reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2009

Didi to może ty to pisałaś, wiedziałam że któraś wspominała, mój gin bardzo był zadowolony z mojej decyzji o porodzie, ale cholerka nie zapytałam jak to zazwyczaj wygląda :sorry2:

Mój prawie całą ciąże zaniedbany, bo jak 6 razy było to wszystko :szok:

reklama
Didi to może ty to pisałaś, wiedziałam że któraś wspominała, mój gin bardzo był zadowolony z mojej decyzji o porodzie, ale cholerka nie zapytałam jak to zazwyczaj wygląda :sorry2:
u mnie tez moze 6 razy ..hehe

wiesz...mi tu w szpitalu mowia ze wszystko bedzie ok ( a co maja mowic) ..tak samo lekarz z szpitalaw Pl napisal ze niewidzi przeciwskazan ..wszystko zalezy od oceny blizny na macicy jak ona wyglaa i wielkosci dziecka... wiec mam nadzieje ze bedzie ok..
ale najwazniejsze aby bylo ok..z malenstwem i ze mna..a czy dojdzie do ciecia w ostatecznosci to juz chyba malo wazne...no i moze nie bedzi etej koniecznosci

podobno musi minac min.2 lata od cc aby moc odzic SN..
czytalam na wielu forach qypowiedzi dziewczyn po cc ktore rodzily SN..wiec wszystko jest mozliwe i te dzieci nie byly takie male

wow to rzeczywiscie zniedbany no ale teraz mozecie poszalec bo przeciez dzidzia juz donoszona my jak tylko bedzie donoszona to zastosujemy ten przyspiszacz nawet 2 razy dzienie chcialabym zeby maly urodzil sie 7 kwietnia urodziny mojego taty a ze pierwszy wnuk to mialby ekstra prezent:tak: szkoda ze nie mozemy decydowac za dzieci kiedy sie urodza:) pozdrawiam i zycze milego dzionka;-)

dzien dobry kwietnioweczki:-)
ja dzisiaj wstalam jak zwykle wczesnie, pojechalismy na badania, nio i jak wrocilismy do domu to nam sie usnelo;-) dopiero teraz sie obudzilam i troszke boli mnie glowa:dry:
Frezja kochana, ale mnie wczoraj nastraszylas:-D hi hi tymbardziej, ze chyba dzien wczesniej napisalas, ze masz przeczucie, ze w jednym tyg nas zlapie;-)
Gabi nio to zycze powodzenia dzisiaj na wizycie:tak: oczywiscie jak zwykle samych dobrych wiesci;-)
Margaret80 jesli chodzi o ktg ja pierwszego tez sie nie moglam doczekac;-) ale w szpitalu robili mi 2 razy dziennie i juz mi obrzydlo:dry:strasznie niewygodnie mi bylo, momentami nie moglam oddychac i robilo mi sie duszno..
Kamile85 widze, ze ciebie tez dopada stresik przedporodowy:tak: ja tez juz zaczynam troche wariowac, bo sama niewiem czego sie spodziewac;-) wsumie tez myslalam o jakis przyspieszaczach, ale u nas odpada do przyszlego tygodnia, bo nie mam opinii kardiologa;-)
nio nic zmykam do kuchni pomyslec nad jakims obiadkiem, bo narazie koncepcji brak, a mezus zaniedlugo do pracy wychodzi:dry:
zycze wszystkim spokojnego dzionka:-)

Czesc Laseczki Dwupaczeczki;-)
ja dalej siedze nad pracą i bardzo dużo już mam wiem powinnam się wyrobic, czekam też na telefon z ośrodka gdzie mam przeprowadzic badania i mam nadzieje, ze najpóźniej za tydzien juz bede miała je przeprowadzone ale to się wszystko okaże :happy:
weny tworczej zycze:-) jaki temat?

Hej dziewczynki :-)
Dzisiaj kolejny dzień oczekiwania na maluszka, od wczoraj o jeden mniej :tak:
Bardzo was wszystkie lubię, chociaż czasem żałuję, że wogóle mam internet i czytam. W głowie kłębią mi się wasze opisy najgorszego, że StysiaPysia, że nawet w 41 tygodniu, że dużo dziewczyn. Zuziunia mnie nastraszyła, że przy słabszych ruchach od razu biegnie się na ktg, a przecież nie raz ktoś pisał, że pod koniec ciąży ruchy są słabsze. Moje są słabsze właśnie i świruję przez to czytanie. Musialabym codziennie biegać na ktg! Ja nie wiem, ale chyba codziennie zacznę się seksić, pić herbatkę z liści malin i nie wiem co jeszcze, żeby maluszek był już koło mnie i żebym mogła go obserwować. Chyba jestem za słaba psychicznie już na was, ale cieszę się, że mam takie silne koleżanki :-) Dlaczego ja wyłapuję tylko złe rzeczy? Boże, jeszcze maksymalnie 4 tygodnie, jak ja to przeżyję!!:baffled:
Kochana, wlasnie dlatego zrobilam sobie przerwe w korzystaniu z forum zaraz na poczatku. Bylo mi WSZYSTKO. Wszystkie objawy, wzystkie strachy...a pozniej poukladalam sobie pare spraw w glowie i juz;-) jak sie mlody ciut mniej rusza, wsiadam do auta, i wypina tylek, ale generalnie daje mu pospac, ja tez czasem mam speeda, a czasem po prostu chodze na rzesach. poza tym tlumacze sobie, ze to facet, a oni maja jeszcze wieksze humory;-) zreszta sama pisalas - musimy sie wsluchiwac w siebie, przeciez Ty najlepiej wiesz, kiedy cos jest nie tak. Moje puchniecie stop wynika z zapalenia zyl i ogolnych predyspozycji, u innej dziewczyny to moze byc nerka, a przede wszystkim - no przeciez w ciazy jestesmy...jak to powiedziala moja znajoma polozna - od tego Internetu nie dosc, ze glupie jestesmy, to jeszcze nabijamy terminy na fundusz albo kieszen lekarza na prywatnej wizycie. I taka jest prawda:-):-) I dasz rade, bo twarda babka jestes:-):-):-)
Doczytałam, ale jakaś smętna dzisiaj jestem. :dry:
W nocy znów jakieś koszmary mi się śniły, cztery razy latałam do łazienki, a potem zasnąć nie mogłam. :baffled: Śniadanie ledwo przełknęłam, ostatnio jakoś rano nic mi nie wchodzi. :baffled: O 17.15 idę do szpitala i wolałabym mieć to już za sobą.
No nie smęcę już więcej... :confused2:
Trzymam kciukasy;-)

hej!
adusia dzieki za info!chyba poprosze o ten zabieg..Kamile wyluzuj,ja w momentach schizu mowie sobie ze np moja babcia to 2razy byla u lekarza w ciazy i urodzila 2zdrowe corki,a moja mama 28lat temu tez nie miala wielkiego pozytku z postepu ginekologii i co?zyje.bedzie ok,z reszta jestesmy pod stala opieka lekarska a z ruchami jest tak jak piszesz im wieksza ciaza tym mniej sie je odczuwa.Nalezy wspolczuc mamom takim jak Stasiapysia ale to nie znaczy ze sie kazdemu zdarzy wiec relax.
Sie podpisuje ;-)
Chciałam zobaczyć co takiego"mądrego" potrafią wymyśleć przyszłe mamy żeby tylko przyśpieszyć poród i większość porad jest w miarę do przyjęcia ale jedna mnie powaliła na kolana mianowicie wysypać zapałki na podłogę a następnie zebrać je schylając się na wyprostowanych nogach.Umarłam po tej poradzie:-D :-D a inna mama pytała się czy można wywołać podód w 33tgc i czy to nie będzie szkodliwe dla dziecka... została prawie zlinczowana i dobrze!!!
:baffled::crazy::szok::confused: zapalki ????? hihihiihihih to juz lepiej ryz, wiecej roboty:-)

Cześć.Ja dziś do gina.
Popiszę i poczytam potem,bo teściowa przyszła.Na razie.
Kciuki za szyjke zaciskam:-)
taa..moj mi mowi ze zaniedbuje obowiazki malzenskie :-D:-Dale boje sie bo mloda przecierz baaardzo nisko ..heheh i on tai zaniedbany od 4 mies.:dry::zawstydzona/y: ale wytrzyma..ni ma wyjscia..i to ja mowie ze po porodzie jak dorwe to ...:-D:-D jenyy az strach pomyslec
:-):-):-):-):-) ja zaczynam od 36tyg przyspieszacze ale takie zdrowe;-) M. sie ucieszy....
No coz... pytalam gina, generalnie mozemy, tyle ze w "ubranku", ale M ma schizy, zwlaszcza ze ostatnio widzial buly wybijane w bardzo bardzo dolnych partiach przez Juniora:-):-) i sie boi, ze Wojtas wstrzas mozgu bedzie mial:-):-)

A ja dzisiaj ide obadac nowego ortopede, raz ze kregol, dwa - moze sie okaze, ze jest dobry i nie bede musiala 30 km do innego jezdzic. A dobry ortopeda to dla mnie podstawa:-)

Chorobkom zdrowia zycze, na wizytach powodzenia, i optymizmu zycze:-):-):-)

witam babeczki;-)
u mnie pochmurno i nic sie nie chce
wlasnie skonczylam "bo we wroclawiu musi bolec i juz" to jest po prostu traggedia co tam sie dzieje, jak w ogole tak mozna:crazy::crazy::crazy:
no tak tylko w pl moze stac sie cos takiego

co do zaniedbywania to tez to mam ale powiedzialam zeby poczekal jeszcze 3-4 tyg to do gimnastyki powrocimy, i codziennie mi to przypomina, obiecalas

Ostatnia edycja:
wow to rzeczywiscie zniedbany no ale teraz mozecie poszalec bo przeciez dzidzia juz donoszona my jak tylko bedzie donoszona to zastosujemy ten przyspiszacz nawet 2 razy dzienie chcialabym zeby maly urodzil sie 7 kwietnia urodziny mojego taty a ze pierwszy wnuk to mialby ekstra prezent:tak: szkoda ze nie mozemy decydowac za dzieci kiedy sie urodza:) pozdrawiam i zycze milego dzionka;-)
hehe moja siostrzenica urodzila sie w moje urodziny...siostrzeniec w szwagra sisty uroziny a moj Albert w urodziny mojej mamy :tak: ciekawe w czujeurodziny mloda sie urodzi al chyba w niczyje bo u mnie w rodzinie nie ma urodzin w tym czasie

Hej dziewczynki :-)
Dzisiaj kolejny dzień oczekiwania na maluszka, od wczoraj o jeden mniej :tak:
Bardzo was wszystkie lubię, chociaż czasem żałuję, że wogóle mam internet i czytam. W głowie kłębią mi się wasze opisy najgorszego, że StysiaPysia, że nawet w 41 tygodniu, że dużo dziewczyn. Zuziunia mnie nastraszyła, że przy słabszych ruchach od razu biegnie się na ktg, a przecież nie raz ktoś pisał, że pod koniec ciąży ruchy są słabsze. Moje są słabsze właśnie i świruję przez to czytanie. Musialabym codziennie biegać na ktg! Ja nie wiem, ale chyba codziennie zacznę się seksić, pić herbatkę z liści malin i nie wiem co jeszcze, żeby maluszek był już koło mnie i żebym mogła go obserwować. Chyba jestem za słaba psychicznie już na was, ale cieszę się, że mam takie silne koleżanki :-) Dlaczego ja wyłapuję tylko złe rzeczy? Boże, jeszcze maksymalnie 4 tygodnie, jak ja to przeżyję!!:baffled:
dopoki czujesz ze w brzuniu cos sie dzieje to nie ma stresu tak zawsze tlumaczy i uspokaja moja ginka

reklama
Witajcie kwietnióweczki :)
Gabi powodzenia u gina.
Dzisiaj lub jutro mają przywieść mebelki. Będę mogła zrobić pranie ciuszków dla małego, bo jak na razie wszystko jest w kartonach.
U mnie pada deszcz i nic się nie chce...

Do góry