reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2009

A my jutro wybieramy się do pediatry. Chcę, by mi podpowiedziała jakie produkty i w jakiej kolejności zacząć wprowadzać. No i kiedy. Moje dziecko na razie tylko na cycu, a z początkiem paźdź. czeka mnie powrót do pracy i chcę móc ją zostawić na kilka godzin:) Nie chcę podawać mleka zastępczego; nadal będzie cyc+2gie śniadanie i obiad z deserkiem. Niby coś na ten temat wiem, ale wolę się upewnić.

reklama
witajcie!

my po mega spacerze, pierszy raz byliśmy daleko w mieście, jechaliśmy tramwajem i byliśmy wózkiem u mnie w pracy - złożyłam wnioseko urlop bo macierzynski za 2 tyg się konczy

teraz musze ogarnac mieszkanie, bo od piątku nie sprzatałam, czkea prasowanie, pralka i obiad, a mięso jeszcze w zamrażarce:szok:

buziaki, zajrze później

Hej
My po dlugim spacerku i małych zakupkach.
Obiad zjedzony. Marcel lula a ja pisze.
Dostałam dziś paczkę co kupiłam na allegro pajce i body. Bo już powolutku wyrasta mi syn z roumaróki. I już wsadziłam do pralki na pranie.

Kamile85 a dlczego zmieniłas na szerokie butelki Nuk?lepsze są niż te wąskie? ile ma dokladnie twój synek miesięcy?:blink:
Te szerokie smoczki bardziej przypominają dziecku pierś.

heja laski!!

ja tylko się witam i uciekam na zakupy.
Weekend był z deka imprezowy, my w sobote bylismy na urodzinach a w niedziele mielismy gosci.
Dzis od rana bylismy nad morzem a teraz jedziemy na zakupy.

Buzka kochane i milego wieczorku :-)

My po intensywnym dniu w końcu w domu, ufff.
Od rana zakupy, wizyta w pracy, potem neurolog i nareszcie aquapark:tak::tak:
Bylismy 3 godzinki, super zabawa, Toli sie bardzo podobało, śmiała się w głos:-D trzy razy weszliśmy do wody, a w między czasie cycowanie i krótka drzemka u mamy na rączkach:-) Najwiekszy szok jak sie pierwszy raz zanurzyła pod wodę:-D ale nie płakała wogóle:-) Coś mi sie wydaje ze bedziemy tam czesto gościć:tak:No i dzisiaj w porównaniu z wczorajszym dniem to pustki były, w kolejce jakies siedem osób zaledwie:tak:
Teraz Tolunia śpi już 1,5 h wykończona, ale zaraz wstajemy, kapiel,cyc i lulu :)

A dzisiaj w nocy tak mi sie rozbudziła około 3 że po cycu spania nie było do 4, położyłam ją do łóżeczka, a ona śpiewała, że ho ho, aż tata sie obudził:-D:-D:-D
Ja w tym czasie przysypiałam i nagle cisza sie zrobiła, wstaje zobaczyc co robi a ona przewróciła sie na brzuch głowa w górze i sie rozgląda zadowolona:-D:blink::-D

alez ja Wam zazdroszcze tych chęci do pieczenia, co rusz to czytam o jakis wypiekach, ja sie jakos nie moge zebrac zeby cos upiec:sorry2:

buźki i do jutra

Hej!
Moje damy już śpią :-). Jak ja lubię ten czas :tak::tak::tak:
Dziś spacerki, lody i sprzątanko :zawstydzona/y:.
Zapowiedziały się dziewczyny z podyplomówki na czwartek w odwietki - jakieś smakołyki trzeba sklecić :-p
Buziaczki. Lecę na zamknięty poczytać póki cisza.

i nareszcie aquapark:tak::tak:
Bylismy 3 godzinki, super zabawa, Toli sie bardzo podobało, śmiała się w głos:-D trzy razy weszliśmy do wody, a w między czasie cycowanie i krótka drzemka u mamy na rączkach:-) Najwiekszy szok jak sie pierwszy raz zanurzyła pod wodę:-D ale nie płakała wogóle:-) Coś mi sie wydaje ze bedziemy tam czesto gościć:tak:No i dzisiaj w porównaniu z wczorajszym dniem to pustki były, w kolejce jakies siedem osób zaledwie:tak:
No to świetnie że udało Wam się wybrać!!! I że Toli się podobało. Jeszcze zakorzeni się tam tak jak Ania :tak:
Co do kolejek, to fajnie, że nie było - ja też wolałabym niekoniecznie w takim tłumie i doskonaleWas wczoraj rozumiałam :tak: Tylko z nami dotąd było tak, że mój przyszły codziennie jeśli nie miał całodobowego dyżuru to i tak pracował do 15. Zanim byśmy się wybrali, byłoby już trochę późno, wiec jeździeliśmy w jego wolne dni weekendowe = tłum. Teraz powoli urlopy się kończą i będzie ich w pracy więcej, wiec po dyzurach bedzie miał wolne dni. Tak jak jutro na przykład i poważnie myślimy czy by nie skoczyć do Wrocka, tym bardziej ze muszę trchę dodatków do sukienki na wrzesień teraz pokupować.
Ciekawe, jak Ci Tol w nocy pospi - powinno być ładnie, jak się tam tak wymęczyła :happy:

* * * * * * * * *
Odpowiedzieć - odpowiedziałąm, ale co u nas to już nie łaska napisac... ;-)
Do południa zaliczyłyśmy spacer, a później w domu siedziałyśmy bo było strasznie gorąco. Idealna pogoda na pluskanie się w wodzie ;-) Ale że tatuś w pracy, to ozostało chłodzenie się w domu. Była z nami moja mama, na chwilę wpadły 2 moje przyjaciółki, więc trochę pobawiły się z Anią i jak zasnęła mi o 15, to obudziła się dopiero po 18!!!
Znów spacerek (tym razem z kolacją dla tatusia ;-) ) i do domu na kąpiel.
Teraz mój mały kochany szkrabek już śpi, ja wszamałam tż małe Danio, zmywarka wstawiona, kotka nakarmiona, to podczytam jeszcze pozostałe wątki i spać.

Spokojnej nocy!!!

Ostatnia edycja:
reklama
cześć dziewczyny, doczytałam część, resztę zostawiam na jutro :cool2::cool2:
w piątek młody strasznie marudny, ale co się okazało.... mamy drugą jedyneczkę:-) i stąd takie jego humory, także jak się chichra to widać dwa kasowniki.

Mieszkania pooglądane - w piątek byliśmy po części wKrk i Wieliczka, dziś jeszcze dwa w Krk... no i po prostu w jednym mieszkaniu jestem wprost zauroczona.... tak mi się podoba... tylko kurcze trochę droższe niż myśleliśmy, no nic, jeszcze musimy pooglądać resztę, ale to jedno, no po prostu... spełnia moje oczekiwania;-)

A weekend nam minął super, tak jak pisałam byliśmy koło Opola, fajnie się tak spotkać z rodzinką, powypoczywać.

Z której strony koło Opola? Gdzie będziecie? Pytam z ciekawości, bo to moje rejony ;-)
diabliczka miejscowość nazywa się Dobrzeń Wielki i jest 14 km na północny-wschód od Opola, znasz może?

a jutro na 8 na szczepienie III dawka + pneumokoki, tydzień temu mój smok ważył 8500, ciekawa jestem ile w tydzień przybrał...

ok, bo mnie P. goni do mycia;-):-D, doczytam was jutro

Do góry