reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2009

wow doczytałam weekendowe zaległości :tak: na tym wątku tylko:zawstydzona/y:

tak w ogóle to witam babeczki
my po szczepieniu, młody przy pierwszej - pneumokoki nawet nie pisknął, przy drugiej - III dawka trochę pojęczał, ale zniósł mega dzielnie, piguła była w szoku. Potem 2 h spanka, więc miałam czas coś porobić - pranko, sprzątanko, potem spacerek z młodym i zakupki, także od rana czuje jakiegoś powera:tak:;-)

Asia100 gratuluję ząbków, kurcze dwa naraz... ale się zebrały :-D u mnie najpierw lewa dolna jedynka, a potem prawa w kolejności ;-)
Madzia co ta twoja lekarka.... głupia jakaś? mój młody dziś przed szczepieniem był ważony i mam 8, 700 kg i 70 cm szczęścia, ale jest proporcjonalny, więc nie jest gruby, tylko duży, wygląda na 6 miesięcy - tak go oceniają znajomi i lekarka, od ostatniego razu - tydzień temu szczepienie nam odroczyła ze względu na antybiotyki szpitalne, przybrał 200 gr, więc ok, w siatkach się mieści - fakt że górne granice :-D, ale się mieści :tak:
Bluebell... mnie rozśmieszyłaś... od takich rzeczy się nie umiera.
Margaret, ciesze się że z Tolą już ok:tak:
Kurcze ja też chyba się wybiorę z młodym do naszego aqua parku - nesa ty byłaś u nas w Krk, nie?

A mi to mieszkanie, które wczoraj oglądaliśmy nie daje spokoju... aż puściłam totka:-D

Wy już wszystkie wprowadzacie maluchom coś do diety, czy tylko ja taka sierota zostałam:zawstydzona/y:? Muszę doczytać, ale z tego co kojarzę, to na 5 miesiąc, czyli u nas za 10 dni, coś glutenowego się powinno podawać, zgodnie z tymi normami, no i zupkę jarzynową, a wy jakieś cuda wymyślacie, o których ja nie mam pojęcia:zawstydzona/y::zawstydzona/y:

reklama
Wy już wszystkie wprowadzacie maluchom coś do diety, czy tylko ja taka sierota zostałam:zawstydzona/y:? Muszę doczytać, ale z tego co kojarzę, to na 5 miesiąc, czyli u nas za 10 dni, coś glutenowego się powinno podawać, zgodnie z tymi normami, no i zupkę jarzynową, a wy jakieś cuda wymyślacie, o których ja nie mam pojęcia:zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Mi lekarka mówiła ze po skończeniu 4 miesiąca gluten się wprowadza.
Ja dziś zrobiłam małemu jabłuszko z manna. Krzywił się bo kwaśne ale buźkę otwierał i jadł. Zjadł całe małe jabłuszko.

no właśnie, po skończeniu 4, czyli na początku 5
No tak. Ja zrozumiałam ze ty chcesz podać gluten na początku 5 miesiąca czyli za 10 dni. A za dziesięć dni to twoja pociecha będzie miał skończone 5 miesięcy i zacznie 6. Czyli gluten według tej lekarki co mi mówiła mogła byś już wprowadzać 3 tygodnie temu.

łojjjj
ja po spacerze, kapucha ugotowana, ciasto ze śliwkami w piekarniku dochodzi, a tak mi sie nie chciało nic robic dzisiaj ze szok
w ogóle zła jestem bo mi pipa jeszcze tego wózka nie przysłała, a w czwartek miała pieniądze
za to jestem ciekawa czy dziewczyna która kupiła ode mnie kołyske dzis ją odbierze bo to za pobraniem a ona nie miała nawet jednego komentarza:baffled:
trzymta kciuki bo i tak do wysyłki dołożyłam:baffled::baffled::baffled:

spaaaaaaaać mi sie chce

No tak. Ja zrozumiałam ze ty chcesz podać gluten na początku 5 miesiąca czyli za 10 dni. A za dziesięć dni to twoja pociecha będzie miał skończone 5 miesięcy i zacznie 6. Czyli gluten według tej lekarki co mi mówiła mogła byś już wprowadzać 3 tygodnie temu.

kurcze marys masz rację, tak się zekręciłam z tymi skończonymi i zaczętymi miesiącami że szok, no żebym nie wiedziała ile ma moje dziecię :zawstydzona/y:

reklama
Do góry