reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2009

Witam Was babeczki po dlugiej nieobecnosci:-)
My juz wrocilismy odemnie no i niestety szara rzeczywistoac mnie zastala czyli siedzenie samej w domu:baffled::confused:
U mnie bylo super!!!!!!Nigdy mi sie z tamtad nie chce jechac no ale niestety trzeba.Juz chcialabym tam wrocic.Odpoczelam troche.Dominik zachwycal kazdego kto Go widzial.Oczywisie nie obylo sie bez komentarzy,ze jest tlusciutki,ubity,pulpecik itd:-Dno ale tez mowili,ze jest sliczny,madry(patrzy oczkami jakby wszystko rozumial)slodki itd...Sluchajcie wczoraj bylam u lekarza,bo Domis mi cos kasla i ma katarek a dzisiaj mielismy isc na szczepienie no i babka Go zwazyla i wazy 8 kg!!Przytyl w 3 tyg 0,5kg i lekarka powiedziala ze to jest tragedia:baffled:

Niestety nie dam rady Was nadrobic bo tyyyle roboty w domu mam ze szok!!Chociaz moj mezus sie spisal i w jednym pokoju posprzatal tak,ze az oniemialam jak weszlam tam!!Poukladal wszystkie dokumenty,poskladal do teczek,posegregowal uprzatnal szafke itd...jestem z niego dumna:tak:

Jezeli ktos by chcial mi strescic co sie dzialo jak mnie nie bylo to BARDZO PROSZE!!!!

Co do gotowania...ja bardzo lubie i gotowac i piec i robic wszystko co z tym zwiazane.Niestety nie mam dla kogo,bo M nie jada nic slodkiego a na obiad tylko cycki pieczone w piekarniku,bo jest na diecie:sorry2:

Nie wiem co jeszcze mialam napisac...wiec spadam,bo dokoncze jesc zupe i ide cos w garderobie ogarnac bo wyglada jakby tajfun przelecial:dry::sorry2::baffled::confused:

Aha zapomnialam Wam napisac,ze u mnie moj misiek taki byl spokojny,ze szok!!Caly czas spal i byl jak aniolek...
Oho moj mezczyzna sie zbudzil...lece

reklama
witam sie!
stracilam glos...kompletnie...mam zapalenie wszystkiego w srodku i dzis umre
Od tego sie nie umiera:-D:-D a przynajmniej nie tak szybko;-);-).No i jeszce musi sie twoja druga połówka z tobą trochę pomęczyć.Pomyśl odziecku!!!! Komu będzie dokuczało w kolejnych okresach buntu:tak::-):tak::-),kuracje jakieś zastosuj i zdrowiej szybciutko.A swoją drogą jak miałam zapalenie krtani i stun głosowych to nawet nie wiecie jak szczęśliwy był mąż a dzieci!?!?!

Bluebell za dobrze by Ci było:-p jeszcze musisz dojrzewanie Alexa przeżyć:-p
Sluchajcie wczoraj bylam u lekarza,bo Domis mi cos kasla i ma katarek a dzisiaj mielismy isc na szczepienie no i babka Go zwazyla i wazy 8 kg!!Przytyl w 3 tyg 0,5kg i lekarka powiedziala ze to jest tragedia:baffled:
Ty co Ty masz za lekarkę?????:baffled: Wojtas jest w podobnym wieku, waży 8200 i nikt z tego powodu tragedii nie robi...:dry: mieści się przecież w siatce centylowej...

Ja się dzisiaj udaje do teściowej, zaraz se strzelę meliskę profilaktycznie:-p

madzia to zeczywiscie malutki pulpecik ci rosnie
skunkanka to pij ta meliske i nie denerwuj sie bo Wojtus bedzie tezwsciekly
bluebell nie ma szans za dobrze by ci bylo

marys a zamowiłam własnie ten kubek z nuka z ustnikiem ale to na pózniej,mozan do niego przeciez dać smoczek szeroki z Nuka i masz kubeczek do herbatek i soków:tak: dużą butle 300 ml mam tez i pewnie przyda sie do mleka:tak: a smoczków do nich używasz 0-6 m czy juz 6-18?
Masz całkowitą racje. Kubie kubeczek i wstawię smoczek i będę miał na zmianę. Ja używam smoczków 0-6m.

cześć Dziewczynki!

od soboty zalatana jestem, mnóstwo spraw musiałam pozałatwiać, w tym dziś byłam u lekarza z tym żeberkiem i paszkami. jak znajdę chwilę, to wrzucę zdjecia z niedzielnego rejsu i przepis na bananowe pierogi (dzis będę go wypróbowywać ;-)), no i ogólnie napiszę, co u nas.
Tymczasem lecę ogarnąć chałupkę i jakieś ciasto zrobić, bo wieczorem goście

marys a do mleka masz 150 czy 300 ml? i powiedz mi czy do mleczka z kleikiem/kaszka masz smok do papek czy przez ten 0-6 do mleka przeleci?
Ja na razie mam tylko 150ml. Bo ja dokarmiam małego sztucznym tylko na noc i najpierw daje pierś. Wiec zjadał nie całe 100ml sztucznego.
I robię wtedy mleko z kaszką i mam ten normalny smoczek M. I Marcel jakoś daje rade wypić. Tylko ze ja tak na ok 120ml mleka daje łyczecke czubata kaszki. Czyli robie żadką.

Cześć!!!
A mi się dzisiaj NIC nie chce:sorry2: Normalnie czuję się jakbym się nie czuła :baffled: a dokładniej jakbym wczoraj popiła (tylko dzisiaj nic takiego nie pamiętam :sorry2:).
Na obiad wymyśliłam szybkie danie - lane kluski :-D i moze uda mi się jeszcze z kwadransik drzemki strzelić zanim moja druga połowa wróci z pracy, a dziecię ze spaceru z dziadkiem. Wkurza mnie ten mój ojciec niemiłosiernie, ale czasem to fajna instytucja żeby mieć chwilę odsapki (niestety w genach chyba odziedziczyłam tę głupotę, że zamiast się kimnąć od razu to obiad robiłam:tak: )

reklama
Do góry