reklama
dziś uderzam na szybkie konsultacje z pediatrą w sprawie diety Konstancji czy mogę podać jakieś nowości bo wyjątkowo nie mamy wysypki.Dziewczyny po ponad czterech miesiącach buziak i ciałko jest czyste,mamy tylko naderwane uszy...ale to pikuś.Jestem przeszczęśliwa....
Pięknie!!!!!!Napisałam że bez wysypki, ma takie blade i czerwone ślady na buźce więc do buźki niemowlaka jeszcze daleko ale już jest o niebo lepiej i jak dla mnie to wygląda super jestem pełna optymizmu!!!
Kochana skąd ja to znam.. tyle że moje szczęście już prawie 8 kg, gdyby nie magik rehab, który ratuje mój kręgosłup, nie dałabym rady w ogóle Młodego podnieśćKupiłam dzisiaj gazetkę "Mam dziecko" - tam jest artykuł jak poradzić sobie z pobudką o świcie, ze niby maluch będzie dłuzej spał - poczytamy, zobaczymy;-)
Jeszcze przydał by mi się instruktać oduczajacy nszenia na rękach, bo miałam dziś taki ból pleców, ze jak się pochyliłam, to z trudem szło prostowanie. A to dopiero 5kg :-( Jak tak dalej pójdzie, to niewesoło będzie. Chyba też muszę się wreszcie zabrać za swoją kondycję, wygonić tego lenia co we mnie wlazł i ruszyć wreszcie 4 litery;-)
Narazie!
Dziecko ćwiczy wszystkie odmiany pisku, a że płucka ma rewelacyjnie rozwinięte, moje bębenki powoli przestają funkcjonować. Mam wrażenie, że piszczy mi już wszystko w głowie
Malutka daj znać!
A nie jest taka ostatnia u nas brzuch wróg publiczny nr 1 i nie umie jeszcze się przekręcić ale pracujemy nad tymWstawiłam tylko fotoreportaż jak Ania z brzuszka na plecy się przewraca (wiem, wiem, wasze maluchy już dawno tak potrafią, ale co ja poradzę, że jej w brzuszku tak dobrze było, to teraz panna spóźnialska niech nadrabia ;-) ).
Powodzenia na konsultacji! I super że wysypka znika A co z tymi uszami?? Moja tylko regularnie sobie jedno przygniata, a raczej odgniata i mały uszatek z niej, ale moze potem "przyklapną"
U Tiny od skazy robią się za uszami ranki od takich małych przy płatku ucha i na samej górze po rozlane wielkie sączące się paskudztwa a teraz mamy takie małe więc dla mnie to już sukces.Tym bardziej że od trzech tygodni sterydów nie używamy.A uszka ma po mamusi takie troszkę odstające
diabliczka83
Jestem Mamą!!!
Może i masz rację, spróbuję jeszcze wcześniej kąpać. A przestawić się... chyba już to zrobiłam, bo inaczej nie dałoby się funkcjonować. Czego się nie da zmienić, trzeba polubić. I pewnie masz rację, ze do szkoły to ją wołami trzeba będzie z łóżka wyganiać ;-)Diabliczka,hmm dla większości znajomych dzieci (moich też),w wieku 0-4 lat godz.5.30 jest absolutnie normalna.Raczej Ty sie przestaw,szybciej będzie;-)
Nie martw się,podobno jak pójdą do szkoły to będą chcialy spać dłużej.Może kąp ją wcześniej,ok.19..
No jak moja dzisiaj zaczęła, to Hania ma jeszcze kilka dni czasu ;-)no moja tez nie umie sie przewracac z brzuszka na plecy ale cwiczy i sie wkurza
hej babki!
Nie czytam bo czasu brak!
Dzwoniłam do zusu i co.... zagubione dokumenty, dlatego nie wypłacają macierzyńskiego ehhh I znów do szefa, by wypełnić dokumenty i ponownie wszystko wysłać....
A my z K jutro na ślub jedziemy, mała zostaje u babci więc całą wyprawkę trzeba wyszykować! Czasu mało, roboty dużo!!!
No nic lecę, odezwę się pewnie po weekendzie, no chyba, że jakimś cudem znajdę troszkę czasu to będę nadrabiać!
Buziolki
Nie czytam bo czasu brak!
Dzwoniłam do zusu i co.... zagubione dokumenty, dlatego nie wypłacają macierzyńskiego ehhh I znów do szefa, by wypełnić dokumenty i ponownie wszystko wysłać....
A my z K jutro na ślub jedziemy, mała zostaje u babci więc całą wyprawkę trzeba wyszykować! Czasu mało, roboty dużo!!!
No nic lecę, odezwę się pewnie po weekendzie, no chyba, że jakimś cudem znajdę troszkę czasu to będę nadrabiać!
Buziolki
madzia1989
Mama Dominisia
My po wozekwalking w sumie juz od godziny.Zjadlam drugie sniadanie i doczytalam Was.Dominik wczesniej przy cycku usnal wiec Go do lozecka polozylam jednak jego drzemka trwla moze cale 5 minWzielam Go z lozeczka,wlozylam do bujaka zebym mogla sobie zrobic cos do jedzenia ja sie obracam a moje dziecko kciuk w buzi i spiale pozniej sobie Go wyjal i nadal spi a ja moge popisac.Kolezanka miala wpasc ale jednak przyjedzie popoludniu.
Dziewczyny mylam glowe i sie wystraszylam!!!!Tak mi wlosy wypadaja,ze garsciami ze szczotki i podlogi zbieram po rozczesywaniu:-(A delkatnie rozczesuje!!Jak tak dalej pojdzie to za miesiac bed lysa
Co do przekrecania sie z pleckow na brzuszek...hmm...moj slonik niestety nie umie tego i nawet nie mysli lezec na plecach dluzej niz 5 minCwiczymy ale nic z tego...strasznie sie zlosci albo jak Go klade to najchetniej by tak zasnl i tyle...moze dlatego,z taki ciezki i gruby jest??
Co do uszkow diabliczka moze zakladaj czesciej czapeczke??Jesli chodzi o przyklapniecie to watpie,bo moja kuzynka tez zaginala sobie uszy i w sumie jedno ma dosyc odstajace a ma dopiero 6 lat a ciocia z wujkiem probowali wszystkiego...nawet plastrami jej przyklejali i nic to nie dalo
moj kregoslup tez wysiada...klocek juz 7500 wazy wiec jest co dziwgac i czym sie zmeczyc
Domis tez chodzi spac nie wczesniej niz o 22 a wstaje ok 6...pozniej niekiedy zasypia nad ranem ale niekiedy nie...
Dziewczyny wiecie co...ja tak czytam,ze Wy na dlugie spacry chodzicie i karmicie dzieciaczki "w trasie" ja Wam zazdroszcze bo ja sie wstydze i pzez to nie moge nigdzie dalej isc:-(A poza tym moj M jest taki zazdrosny ze tez nie chce zebym przy kimkolwiek karmila
Dziewczyny mylam glowe i sie wystraszylam!!!!Tak mi wlosy wypadaja,ze garsciami ze szczotki i podlogi zbieram po rozczesywaniu:-(A delkatnie rozczesuje!!Jak tak dalej pojdzie to za miesiac bed lysa
Co do przekrecania sie z pleckow na brzuszek...hmm...moj slonik niestety nie umie tego i nawet nie mysli lezec na plecach dluzej niz 5 minCwiczymy ale nic z tego...strasznie sie zlosci albo jak Go klade to najchetniej by tak zasnl i tyle...moze dlatego,z taki ciezki i gruby jest??
Co do uszkow diabliczka moze zakladaj czesciej czapeczke??Jesli chodzi o przyklapniecie to watpie,bo moja kuzynka tez zaginala sobie uszy i w sumie jedno ma dosyc odstajace a ma dopiero 6 lat a ciocia z wujkiem probowali wszystkiego...nawet plastrami jej przyklejali i nic to nie dalo
moj kregoslup tez wysiada...klocek juz 7500 wazy wiec jest co dziwgac i czym sie zmeczyc
Domis tez chodzi spac nie wczesniej niz o 22 a wstaje ok 6...pozniej niekiedy zasypia nad ranem ale niekiedy nie...
Dziewczyny wiecie co...ja tak czytam,ze Wy na dlugie spacry chodzicie i karmicie dzieciaczki "w trasie" ja Wam zazdroszcze bo ja sie wstydze i pzez to nie moge nigdzie dalej isc:-(A poza tym moj M jest taki zazdrosny ze tez nie chce zebym przy kimkolwiek karmila
milej zabawy na slubie nadii
co do uszow to nic nie pomoze i beda odstajace. przyjrzyj sie na ucho jak "wyrasta" z glowki, malzowina nie jest przyklapnieta tylko odstajaca prostokatnie do glowki
babki mowilam wam kiedys ze bedziemy swiadkami z moim we wrzesniu, potrzebuje jakies wierszyki na wykupienie panny mlodej. znacie cos???
co do uszow to nic nie pomoze i beda odstajace. przyjrzyj sie na ucho jak "wyrasta" z glowki, malzowina nie jest przyklapnieta tylko odstajaca prostokatnie do glowki
babki mowilam wam kiedys ze bedziemy swiadkami z moim we wrzesniu, potrzebuje jakies wierszyki na wykupienie panny mlodej. znacie cos???
Ostatnia edycja:
reklama
madzia1989
Mama Dominisia
klucha dla Ciebie wierszyk;-)
Witam pieknie Pana mlodego i
cale zgromadzenie jej i jego
Młoda pani tacę tą posłała
o pieniadze się postarać kazała.
Młoda pani z pokoju nie wyjdzie
Póki grosza na tacy nie będzie.(grosze)
Mile przyjmuję, pięknie dziękuje ale dalej kontynuuje.
Chłopcze młody
Chłopcze złoty
potwierdź dzisiaj swe zaloty!
Młodą nam do ślubu kusisz
więc zapłacić za to musisz!!!(gruby pieniadz)
Bez młodej pani żeś przyjechał-
więc jak srebra ani złota na tacy nie położysz,
to z nią do kościoła nie wejdziesz.
(zloto albo strebro)
Mile przyjmuję, pięknie dziękuje i już nie kontynuuje.
Pani młoda już za progiem więc żyjcie w zgodzie z Bogiem
a tutaj nastepny masz...
Z grona tego występuję
wszystkich witam i winszuję.
Witam Pana Młodego, całą rodzinę jej i jego ,
oraz wszystkich gości zaproszonych do domu weselnego!
Przysyła mnie Pani Młoda z różdzką zieloną,
chusteczką bieloną na cztery rogi równiutko złożoną,
żeby się Pan Młody nie smucił i za jej wianek 3 grosze rzucił......
a za cnotę więcej........
Mile przyjmuję,
serdecznie dziękuję lecz sie tym nie kontentuję,
bo gdy Pani Młoda dzieckiem była
takimi pieniędzmi w piasku się bawiła........
Mile przyjmuję,
serdecznie dziękuję lecz się tym nie kontentuję,
bo gdy Pani Młoda gąski pasała więcej zarabiała.....
Mile przyjmuję
serdecznie dziękuję, lecz się tym nie kontentuję,
bo gdy pani Młoda w ( np. podać nazwę firmy) pracowała
więcej zarabiała................ .........
Mile przyjmuję
serdecznie dziękuję i dobrej gospodyni Panu Młodemu winszuję!!! przyprowadzamy Panią Młodą!
Oto masz ten skarb którego kochasz i pragniesz. Masz ją kochać i szanować aż do śmierci! a ty Pani Młoda nie myśl że będziesz tylko siedziała i krzyczała, lecz jak dobra, wierna żona będziesz go kochała i mu pomagała. A więc Państwo Młodzi rozważcie co dziś czynić macie, abyście nie żałowali całe życie Wasze. A jeśli już rozważyliście to nic Wam nie zostało jak uklęknąć i prosić rodziców o błogosławieństwo!!
Witam pieknie Pana mlodego i
cale zgromadzenie jej i jego
Młoda pani tacę tą posłała
o pieniadze się postarać kazała.
Młoda pani z pokoju nie wyjdzie
Póki grosza na tacy nie będzie.(grosze)
Chłopcze młody
Chłopcze złoty
potwierdź dzisiaj swe zaloty!
Młodą nam do ślubu kusisz
więc zapłacić za to musisz!!!(gruby pieniadz)
Bez młodej pani żeś przyjechał-
więc jak srebra ani złota na tacy nie położysz,
to z nią do kościoła nie wejdziesz.
(zloto albo strebro)
Mile przyjmuję, pięknie dziękuje i już nie kontynuuje.
Pani młoda już za progiem więc żyjcie w zgodzie z Bogiem
a tutaj nastepny masz...
Z grona tego występuję
wszystkich witam i winszuję.
Witam Pana Młodego, całą rodzinę jej i jego ,
oraz wszystkich gości zaproszonych do domu weselnego!
Przysyła mnie Pani Młoda z różdzką zieloną,
chusteczką bieloną na cztery rogi równiutko złożoną,
żeby się Pan Młody nie smucił i za jej wianek 3 grosze rzucił......
a za cnotę więcej........
Mile przyjmuję,
serdecznie dziękuję lecz sie tym nie kontentuję,
bo gdy Pani Młoda dzieckiem była
takimi pieniędzmi w piasku się bawiła........
Mile przyjmuję,
serdecznie dziękuję lecz się tym nie kontentuję,
bo gdy Pani Młoda gąski pasała więcej zarabiała.....
Mile przyjmuję
serdecznie dziękuję, lecz się tym nie kontentuję,
bo gdy pani Młoda w ( np. podać nazwę firmy) pracowała
więcej zarabiała................ .........
Mile przyjmuję
serdecznie dziękuję i dobrej gospodyni Panu Młodemu winszuję!!! przyprowadzamy Panią Młodą!
Oto masz ten skarb którego kochasz i pragniesz. Masz ją kochać i szanować aż do śmierci! a ty Pani Młoda nie myśl że będziesz tylko siedziała i krzyczała, lecz jak dobra, wierna żona będziesz go kochała i mu pomagała. A więc Państwo Młodzi rozważcie co dziś czynić macie, abyście nie żałowali całe życie Wasze. A jeśli już rozważyliście to nic Wam nie zostało jak uklęknąć i prosić rodziców o błogosławieństwo!!
Ostatnia edycja:
Podziel się: