reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwiecień 2009

Cześć. :-)
Witam, od dawna Was podczytuję (dość nieregularnie, bo praca i opieka nad synkiem), ale w końcu postanowiłam się ujawnić
Witaj na kwietniowym wątku! :-)
Dzisiaj Ania mi powiedziała: Mamo, jak będę duża to napiszę do Ciebie list - Droga Mamo! Dziękuje Ci, że urodziłaś mi takiego fajnego dzidziusia. :-)
Witaj Mandarynka! :-)
Usłyszeć takie słowa to pewnie jeden z najcenniejszych momentów w życiu. :tak: Mam nadzieję, że kiedyś Julian będzie się tak świetnie dogadywał z młodszym bratem lub siostrzyczką. :tak:

Odprowadziliśmy dzisiaj, razem z moim M, Juliana do żłobka, bo jutro będzie musiał to sam zrobić, bo ja mam wizytę u lekarza. :tak: Jak na pierwszy raz rewelacyjnie sobie poradził z wózkiem na ruchomych schodach, ja na początku nie byłam bardziej wystraszona. :-p

A teraz popijam poranną kawę i zamiast trochę popracować to czytam BB. :confused2: Ale jak ktoś jest uzależniony to ciężka sprawa... ;-)

Miłego popołudnia życzę. :-)

reklama
Hej,

Aguniaa witaj i gratulacje!

A ja myślę, że dla każdego kolejnego dziecka miłość się znajdzie ale nie taka sama, więc obawy, że "drugiego dziecka nie pokocham tak samo" są poniekąd słuszne. Każda miłość jest inna bo i każde dziecko jest inne. Ale mimo tej inności, każda miłość do dziecka jest głęboka, przepastna, prawdziwa...taka po prostu mamusiowa :sorry:

jak widzę wszystkie Wasze dzieciaczki mają już po kilka ząbków, u nas niestety brak :( trochę mnie to zaczyna martwić, ale pediatra powiedziała, że się zdarza, że może to być uwarunkowane genetycznie (ja pierwszego zęba miałam dopiero w 9 miesiącu).
Czy wiecie coś na ten temat?

mojej znajomej cora miala pierwszego zeba rowno na roczek wiec wydaje mi sie ze nie ma sie czym martwic, w mojej rodzince zeby rosly kolo 5 msca a hanut miala ppierwszego na 6 mscy

aguniaa ja podobno mialam pierwszego...o zgrozo...w 13 miesiacu...Sara tez poki co ma bezzebna paszcze :)

Ja mam siostre mlodsza o 2 lata i mamy bardzo dobry kontakt, mnostwo rzeczy robimy razem i nie chce Sary pozbawiac takiej szansy. Ale coz, zobaczymy jak wyjdzie :) teraz pracuje jako niania i mala zabieram ze soba - tamta dziewczynka ma 2 lata,wiec widze mniej wiecej jak to jest i nie jest az tak zle :) chociaz np wyjscie na spacer to popis logistyczny z mojej strony :) Ale czuje sie bardziej zmeczona niz wtedy, kiedy bylam tylko z Sara..No i troche sie martwie, ze jak teraz nie zaczne pracowac "w zawodzie" to juz potem bedzie bardzo trudno (wlasnie koncze studia). Ale moze sie uda to jakos pogodzic, w koncu nie ja pierwsza i nie ostatnia :)

Witam serdecznie po paru dniach nie odwiedzania Was, ale komputer w domu sie zepsul a w pracy jkakoś czasu nie było.

A my wczoraj wylądowałyśmy u lekarza , niby jej już przechodzilo a tu od nowa katarzysko i ten kaszel :-:)-( tak sie biedna męczy, no zobaczymy czy jej to przejdzie mam jej podawac te wszytskie rzeczy co lekarz przepisał przez 10 dni i ma przejść sie okaże.:crazy:

Aguniaa witaj !!

No a takk to wszytsko po staremu;-)

Wpadne później jak bede miała chwilke. Pozdrawiam

Cześć. :-)
WItam po woelkiej przerwie....
Nie mielismy neta ale od dzis aktywnie uczestniczymy znowu....ech jak ja bez was przezylam te prawie 4 miesiace
Witaj z powrotem! :-)

Na 15.00 idziemy do lekarza, bo coś Julian na brzuszek narzeka, jeść nie chce, popłakuje i raz zwrócił cały soczek. :confused2:Gorączki nie ma... :eek: Pewnie znów się jakiś wirus przypałętał... :wściekła/y:

Znów zaczął popłakiwać :-(, idę go utulić.

co do rodzenstwa to ja mam dobry kontakt z 2 lata starsza siorka teraz ale kiedys to bylo pobojowisko normalnie wojna wiec ja chcem wiecej jekies 4 lata minimum. tak na 30tke moge zajsc w ciaze ponownie

reklama
Dziewczyny kiedyś na forum chyba gazety wyborczej, jedna dziewczyna wysyłała komu chciał przepisy na dania dla dzieci. Ja chciałam i mi wysłała.
Jest tego 127 stron w Wordzie - przepisy na zupki, obiadki i deserki począwszy od 5 miesiąca, a skończywszy na przepisach dla kilkulatka.
Jeśli któraś z was by chciała to jej prześlę. Mam jeszcze wasze adresy z listy, która była rozsyłana przed porodami.

Do góry