reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2009

Cześć. :-)
Witam, od dawna Was podczytuję (dość nieregularnie, bo praca i opieka nad synkiem), ale w końcu postanowiłam się ujawnić
Witaj na kwietniowym wątku! :-)
Dzisiaj Ania mi powiedziała: Mamo, jak będę duża to napiszę do Ciebie list - Droga Mamo! Dziękuje Ci, że urodziłaś mi takiego fajnego dzidziusia. :-)
Witaj Mandarynka! :-)
Usłyszeć takie słowa to pewnie jeden z najcenniejszych momentów w życiu. :tak: Mam nadzieję, że kiedyś Julian będzie się tak świetnie dogadywał z młodszym bratem lub siostrzyczką. :tak:

Odprowadziliśmy dzisiaj, razem z moim M, Juliana do żłobka, bo jutro będzie musiał to sam zrobić, bo ja mam wizytę u lekarza. :tak: Jak na pierwszy raz rewelacyjnie sobie poradził z wózkiem na ruchomych schodach, ja na początku nie byłam bardziej wystraszona. :-p

A teraz popijam poranną kawę i zamiast trochę popracować to czytam BB. :confused2: Ale jak ktoś jest uzależniony to ciężka sprawa... ;-)

Miłego popołudnia życzę. :-)

reklama
Hej,

Aguniaa witaj i gratulacje!

A ja myślę, że dla każdego kolejnego dziecka miłość się znajdzie ale nie taka sama, więc obawy, że "drugiego dziecka nie pokocham tak samo" są poniekąd słuszne. Każda miłość jest inna bo i każde dziecko jest inne. Ale mimo tej inności, każda miłość do dziecka jest głęboka, przepastna, prawdziwa...taka po prostu mamusiowa :sorry:

jak widzę wszystkie Wasze dzieciaczki mają już po kilka ząbków, u nas niestety brak :( trochę mnie to zaczyna martwić, ale pediatra powiedziała, że się zdarza, że może to być uwarunkowane genetycznie (ja pierwszego zęba miałam dopiero w 9 miesiącu).
Czy wiecie coś na ten temat?

mojej znajomej cora miala pierwszego zeba rowno na roczek wiec wydaje mi sie ze nie ma sie czym martwic, w mojej rodzince zeby rosly kolo 5 msca a hanut miala ppierwszego na 6 mscy

aguniaa ja podobno mialam pierwszego...o zgrozo...w 13 miesiacu...Sara tez poki co ma bezzebna paszcze :)

Ja mam siostre mlodsza o 2 lata i mamy bardzo dobry kontakt, mnostwo rzeczy robimy razem i nie chce Sary pozbawiac takiej szansy. Ale coz, zobaczymy jak wyjdzie :) teraz pracuje jako niania i mala zabieram ze soba - tamta dziewczynka ma 2 lata,wiec widze mniej wiecej jak to jest i nie jest az tak zle :) chociaz np wyjscie na spacer to popis logistyczny z mojej strony :) Ale czuje sie bardziej zmeczona niz wtedy, kiedy bylam tylko z Sara..No i troche sie martwie, ze jak teraz nie zaczne pracowac "w zawodzie" to juz potem bedzie bardzo trudno (wlasnie koncze studia). Ale moze sie uda to jakos pogodzic, w koncu nie ja pierwsza i nie ostatnia :)

Witam serdecznie po paru dniach nie odwiedzania Was, ale komputer w domu sie zepsul a w pracy jkakoś czasu nie było.

A my wczoraj wylądowałyśmy u lekarza , niby jej już przechodzilo a tu od nowa katarzysko i ten kaszel :-:)-( tak sie biedna męczy, no zobaczymy czy jej to przejdzie mam jej podawac te wszytskie rzeczy co lekarz przepisał przez 10 dni i ma przejść sie okaże.:crazy:

Aguniaa witaj !!

No a takk to wszytsko po staremu;-)

Wpadne później jak bede miała chwilke. Pozdrawiam

Cześć. :-)
WItam po woelkiej przerwie....
Nie mielismy neta ale od dzis aktywnie uczestniczymy znowu....ech jak ja bez was przezylam te prawie 4 miesiace
Witaj z powrotem! :-)

Na 15.00 idziemy do lekarza, bo coś Julian na brzuszek narzeka, jeść nie chce, popłakuje i raz zwrócił cały soczek. :confused2:Gorączki nie ma... :eek: Pewnie znów się jakiś wirus przypałętał... :wściekła/y:

Znów zaczął popłakiwać :-(, idę go utulić.

co do rodzenstwa to ja mam dobry kontakt z 2 lata starsza siorka teraz ale kiedys to bylo pobojowisko normalnie wojna wiec ja chcem wiecej jekies 4 lata minimum. tak na 30tke moge zajsc w ciaze ponownie

reklama
Dziewczyny kiedyś na forum chyba gazety wyborczej, jedna dziewczyna wysyłała komu chciał przepisy na dania dla dzieci. Ja chciałam i mi wysłała.
Jest tego 127 stron w Wordzie - przepisy na zupki, obiadki i deserki począwszy od 5 miesiąca, a skończywszy na przepisach dla kilkulatka.
Jeśli któraś z was by chciała to jej prześlę. Mam jeszcze wasze adresy z listy, która była rozsyłana przed porodami.

Do góry