reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2009

Jaka śliczna z Lenki dziewczyneczka, a jakie włoski dlugie już ma::-), mój Mati to łysol w porównaniu z nią. Mam nadzieje, że szybko wróci do zdrówka Twoja córcia, dla dorosłego katar jest męczący, a co dopiero dla naszych małych Skarbów.
A ja siedze i opycham się czekoladkami, dziś mam prawo jeść słodyczy ile chce... hihi bo mam urodzinki:tak: troche smutne bo nikt nie przyjdzie, ale cóż , może wy wpadniecie?
:-):-D

reklama
Cześć!

Widze, że o drzemkach... Ania raczej śpi dwa razy. Średnio po godzinie. Ale zdarzają się nawet i 2-godzinne ciągi...
Spać chodzi ok.20 po kąpieli i cycu. Niestety, w nocy kilka razy się budzi, ze 2-3 razy na cyca. I wstaje raniutko, bo ok. 5:30-6:00 :baffled:

A ja siedze i opycham się czekoladkami, dziś mam prawo jeść słodyczy ile chce... hihi bo mam urodzinki:tak: troche smutne bo nikt nie przyjdzie, ale cóż , może wy wpadniecie?
:-):-D

No ja bardzo chetnie chociaz słodyczy nie lubie i nie jadam. Ale jak czestujesz winkiem do czekoladek, to się skuszę ;-)
A tak serio gosiakma - sto lat z okazji urodzin tudziez spelnienia marzen :-D

Co do ciszy - to nastala, bo piekne slonce od 2 dni i kazdy w poludnie na spacerek leci zamiast na bb siedziec. Ja np. dzisiaj byczyłam sie do 9:40:-p - o tej była pobudka. Wprawdzie w nocy co 2h cycowanie, ale skonczylo sie o 5 nad ranem i reszta to sen niczym kompletnie nieprzerywany . Poczulam sie nawet przespana :szok: :-)

Lenka fajniusia, a goraczka faktycznie moze byc na zabki to samo czeste nocne pobudki.. wiec sie nie martw ewelyn , tylko zebulcow szukaj ;-)

No to lece kawe sobie zrobic i obiadek dac Juleczce. Pa.

witam dziewczyny!!!
miałam przymusową przerwę, bo nawilżacz mi modem zalał i trochę trwało zanim serwis dotarł :wściekła/y:

gosiakma współczuję kradzieży wózeczka:-( może uda Ci się jakiś fajny, tani, w dobrym stanie na allegro upolować?
my mamy nasze wózki w wózkarni pod kluczem :-) o do domu nie będę ich taszczyła, bo miejsca nie ma...
co do tańca maluszków, to Oleczek też ciągle dupcią rusza - obojętnie czy reklama, czy muzyczka, ciągle tany, tany :-p
zazdroszczę szperania w lumpku, bo też mam mnóstwo świetnych, niepowtarzalnych ciuszków z secondhandu ;-)
no i przede wszystkim 100 LAT!!! spełnienia marzeń.... ;-)

Patewka - pięknie maleństwo stoi - moi chłopcy też uwielbiają zachodzić od tyłu :-D

Ma_Dunia możesz mi napisac więcej o tym ubezpieczeniu wózka, bo też mamy ubezpieczone mieszkanie, ale o wózku nie słyszałam :-p

klucha09 koniecznie okularki na nos!!! ja mam wadę -1,75 i okulary stale na nosie... mój mąż jest optometrystą i noszenie okularów przy małej wadzie nie pogłębia jej ;-)

ewelyn_m jeśli chodzi o sen w ciągu dnia, to przeważnie jest tak
pobudka 7.00
drzemka od 10.00 do 11.00
druga drzemka od 14.00 do 15.30
spanie na noc o 19.15
zawsze mogą wystąpić odchylenia o 20min ;-)
a córcia jest przesłodka - uśmiech urwisowaty :-p

u nas pogoda piękna, słońce, więc codziennie sanki i trochę biegania na nóżkach, ale już nie mogę doczekać się wiosny, żeby znowu wózkiem wędrować :-)

noce ostatnio się polepszyły - pobudka na mleczko koło 2.00 i dalej spokojny sen, ale lada moment pewnie znowu zacznie się ząbkowanie...:-(

ostatnio byłam z Mężem na saunie, ale jakoś specjalnie nie byłam zachwycona, w głowie się kręciło i ogólnie osłabiło mnie to... dziś dla odmiany do kina idziemy ;-)

Oluś pierwszego skończył 10 mscy:-) też się nim pochwalę ;-)

Witam kochaniutkie!!

Kod:
 hihi bo mam urodzinki:tak: troche smutne bo nikt nie przyjdzie, ale cóż , może wy wpadniecie?
STO Lat!!! Dużo zdrówka i siły bardzo bardzo dużo:-D
Kod:
[COLOR=black][FONT=Arial][SIZE=2]uśmiech urwisowaty[/SIZE][/FONT][/COLOR]

no taki z niej kochany urwisek:-D

Kod:
 tylko zebulcow szukaj
no cały czas jej do buzinki zaglądam:-D:tak:

Oluś pierwszego skończył 10 mscy:biggrin2: też się nim pochwalę
Synek również uroczy i kawał chłopa z niego hihihi

Nic dziewczynki ja już wkońcu zmykam na weekend wiec do usłyszenia w poniedziałam,
wszytskim zdrówka życze i oczywiście buziaczki dla pociech:tak:

Dzięki Dziewczyny za życzenia :tak::-)
wracając do tematu mojego wózka to ja bym mogła kupić używany, ale M chce nowy no i najprawdopodobniej taki będzie, chciałabym taki góra do 8 kg, najlepiej lżejszy, rozkładany na płasko i z regulowanym podnóżkiem, tylko czy taki znajde...no i góra do 500zł a najlepiej tańszy ehh cos tam ogladam po allegro ale sama nie wiem...
Patewka czyli najwidoczniej tylko u mnie nie było dziś zbytnio słonecznie:-(
Maks_olo to Twój synuś urodzony tego samego dnia co mój, będą z nich mali żartownisie prima aprylisowi:-D
A co do sauny to ja po prostu jej nie lubie, odnosze w niej wrażenie, że zaraz sie udusze i podobnie jak Tobie jest mi później słabo...

To i ja dorzuce swojego kawalera, troszke skąpo ubrany, ale to już przed samą kąpielą było wieczorem ;-)

Załączniki

• DSC01463.JPG
    DSC01463.JPG
    59,1 KB · Wyświetleń: 45
Ostatnia edycja:
A ja siedze i opycham się czekoladkami, dziś mam prawo jeść słodyczy ile chce... hihi bo mam urodzinki:tak: troche smutne bo nikt nie przyjdzie, ale cóż , może wy wpadniecie? :-):-D
A miałam trochę ograniczyć słodycze... :sorry2: No ale... zawsze mogę od jutra, a na dzisiaj dyspenza!
Wszystkiego najlepszego!!!!!!!!!!!!!!!!!

Oluś pierwszego skończył 10 mscy:-) też się nim pochwalę ;-)

Maks_olo to Twój synuś urodzony tego samego dnia co mój, będą z nich mali żartownisie prima aprylisowi:-D

Wszystkiego najlepszego dla Waszych prima aprilisowych maluchów! Syn mojego M też jest z 1-go kwietnia:tak:

A wogóle śliczności dzieciaczki nam tu pokazujecie :-)

Moja jak dzisiaj zasypiała, na przemian kładła się, i siadała bijąc sobie brawo że tak ładnie zasypia!!!! :-D

reklama
witam

gosiakma myślę i myślę o tym Twoim wózeczku...
wiesz ja też planuje kupić wózek i też trochę kosztuje, bo przeszło 1000zł i też nie wiedziałam skąd kasę i wtedy moja mama wpadła, że przecież będzie zwrot na dzieciaki ze skarbówki :-) co prawda my się jeszcze nie rozliczaliśmy, ale zrobimy, to najszybciej jak się da :-)
może Was, to też poratuje;-)

co do sauny, to pójdę czasem, aby spędzić czas z Mężem, bo mamy go dla siebie bardzo mało:-( ale żadna rewelacja :-p
za to wczoraj kino RANKA W CIEMNO - fajny film, taki na nie myślenie o własnych problemach i nie zmuszający do myślenia, co po 20 jest wyczynem :-D

nam synek już zrobił żart i urodził się z siusiakiem :-D

diabliczka83 się ciesz, że Ci taka gwiazda rośnie ;-)

zmykam, bo Oleczek się obudził
POZDRAWIAM MAMUSIE :-)

Do góry