilam sobie przerwe w korzystaniu z forum zaraz na poczatku. Bylo mi WSZYSTKO. Wszystkie objawy, wzystkie strachy...a pozniej poukladalam sobie pare spraw w glowie i juz;-) jak sie mlody ciut mniej rusza, wsiadam do auta, i wypina tylek, ale generalnie daje mu pospac, ja tez czasem mam speeda, a czasem po prostu chodze na rzesach. poza tym tlumacze sobie, ze to facet, a oni maja jeszcze wieksze humory;-) zreszta sama pisalas - musimy sie wsluchiwac w siebie, przeciez Ty najlepiej wiesz, kiedy cos jest nie tak. Moje puchniecie stop wynika z zapalenia zyl i ogolnych predyspozycji, u innej dziewczyny to moze byc nerka, a przede wszystkim - no przeciez w ciazy jestesmy...jak to powiedziala moja znajoma polozna - od tego Internetu nie dosc, ze glupie jestesmy, to jeszcze nabijamy terminy na fundusz albo kieszen lekarza na prywatnej wizycie. I taka jest prawda:-):-) I dasz rade, bo twarda babka jestes:-):-):-)
Doczytałam, ale jakaś smętna dzisiaj jestem. :dry:
W nocy znów jakieś koszmary mi się śniły, cztery razy latałam do łazienki, a potem zasnąć nie mogłam. :baffled: Śniadanie ledwo przełknęłam, ostatnio jakoś rano nic mi nie wchodzi. :baffled: O 17.15 idę do szpitala i wolałabym mieć to już za sobą.
No nie smęcę już więcej... :confused2:
Trzymam kciukasy;-)

hej!
adusia dzieki za info!chyba poprosze o ten zabieg..Kamile wyluzuj,ja w momentach schizu mowie sobie ze np moja babcia to 2razy byla u lekarza w ciazy i urodzila 2zdrowe corki,a moja mama 28lat temu tez nie miala wielkiego pozytku z postepu ginekologii i co?zyje.bedzie ok,z reszta jestesmy pod stala opieka lekarska a z ruchami jest tak jak piszesz im wieksza ciaza tym mniej sie je odczuwa.Nalezy wspolczuc mamom takim jak Stasiapysia ale to nie znaczy ze sie kazdemu zdarzy wiec relax.
Sie podpisuje ;-)
Chciałam zobaczyć co takiego"mądrego" potrafią wymyśleć przyszłe mamy żeby tylko przyśpieszyć poród i większość porad jest w miarę do przyjęcia ale jedna mnie powaliła na kolana mianowicie wysypać zapałki na podłogę a następnie zebrać je schylając się na wyprostowanych nogach.Umarłam po tej poradzie:-D :-D a inna mama pytała się czy można wywołać podód w 33tgc i czy to nie będzie szkodliwe dla dziecka... została prawie zlinczowana i dobrze!!!
:baffled::crazy::szok::confused: zapalki ????? hihihiihihih to juz lepiej ryz, wiecej roboty:-)

Cześć.Ja dziś do gina.
Popiszę i poczytam potem,bo teściowa przyszła.Na razie.
Kciuki za szyjke zaciskam:-)
taa..moj mi mowi ze zaniedbuje obowiazki malzenskie :-D:-Dale boje sie bo mloda przecierz baaardzo nisko ..heheh i on tai zaniedbany od 4 mies.:dry::zawstydzona/y: ale wytrzyma..ni ma wyjscia..i to ja mowie ze po porodzie jak dorwe to ...:-D:-D jenyy az strach pomyslec
:-):-):-):-):-) ja zaczynam od 36tyg przyspieszacze ale takie zdrowe;-) M. sie ucieszy....
No coz... pytalam gina, generalnie mozemy, tyle ze w "ubranku", ale M ma schizy, zwlaszcza ze ostatnio widzial buly wybijane w bardzo bardzo dolnych partiach przez Juniora:-):-) i sie boi, ze Wojtas wstrzas mozgu bedzie mial:-):-)

A ja dzisiaj ide obadac nowego ortopede, raz ze kregol, dwa - moze sie okaze, ze jest dobry i nie bede musiala 30 km do innego jezdzic. A dobry ortopeda to dla mnie podstawa:-)

Chorobkom zdrowia zycze, na wizytach powodzenia, i optymizmu zycze:-):-):-)

witam babeczki;-)
u mnie pochmurno i nic sie nie chce
wlasnie skonczylam "bo we wroclawiu musi bolec i juz" to jest po prostu traggedia co tam sie dzieje, jak w ogole tak mozna:crazy::crazy::crazy:
no tak tylko w pl moze stac sie cos takiego

co do zaniedbywania to tez to mam ale powiedzialam zeby poczekal jeszcze 3-4 tyg to do gimnastyki powrocimy, i codziennie mi to przypomina, obiecalas

Ostatnia edycja:
wow to rzeczywiscie zniedbany no ale teraz mozecie poszalec bo przeciez dzidzia juz donoszona my jak tylko bedzie donoszona to zastosujemy ten przyspiszacz nawet 2 razy dzienie chcialabym zeby maly urodzil sie 7 kwietnia urodziny mojego taty a ze pierwszy wnuk to mialby ekstra prezent:tak: szkoda ze nie mozemy decydowac za dzieci kiedy sie urodza:) pozdrawiam i zycze milego dzionka;-)
hehe moja siostrzenica urodzila sie w moje urodziny...siostrzeniec w szwagra sisty uroziny a moj Albert w urodziny mojej mamy :tak: ciekawe w czujeurodziny mloda sie urodzi al chyba w niczyje bo u mnie w rodzinie nie ma urodzin w tym czasie

Hej dziewczynki :-)
Dzisiaj kolejny dzień oczekiwania na maluszka, od wczoraj o jeden mniej :tak:
Bardzo was wszystkie lubię, chociaż czasem żałuję, że wogóle mam internet i czytam. W głowie kłębią mi się wasze opisy najgorszego, że StysiaPysia, że nawet w 41 tygodniu, że dużo dziewczyn. Zuziunia mnie nastraszyła, że przy słabszych ruchach od razu biegnie się na ktg, a przecież nie raz ktoś pisał, że pod koniec ciąży ruchy są słabsze. Moje są słabsze właśnie i świruję przez to czytanie. Musialabym codziennie biegać na ktg! Ja nie wiem, ale chyba codziennie zacznę się seksić, pić herbatkę z liści malin i nie wiem co jeszcze, żeby maluszek był już koło mnie i żebym mogła go obserwować. Chyba jestem za słaba psychicznie już na was, ale cieszę się, że mam takie silne koleżanki :-) Dlaczego ja wyłapuję tylko złe rzeczy? Boże, jeszcze maksymalnie 4 tygodnie, jak ja to przeżyję!!:baffled:
dopoki czujesz ze w brzuniu cos sie dzieje to nie ma stresu tak zawsze tlumaczy i uspokaja moja ginka

reklama
Witajcie kwietnióweczki :)
Gabi powodzenia u gina.
Dzisiaj lub jutro mają przywieść mebelki. Będę mogła zrobić pranie ciuszków dla małego, bo jak na razie wszystko jest w kartonach.
U mnie pada deszcz i nic się nie chce...

Do góry