reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2009

Hejka dziewczyny:)
wracając do tematu tego wózka za radą ewelyn_m wywiesiłam pare ogłoszeń z fotką wózka (akurat miałam takie na któym Mati leży w wózeczki, ale jego buźke zamazałam) co prawda nie chce mi sie wierzyć, że go znajde, ale może złodziej będzie się bał choć trochę, bo w sumie widziałam u mnie w okolicy tylko jeszcze jeden taki wozek jak mój ale w innym kolorze.
A co do okularów to uważam podobnie jak Patewka, też mam minusy, na jedno oko 0,75 na drugie 1 i nie nosze okularów ani soczewek na codzien, tylko czasami. Kiedyś, kiedy miałam wade 0,5 to nosiłam non stop okulary, a później soczewki, oczy odzwyczaiły się od wysiłku i ciut sie pogorszyło no i od tamtego momentu( 2 lata temu) soczewek juz nie kupuje, bo w sumie nie opłaca się żeby leżały, a okulary kiedy już naprawde musze i nic się nie pogorszyło, to jest wada nieznaczna i da się wytrzymać bez, co prawda czasem mróżyć oczy trzeba czytając telegazete i szyldy :tak::-D

reklama
Witam!!

Oj ja dzisiaj padnięta jestem, nocka ciężka była!! Lenka budziła sie co 40min co godz, już myślałam że nie ujade:baffled::baffled: katar j ą męczy i nie wiem co jeszcze.

Powiedzcie mi ile razy śpią wasze pociechy wciągu dnia??

oj powiem tobie ze jak sie kimnie raz w ciagu dnia to jest super ma dni ze wogole nie spi tylko marudzi bo spiaca ale zasnac ni huhu
u mnie nocka spoczko bo obudzila sie o 3 dostala butle i spala do 8

heja :))

A ja znow nocke mialamdosc fajna Nadinka sie raz obudzila na mleko ... Ona nie da sie oszukac Nie chce wody herbatki Chce mleko i juz ....

Myslalam ze pogoda bedzie lepsza a tu dup'a :p

Czesc.
Moja noc tez do udanych nie nalezy :-(- kladlam sie spac przerazliwie zmeczona a tu Jula sie budzi i do 1:30 mi marudzi. Cyc i lulanie na przemian z odkladaniem do łóżeczka, czeste stawanie przy barierce i marudzenie meme, mem mama ;) W koncu zasnela przy cycu i spala do 8:30 bez pobudki. A moze była jakas, ale jej nie zarejestrowałam z tego wszystkiego.

NAJGORRSZE ZE CHYBA NA WLASNE ZYCZENIE ZAFUNDOWAŁAM sobie taka noc :-( Bo uspałam ja po poludniu tak kolo 15:30 i pozwolilam jej spac prawie 2,5 godziny ...

Odpowiadajac na pytnie ewelyn spanko w dzien wyglada tak:
około 10:30 - najpózniej 11 sen - - trwajacy od 1h do 2,5 max (taki dlugi bardzo rzadko sie zdarza)
potem kolejne spanie miedzy 15:30 -16:30 ok 40 minut - najczeciej na spacerze. Czesto jednak ta popołudniowa drzemka w ogóle wypada.

No to pa, milego dnia.

No to mi Lena też śpi ok 2-3 h w ciągu nia ale w nocy to jest różnie, często sie budzi, kręci, wstaje ja nie wiem co już mam jej robić:baffled:

U nas jak się uda to mały śpi dwa razy. Raz ok 11 tak max do 2 godzin, a później ok 16 króciutka drzemka do 40 minut. A wieczorem nie może się utłuc. Dopóki się nie wyszaleje w naszym łóżku z porządną godzinę to nie ma mowy o spaniu. No i usypia nam przed 22 :sorry2: A w nocy obowiązkowo jedna pobudka na cyca :happy2:

A mnie dzisiaj głowa pęka niemiłosiernie :dry:

Hejka, co tu taka cisza, wszystkich zasypalo czy jak? :-D
Człowiek nawet przed kompem nie ma z kim pogadać, no wiecie co ...;-)
Co do spania to u nas bywa różnie, w dzien kolo 11 drzemka a tej drugiej też już coraz częsciej nie ma, a jak jest to 30-60 min.
ale mam dzisiaj radoche dziewczyny, bede mieć dużo nowych łaszków dla matiego z lumpeksu, znajoma dostała super extra towar.... same next itp takie cuda, że szok, widziałam już część, ide w sobote pomóc jej rozpakować i będę sobie szperać:-D:tak: maniaczka... ;-)

reklama
Witam!!

Faktycznie tu cisza, i pewnie zasypane dziewczyny;-)

U nas bez zmian, aktar nadal jest, w środe Lenka miała gorączke 38,4:baffled: ale nic poza tym może to na ząbki:confused: atak to wszytsko ok. Wczoraj w nocy spała super całą noc a dzisiaj znowu była powtórka z rozrywki co godz. pobudka:szok: ale cóż może jej to minie.
AAaa i jeszcze zjęci mojej księżniczki -rozrabiary
3-glitery_pl-gierowa-8267.jpg

Ostatnia edycja:
Do góry