reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2009

mandarynka
zazdroszczę Wam, że lubicie i gotujecie Waszym dzieciaczkom... moje dzieci słoiczkowe
Ja Agatce też jeszcze nie gotuję - jest zupełnie słoiczkowa. Nie ugotowałam jeszcze dla niej żadnej zupki :-)
Zacznę jak skończy rok, tak jak było z Anią.

No witam, przepisał tylko syropki, Flavamed, Rutinacea Junior i jakis poligarfen c

Rutinacea Junior jest dla dzieci powyżej 3 roku życia!!! Jak lekarz mógł Ci to przepisać?
Zresztą Flavamed też jest dla dzieci powyżej 1 r.ż,

reklama
Cześć Dziewczyny! ja z karmieniem swojego synka mam poważny problem,zaraz kończy 10 mies. a nadal jadłby najchętniej tylko cyca. Wmuszenie w niego czegokolwiek innego w ilości większej niż 3,4 łyżeczki dziennie graniczy z cudem. Rozwija się dobrze, wygląda raczej papuśnie, ale i tak się martwię.

Hej,

znowu tylko na chwilkę bo czasu za bardzo nie mam.

Avatar też mi się baaardzo podobał :tak:

A Igorkowi słoiczki przestały smakować, jeszcze trochę w niego wmuszam ale zdecydowanie woli coś "z dużego talerza".

Hej poniedzialkowo :-)
Za oknem piekne slonce i szykuje sie uroczy spacerek :tak:Czyzby prognozy sie nie sprawdzaly i wreszcie mamy koniec zimy?

ja z karmieniem swojego synka mam poważny problem,zaraz kończy 10 mies. a nadal jadłby najchętniej tylko cyca. Wmuszenie w niego czegokolwiek innego w ilości większej niż 3,4 łyżeczki dziennie graniczy z cudem. Rozwija się dobrze, wygląda raczej papuśnie, ale i tak się martwię.

Nix - moze problemem nie jest to ze nie chce, tylko ze dostaje cyca za czesto! Przez to nie czuje sie glodny i ... kolko sie zamyka. To czesty blad popelniany przez mlode mamy. Spróbuj moze przetrzymac go od karmienia cycem ponad 3h ( np. 3,5 do 4) i wtedy podaj owoce albo zupke (zaleznie od tego co woli, ale jedno a nie do wyboru) i zobaczysz czy nie zacznie wcinac :-):tak:. U mnie Julcia ma np. taki problem ze jak pokarm staje sie zbyt chlodny - zaczyna nim pluc. Po ponownym podgrzaniu - zjada do konca.

Jaki jest twoj schemat karmienia dziecka?
My czesto to opisujemy - zajrzyj do watku mam butelkowych.

U mnie wyglada to tak:
6 lub 7 -- cyc
9 -- sloiczek z owocami, obecnie do tego po zjedzeniu owoca kilka kawalkow chlebka z maselkiem, do picia herbatka. To tez po jedzeniu
10:30 -- cyc do snu
13 lub 14 --obiadek (sloiczek), potem picie
15 max 15:30 -- cyc - nie zawsze chce, czasami cos skubnie z talerza obiadowego doroslych - nie jest to zadne jedzenie raczej samkowanie i plucie :laugh2:
18 -- podwieczorek - dawniej byla kaszka z 1/2 sloiczka warzywno owocowego teraz nie chce kaszki i daje caly sloiczek, picie po jedeniu.
19:30 --cyc na dobranoc
w nocy 2,3, 4 karmienia

Mandarynka ja też zabieram sie do gotowania po ukonczeniu 1 roczku Julci :tak:. Wczesniej to nie ma sensu. Jula nie jest po prostu jeszcze gotowa do spozywania pokarmów o normalnej konsystencji.

o boziu patewka jak ty funkcjonujesz z tak czestym wstawaniem do cyca??? ja jak hanut obudzi sie raz to marudze ze trzeba wstac i mleko zrobic.

hello kobietkii wybaczcie ze tak nie czestow padam ale bylam teraz w trakcie przeprowadzki i Nadina coraz wieksza weicej czasu potrzebuje Kurcze Kurcze ma juz 10 miesiecy skonczone Jak ten czas leciii ... Pamietam swoj porod jakby to bylo wczoraj .... :)

Witam wszystkie mamy! :-)

Mandarynka ja też zabieram sie do gotowania po ukonczeniu 1 roczku Julci :tak:. Wczesniej to nie ma sensu. Jula nie jest po prostu jeszcze gotowa do spozywania pokarmów o normalnej konsystencji.

Ale szczęściarą jesteś! Mój ostatnio ostro zbojkotował słoiczki i od dwóch tygodni muszę mu już gotować ;-) ale nie jest to takie straszne jak myślałam :-D A bunt chyba z powodu podjadania od rodziców z talerza, tak sądzę... sami jesteśmy sobie winni ;-)

Witam kochane!!

Wpadam na chwilke tylko powiedzieć że lence już jest lepiej i zaczyna już odnowa psocić:-D ale za to ja "umieram":-( chyba mam jelitówke, od wczoraj temperatura, biegunka, mdli mnie że szok , głowa i żołądek boli:baffled::oo2: i musze siedzieć w pracy tragedia!!!

A co do gotowania to ja gotuje od grudnia i spoko je wszytsko a niekiedy też jej dam słoik ale bardziej to deserki bo teraz z tymi owocami to ciężko.

Acha a do teściowej sie nie oddzywam!!!

pa

Czesc:-)
dzisiaj na krociotko, bo w banku wiele rzeczy zalatwialam, wiec czasu zostalo mi niewiele - poki Jula spi.

Evelyn - wspołczuje, widac wirus panuje wszedzie, trzymaj sie w tej pracy.
Klucha jakoś daje rade :-D Swoja droga trening w ciazy mialam, bo tez musialam wstawac co 2h - do wc ;-)

Z domowych zupek daje Julci tylko rosołek z makaronem - zjada bardzo chetnie, zwlaszcza ten makaron :tak:. Za to ze słoiczkow owocowych jestem bardzo zadowolona, bo wprowadzilam juz wiele owocow na które musiałabym inaczej do sezonu czekac np. jagody czy brzoskwinie. Ostatnio polubila pierożki z gotowanym miesem - potrafi zjesc pieroga sztuk 1:-D

reklama
ewelyn kuruj sie oby lenka sie nie zarazila od ciebie ja juz to tej zimy przerobilam wszyscy po kolei padali

patewka no ja niby tez siusialam z 5 razy w nocy ale hanut spi w maire ladnie budzi sie max raz w nocy wiec nie wyobrazam sobie powrotu do takiego wstawania

Do góry