reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2009

ja własnie w pierwszej ciazy mialam takie rewolucje mala caly czas niedawala mi spokoju wciaz kopala wiercila sie i tak naokraglo a teraz tez tak zaczynalo byc a tu cisza

reklama
Koga,u mnie tez z ruchami dużo spokojniej niz w pierwszej ciąży.Syn się wiercił non stop i...tak mu zostało:-D
Alka,dzieki za pamięć.Bez zmian leżę,staram się być dobrej myśli:sorry2:
U nas wczoraj biało było,a mi smutno,bo wyjdę dopiero na wiosnę:baffled:
Ja wyprawki nie kupuję.Ale zdałam sobie sprawę,że przecież kupuję ciuszki,tyle,że większe i taką samą frajdę mi to sprawia:rofl2: Wczoraj akurat przyszła paczka z rajstopkami (w samochody i samoloty) i skarpetkami,bo trochę łobuz powyrastał.I czekam jeszcze na majteczki,takie ładne znalazłam ,jedna paczka z rakietami,a druga z piratami:-D Tak sobie myślę,co ja zrobię z tym wszystkim jakby dziewuszka była:-DJeszcze muszę kurtki na allegro mu poszukać,no a buty zimowe to już tatuś kupi:baffled:
Pa.

zeby to ode mnie zalezalo to co 2 tyg bym mogla chodzic i dzidzie ogladac i sluchac hehehe

ewka1983 ja tez 28 ide na usg z nadzieja, ze wkoncu poznamy plec:-) ja juz nie moge sie doczekac, bo faktycznie kupa czasu jeszcze.. ale pewnie w przyszlym tygodnu zaczne sie denerwowac, czy wszystko wyjdzie ok..

Chyba każda z nas tak ma :-) Ja w ostatni czwartek byłam na usg połówkowym + 4d z kompletem zdjęć i płytą. Po powrocie do domu okazało się, że płytka się nie nagrała :dry: Na szczęście mam naprawdę fajnego lekarza, który przyznał się do problemów sprzętowych i zaprosił nas na kolejną wizytę jutro :-D tak więc pierwszy raz idę na badanie bez obaw, bo minął dopiero tydzień :-)

Witajcie dziewczynki. Ja dopiero godzinę temu wstałam :-) i odczytuje was jeszcze w pidżamie :-) ostatnio nie mogę się obudzić z rana. Jestem bardziej śpiąca niż jak się kładę. Ale dobrze ze mogę sobie pozwolić na takie leniuchowanie.

hej dziewczyny od jakiegoś czasu podglądam wasze forum i dzisiaj korzystając z okazji wpisuję się do was. moja dzidzia według wszystkich wyliczen ma pojawic sie 26 kwietnia, a ja juz nie moge sie jej doczekac:-)
Wiatam i gratuluję. Moja dzidzia ma przyjść na świat według obliczen 3 dni po twojej.

ja rowniez witam wszystkie nowe kwietnioweczki:)

u mnie dzis paskudna pogoda cala noc i teraz dalej leje deszcz jest strasznie zimno.
Dzisiaj popoludniu jade na usg bo zaczynam sie niepokojjic znowu przestalam czuc ruchy to juz 3 dzien, najpierw myslalam ze bydzie tak jak ostatnio ze dzidzia odpoczywa i potem znowu niebede mogla zasnac, ale dzis tej nocy to z bolu zasnac niemoglam bardzo zle sie czuje brzuch mnie boli i o 16 jade na usg dowiedziec sie co jest grane, naprawde zaczynam sie martwic oby to bylo moje przewrazliwienie.
Mam nadzije, że twoja dzidzia zrobila sobie leniuchowanie i dlatego nie czujesz kopniaczków. Ale zawsze lepiej iść sie upewnić i uspokoić. Nie bedziesz się potem martwić tylko spokojnie czekać , aż sie rozbryka:-)
Napisz do nas po powrocie od lekarza. Bo ja się martwię razme z wami. I przeżywam tak jak bym sama miała iść na badania.

cześć Babeczki :)
ja natomiast tak ok 3 grudnia idę na badanie...
żeby to ode mnie zależało to co 2 tyg bym mogla chodzić i dzidzie oglądać i słuchać hehehe
ja też bym chciała jak najczęściej widzieć kruszynkę. Ale tu nawet jak bym chciała i się uparła to nie mam jak iść na USG. Bo tu USG jest robione tylko w odpowiednich tygodniach ciąży i koniec :tak: A więc nie zostało mi nić innego jak tylko poczekać na swoja kolej.
I tak bym chciał by maluszek się nie wstydził i pokazał co tam ukrywa miedzy nóżkami. Pokupowała bym parę rzeczy. A tak to cały czas odwlekam zakupy bo nie wiem jakie kolorki mam wybrać. :-(

MaLea troche mnie wystraszylas z ta plytka, bo ja na przyszly piatek pol rodziny zaprosilam, zeby zobaczyli jak to wnuczatko sie rozwija:-) hi hi my tez idziemy na 4d i mam nadzieje, ze wszytko bedzie wporzadku:-) jak ogladalam niedawno braciszka wlasnie na takim filmiku to o malo sie nie poplakalam.. taka mala kruszynka;-)

Teraz, nauczeni doświadczeniem, idziemy na wizytę z laptopem, żeby na miejscu sprawdzić czy wszystko ok :-D już się nie mogę doczekać, żeby w każdej chwili móc sobie oglądać na ekranie naszego bąbla :)

Hejka!!!

Ja wczoraj umówiłam się na USG na 4 grudnia i mam nadzieję, że nie będzie żadnych kłopotów ze sprzętem. Jak byłam na pierwszym USG to też chciałam płytke, ale coś tam ta holenderka tak zamieszana była, że w końcu się okazało, że płytka się nie nagrała. :no:

No więc odliczam dni i czekam z niecierpliwością na ten wielki dzień, no i oczywiście mam nadzieje,że się dowiem kto to tam u mnie mieszka w brzuszku.
Nie mogę się doczekać pierwszego zakupu dla dzidzi, bo do tej pory jeszcze nic nie kupowałam. :baffled:

nio to powiem wam, ze moj tata z kasia jak byli na badaniach to jakby sie nie upomnieli to tez by lekarz im nie nagral i w rezultacie maja filmik bez pierwszych 5 minut badania:baffled: takze ja odrazu w drzwiach gabinetu uprzedzam lekarza ze chce plytke tak na wszelki wypadek;-)

hej dziewczyny ta pogoda jakoś mnie przytlacza, a jeszcze moj synek nie ma zamiaru isc spac. ja tez wybieram sie na usg 4d, ale termin ustalic mam dopiero 28 listopada na wizycie, a juz od 3 tygodni nie moge sie doczekac:-). a co do zakupow to jeszcze nic nie kupilam. narazie czekam na ujawnienie sie mojej kruszynki;-). mam pewne przeczucia co do plci:-), ale nie chce zapeszac. pozdrawiam wszystkie mamusie

reklama
Hejka!!!

Ja wczoraj umówiłam się na USG na 4 grudnia i mam nadzieję, że nie będzie żadnych kłopotów ze sprzętem. Jak byłam na pierwszym USG to też chciałam płytke, ale coś tam ta holenderka tak zamieszana była, że w końcu się okazało, że płytka się nie nagrała. :no:

No więc odliczam dni i czekam z niecierpliwością na ten wielki dzień, no i oczywiście mam nadzieje,że się dowiem kto to tam u mnie mieszka w brzuszku.
Nie mogę się doczekać pierwszego zakupu dla dzidzi, bo do tej pory jeszcze nic nie kupowałam. :baffled:

ja tez jeszcze nic nie kupilam, co prawda dostalam reklamowke ciuszkow od kolezanki po jej dziecku ale to nie to samo..
Bylam w 5 10 15 i ogladalam sliczne spiochyyy..ale nie kupilam.
wizyte bede miec ok 3-4 grudnia tak jak Ty i wtedy obiecuje sobie ze kupie cos malusiego :tak:

Do góry