reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwiecień 2009

Bardzo Ci zazdroszcze marys16, widzieć rączki, nóżki, tego malutkiego człowieczka który jest pod Twoim serduszkiem :-D
Ja na badanie usg 4d, wybieram się jutro - jestem taka szczęśliwa, nie moge się doczekać tej chwili aż zobacze mojego Maluszka :-) Z tego wszystkiego nie moge zasnąć, i weszłam poczytać co u Was drogie przyszłe Mamusie :-)
To dobranoc :happy2: Do jutra ;-)

reklama
Dziewczyny pomocy - jaki syrop mogę sobie kupić na męczący aktualnie suchy kaszel?
Miałam wybrać się wczoraj do internisty, bo od dwóch tygodni jakoś nie mogę się uporać z tym katarem i kaszlem, ale nie zdążyłam:zawstydzona/y: a teraz się męczę i aż mam wymioty od tego kaszlu :wściekła/y:

Dziewczyny pomocy - jaki syrop mogę sobie kupić na męczący aktualnie suchy kaszel?
Miałam wybrać się wczoraj do internisty, bo od dwóch tygodni jakoś nie mogę się uporać z tym katarem i kaszlem, ale nie zdążyłam:zawstydzona/y: a teraz się męczę i aż mam wymioty od tego kaszlu :wściekła/y:

Stodal tez mozesz brac ... ja aktualnie tez sie mecze masakra mam suchy przeplatajacy sie z mokrym w nocy jak mie dorwie masakra....

powietrze trzeba nawilzac koniecznie syrop z czosnku i cytryny z woda podobno pomaga noi wskazany w ciazy....
znalazlam tez dzisiaj syrop babicum pisze ze nie swtierdzono zlego wplywu na kobiety w ciazy i karmiace mamy..... jest na bazie miodu ...lagodzi kazsell i ulatwia wykrzuszanie zaczne go brac.... a i issa...cos tam tabletki do ssania na zlagodzenie podraznionego gardla od kaszlupolecam...na bazie jakiegos wodorostu i porzeczki......na chrype tez dobre sa

Dziewczyny dzięki za informacje. Zaczęłam brać Stodal, oby zadziałał.

Myfa przypomniałam sobie jeszcze o Hedelixie - jest wykrztuśny, bez cukru i alkoholu, brałam w poprzedniej ciąży, ale gąbczak dał o sobie znać. Jakbyś sobie przypomniała nazwę tych tabletek z porzeczką to napisz- pewnie się przydadzą jeszcze nie raz tej zimy. Miksturę z czosnku zrobiłam jakiś czas temu z myślą o sobie i Czarku ale nie przechodzi nam przez gardło ( ja mam odruch wymiotny chociaż przed ciążą uwielbiałam):baffled::no:

Dziewczyny dzięki za informacje. Zaczęłam brać Stodal, oby zadziałał.

Myfa przypomniałam sobie jeszcze o Hedelixie - jest wykrztuśny, bez cukru i alkoholu, brałam w poprzedniej ciąży, ale gąbczak dał o sobie znać. Jakbyś sobie przypomniała nazwę tych tabletek z porzeczką to napisz- pewnie się przydadzą jeszcze nie raz tej zimy. Miksturę z czosnku zrobiłam jakiś czas temu z myślą o sobie i Czarku ale nie przechodzi nam przez gardło ( ja mam odruch wymiotny chociaż przed ciążą uwielbiałam):baffled::no:

isla classis to te tabletki.... sa tez inne rodzaje z tej serii z miodem mieta...

Witam jestem tutaj nowa. Mój termin przypada na 5 kwietnia i będzie to nasze 2 dziecko. Mamy już 4 letnią Anastazję,a teraz czekamy na Zuzię bądź Antosia :) Długo zwlekaliśmy z kolejnym Dzidziusiem ponieważ Tuśka ma wadę serca i jest po poważnym zabiegu. Badania genetyczne nie wykazały jednak niczego co wskazywałoby na genetyczność wady, więc z nadzieją czekamy na kolejnego Szkraba. Czy jest zdrowy dowiemy sie 18 listopada podczas badań w Łodzi.
Pozdrawiamy!!!!

reklama
Hej babeczki, pisałam już na zamknietym ale pewnie nie wszystkie macie dostęp.

W sobotę byłam u ginki - chciała nam zrobić piękne zdjęcie do albumu (4D - chyba Wam nie mówiłam, że ma takie w gabinecie i już drugi raz podgladałyśmy dzidzię w ten sposób :tak:) ale niestety maluszek wciskał/ła się w róg macicy, gdzie wód niewiele i obraz buźki był zamazany. Co do płci to nadal nic nie wiadomo, zwłaszcza, że między nóżkami obecnie jest pępowina.

Trochę wyniki mi spadają - dostałam żelazo, magnez, potas, witaminę C + luteina jeszcze przez 4 tygodnie, no i oczywiście suplementy dla ciężarnych (obecnie mam 2 - tabletki i syrop). Trochę tego jest ale dam radę :tak:

Aaaa no i podjęłam decyzję o szybszym pójściu na zwolnienie - za 5 tygodni. Jestem juz po rozmowie z szefem i bardzo pozytywnie zareagował :tak:. Cieszę się bardzo :tak:

Ja dziś byłam na badaniach. wszystko z moim maluszkiem jest w porządku. Jest calutki zdrowiutki ma 2 nóżki i 2 raczki serduszko mózg i żołądek. Ma wszystko :-) Widziałam jego 5 paluszków i strupki które maja po 10mm :-)
Jestem zachwycona i uradowana. uśmiech dziś mi z buzi nie znika. Przezierność kręgosłupa też była robiona i lekarz powiedział ze wszystko jest dobrze, lecz nie wiem dokładnie co i ile tam powinno wskazywać. Mój maluszek się rozwija prawidłowo na swoje już prawie 13tc :-)
Mój mąż oczywiście był ze mną i jest tak samo uradowany jak ja:-) Mówił ze było to dla niego wielkie przeżycie zobaczyć naszego dzidziusia.
Już nie jest fasolką bo widać cale jego ciałko i jest to już malutki człowieczek :-)

super wieści :-)

Witam jestem tutaj nowa. Mój termin przypada na 5 kwietnia i będzie to nasze 2 dziecko. Mamy już 4 letnią Anastazję,a teraz czekamy na Zuzię bądź Antosia :) Długo zwlekaliśmy z kolejnym Dzidziusiem ponieważ Tuśka ma wadę serca i jest po poważnym zabiegu. Badania genetyczne nie wykazały jednak niczego co wskazywałoby na genetyczność wady, więc z nadzieją czekamy na kolejnego Szkraba. Czy jest zdrowy dowiemy sie 18 listopada podczas badań w Łodzi.
Pozdrawiamy!!!!

witam serdecznie :-)

Do góry