ada1989
Mama Konradka :)
ewelyn tak samo bym zrobila jak ty mowisz....
co to w ogole za ludzie, serca nie maja
i troche rozumiem cie bo mam podobna sytuacje w rodzinie
ehhh biedni ci starsi ludzie sa czasem....

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Dziewczyny wiecie może czy niskie ciśnienie może być niebezpieczne w ciąży. Na ostatniej wizycie odstałam nakaz codziennego mierzenia ciśnienie, bo było za wysoki. A teraz 2 dzień mam jakieś niskie - tak mi się wydaje : wczoraj 113/69, dzisiaj 117/70
ale miałam telefon kur.... brrr
ciotka m dzwoniła i powiedziała po co sie wtrącamy w nie swoje sprawy...
Bardzo cieszę się, że udało Ci się załatwić tyle spraw.nio a ja wkoncu dotarlam do domkuzmarzlam jak niewiem co, ale zalatwilam chyba wszystko co bylo mozliwe
badania zrobilam i wyniki beda we wtorek, nio i kardiologa zalatwilam o dziwobyl taki mily lekarz, ktory jak uslyszal o co chodzi przyjal mnie odrazu i nawet nie kazal mi czekac wsrod stada moherow;-) generalnie powiedzial, ze zle nie jest
![]()
Witam serdecznie! :-)Witam, dawno tu nie zaglądałam, ale jakoś nadszedł czas by pogawędzić, witam serdecznie wszystkie mamusie .
Wszystkiego naj, naj, naj dla Ciebie i szybkiego i łatwego pojawienia się na świecie Maleństwa. :-)Ja mam za to urodziny i pamiętały dopiero 4 osóbki... no plus te co na NK miały przypomniane...
Ja piję jak smok... ;-) W nocy biegam trzy razy do kibelka i jak tylko wracam do łóżka to muszę się napić, inaczej spać nie mogę. ;-)ja wlasnie tak myslalam ze za malo plynow przyjmuje ale w nocy mimo pragnienia staram sie nie pic bo wtedy to poslanko do kibelka moglabym przeniesc![]()
Ja już wszystko mam gotowe dla synka, kołyskę to kupiłam chyba w 5 lub 6 mc. ;-)Mam pytanko do kwietnióweczek. Tak się zastanawiam nad zakupem łóżeczka.Kupiłyście już? Nie wiem czy nie za wcześnie jeszcze 2 miesiące ale ja jak coś sobie ubzduram to koniec podzielcie się swoimi refleksjami nad zakupomanią??? np. łóżeczek,wóżków itp.
Ja pracuję dla siebie i w domu, czyli komfortowa sytuacja i do tego elastyczne godziny pracy. ;-)A wy-mamy niepracujące- co planujecie???
Ja zobacze jak sie ulozy. Ale nawet jesli mieliby mnie wywalic nie wrpce raczej po macierzynskim bo corcia bedzie jeszcze za mala, poza tym chce karmic co najmniej rok-poltora wiec ciezko by bylo. Maz powiedzial ze najwyzej sam wiecej bedzie pracowal a ja mam sie dziecmi i domkiem zajac. Szczegolnie ze Oliwka nadal potrzebuje duzo pracy - rehabilitacje, cwiczenia logopedyczne no i pisanie, rysowanie, zadania. Ma opoznienie w rozwoju wiec musze jej duzo czasu poswiecac - a tak wykorzystam okazje i obiema dobrze sie zajmeA wy-mamy niepracujące- co planujecie???
Gratulacje z powodu synusiaJestem po wizycie. Z synkiem wszystko w porządku, przepływy w jak najlepszym porządku, pomiary takie jak być powinny, mały ma się dobrze i waży 2000g i mierzy 43cm. Ułożony jest główkowo i wygląda jakby pchał się już do mamy i taty. :-)
Ja od początku ciąży mam 90/60 a raz zdarzyło się że miałam 80/50 i gin się zdziwił że ja w ogóle funkcjonuje. Ale ze spokojem pozwolił mi na kawkę i stwierdził, że gorzej byłoby gdyby było za wysokie.Dziewczyny wiecie może czy niskie ciśnienie może być niebezpieczne w ciąży. Na ostatniej wizycie odstałam nakaz codziennego mierzenia ciśnienie, bo było za wysoki. A teraz 2 dzień mam jakieś niskie - tak mi się wydaje : wczoraj 113/69, dzisiaj 117/70