reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2009

Szwedka
Ja myłam swojej małej główkę w oliwce.I to na grubo.Zamiast szamponu.A potem czesałam szczotką.Można też myć w tej oliwie z oliwek ale ja nie robiłam tego robiłam bo mi zapach nie podszedł.wole jak mała mi pachnie po kąpu kąpu:)pozdrawiam

reklama
witajcie!

zaczęłam pisać tego posta godiznętemu jak jeszcze mój dzieć spał a ja czekalam az sie obudzi, po napisaniu kilku literek zawyla syrena i nici z pisania

po nakarmieniu go wykorzytalam moment że bawi się sam i pozmywalam naczynia i odkurzylam, ale juz chyba kończy się czas samodzielnej zabawy bo odgłosy z wózka dochodzą niezbyt ciekawe

na dodatek zrobiłą mi się opryszczka na warsze, na szczęsice mialam plasterek compeed i już go przykleiłam, więc na razie buziaki idą w odstawkę, tylko jak tu się powstrzymac???

milego

Czesc wszystkim!!
Ja wlasnie koncze sniadanie z moim skarbem na rekach:confused:
Noc w miare...moj szkrab przespal UWAGA...4,5 godz prawie!!!!!!Sukces:tak:
Wczoraj mialam na zamknietym napisac kilka slow ale moje dziecko sie przebudzilo i zanim usnal to ja tez juz sie zmeczona zrobilam i poszlam spac.
Pogoda dzisiaj u nas nie za fajna.Zimno,pochmurno dobrze ze deszcz narazie nie pada.

Szwedka ja glowe mylam miskowi pare razy przy kapieli i tak masowalam zeby to namoklo a pozniej nacieralam oliwka i po jakims czasie wyczesywalam.Niestety chyba nie ma sposobu i trzeba wyczesywac.Czytalam tez o jakiejs masci na ciemieniuche ale nie pamietam nazwy:confused:Jak znajda to Ci napisze.

No i to narazie tyle.Pozniej zagladne.Moze uda mi sie dzisiaj zrobic to co mialam zrobic wczoraj...
Milego dzionka laseczki;-)

Witam w słoneczny poranek. :-)

Szwedka jest specjalny żel na cieminiuche z serii Pediatril z Avene. Dostałam próbki, ale nie wiem jak działa, na szczęście nie musiałam używać.

U mnie znów zapowiada się upalny dzień, więc na spacer wyruszymy późnym popołudniem. :tak: Wczoraj posadziłam hortensje do donic i nawet mojemu M się podobały, choć normalnie nie zwraca uwagi na takie rzeczy. :sorry2:

dzien dobry:-)
my niedawno wstalismy, ale jestesmy kompletnie nie wyspani:baffled: tzn ja i mezus, bo Mlody chyba nia narzeka;-) jak polozylam go kolo 19.30 tak spal do 6:tak:pojadl i wstal niedawno.. nio, ale my z mezusiem filmy ogladalismy i poszlam kolo 4 spac:baffled:
u nas za oknem wkoncu chlodem zawiewa:tak: nie pada, ale niebo zachmurzone:-) mogloby tak zostac przynajmniej pare dni, bo juz mam dosc tego goraca;-)
szwedka my tez mielismy problem z ciemieniucha i wsumie smarowalismy glowke oliwka, czesalismy i d**a, nie schodzilo mu nic a nic.. poszlam do lekarza i babka podala mi swietny sposob, wszystko zczesalo sie elegancko za pierwszym razeem i teraz ani sladu ciemieniuchy;-) powiedziala, zebysmy nasmarowali glowke oliwka dosc konkretnie na 2 godz przed kapiela.. po tych 2 godz trzeba bylo mu to wyszesac i tu z pomoca przyszla .. zwykla szczoteczka do zebow:tak: lekarka powiedziala, ze szczotki te przeciez delikatnych dziasel nie rania, wiec jemu nic nie zrobia.. nio i miala racje:tak:

reklama
Witam pochmurnie, ale z uśmiechem na ustach! :-)

czesc dziewczynki
u mnie pochmurno , niby nie pada ale strach wyjsc gdzies dalej bo może byc różnie:tak:
Mam wrażenie jakbyśmy były sąsiadkami - j mam taki sam widok z okna i też niechętnie gdzieś bym dziś szła.

Ale za to jestem super wyspana! Chyba drugi raz od czasu porodu.
Moja mała marudka jak zasnęła wczoraj o 21, to obudziła się - uwaga - po raz pierwszy w swoim życiu - tylko raz i dopiero o 3:30!!! :szok::-)
Pojadła i spała jeszcze do 6. Potem pobawiła się trochę z Mamą, trochę z zabawkami w łózeczku i o 7 znów padła, a ja zasnęłam jeszcze z nią. Myślałam, ze na chwilę, max godzinkę, a tu budzimy się o... 9:30 :-D
Teraz też pięknie bawi się w łózeczku, ja zjadłam śniadanie (wyjątkowo późne) i mogę tu trochę podczytać.
Ech, poproszę częściej takie spanko ;-)

No, chyba znudziło się łóżeczko. Idę po mojego super-dziecia :-D

Wpadnę później!

Do góry