reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2009

Witam z rana:-)

Hej Auliya czekamy na opowieści:-)

Gonia buziaczki dla Kacperka:-)

Spaczyna cieszę sie że u was już taka poprawa, ani się obejrzysz a będziecie już w domu, buziaczki dla Karolka:-)

My juz od godziny na nogach, oboje już po śniadanku, córcia jeszcze śpi, a mąż w pracy. Wiecie co, zauważyłam że mój Igor już trzeci dzien prawie nie guga:no:, czasem tylko jakieś jedno nieśmiałe a guuu i tyle, śmieje się, bawi ale nie chce gadać. Mam nadzieje że to przez te zęby, bo brakuje mi naszych pogawędek:-)

Kainkas, Bluebell jade do was :))) Za tydzien wybieram sie do Lublina, bo 8 sierpnia mam wesele kolezanki i Igora zostawię z mamą, ale najpierw musi się zaaklimatyzowac, żeby był grzeczny. Juz sie nie moge doczekać, bo przez ciążę i teraz Igorka już baaardzo dawno odwiedzałam moje rodzinne miasto!

Ostatnia edycja:
reklama
Hej babeczki,

Spaczyna dobre wieści przynosisz, super ze u Was juz lepiej :) kciui nadal zaciśniete i za Karolka i za mleczko :)

Auliya witaj po urlopie :)

A my odstawiamy cyca:szok:. Zdecydowałam sie, bo Tola je bardzo króciutko, ostatnio 2-3 minutki i tak na prawde nie wiadomo ile zjada. Dodatkowo mało przybiera. Cyca zostawimy tylko na nocne karmienie. Trochę cięzko będzie, bo butli ona też nie chce za bardzo ale jakoś trzeba ja bedzie przekonać, no i bede wiedziała ile zjada. Wczorajsze próby to 40ml, 100ml, 90ml - zawsze coś szczególnie ze jeszcze wczoraj był cyc. Trzymajcie za nas kciuki prosze!

Hej mamuski:-)
Witam sie z Wami w ten upalny poranek.Chyba upaly nas dzisiaj nie omina,bo juz jest goraco:baffled:m w pracy na pierwsza zmiane wiec bedzie ok 16:30 w domu.Ciesze sie,bo przynajmniej popoludne i wieczor spedzimy razem(mam nadzieje,bo wczoraj kolega z irlandii do niego dzwonil ok 21:30 zeby przyjechal do niego nad zalew,bo ten przylecial na urlop:wściekła/y::angry:i tak sie wkurzylam)Na spacer nie mial czasu z nami isc a gdyby nie to,ze ma 1zmiane to by pojechal do niego!!!!:wściekła/y::wściekła/y::angry::angry::angry:eh...troche znowu ponarzekalam:baffled:

Chyba sie zbiore na spacer za chwile bo pozniej nie wiadomo jak bedzie.Przy okazji podejde na poczte i do sklepu po dobrego loda:tak:I wlasnie wpadlam na pomysl,ze chyba pojde do ciotki Kuby w sumie mieszka jakies 7km stad.

kainkas mi to strasznie przeszkadza:baffled:to okropnie wyglada...moze rzeczywiscie dobrze by bylo na jakies wyciecie sie zglosic;-)

Spaczyna super,ze wszystko tak szybko sie goi!!!!Buziaczki dla Was!!I nie mysl o tym,ze moglas se zorientowac wczesniej!!!Nie jeses lekarzem przeciez i skad mialas wiedziec??Dobrze,ze juz po wszystkim prawie:tak:

Moj glodomorek usnal,zrobie mu herbate,wykapie sie szybko i idziemy.Pozniej do Was zagladne;-)

Buziaki laseczki i milego dzionka Wam zycze:tak:

Witam
Dziś w nocy było świetnie 1 i 4 pobudka za to wczoraj jedno wielkie nieporozumienie:szok::szok::szok: 11, 1,2,4 i 6 koniec snu rano byłam nieprzytomna...
i za każdym razem jadła a rano mamusia pusta:-:)-:)-( dopiszę później mam gości...

A my odstawiamy cyca:szok:. Zdecydowałam sie, bo Tola je bardzo króciutko, ostatnio 2-3 minutki i tak na prawde nie wiadomo ile zjada. Dodatkowo mało przybiera. Cyca zostawimy tylko na nocne karmienie. Trochę cięzko będzie, bo butli ona też nie chce za bardzo ale jakoś trzeba ja bedzie przekonać, no i bede wiedziała ile zjada. Wczorajsze próby to 40ml, 100ml, 90ml - zawsze coś szczególnie ze jeszcze wczoraj był cyc. Trzymajcie za nas kciuki prosze!
Trzymane!!!:tak::tak:\

Auliya no to powodzenia w nadrabianiu;-)

Młody dzisiaj sobie nieziemsko pospał - zasnął o 21, karmienia 4.30 - 7.00 - 9.00 i ostateczna pobudka pół godziny temu:-p leży i wygłupia się z tatusiem, znowu wyćwiczyli pokazywanie łopatki skutkiem czego Junior załapał parę nowych dźwięków i wszyscy stwierdzili, że gadane będzie miał po mamusi:-p ale muszę przyznać że jednak najbardziej rozbrajające jest to jego rozpromienianie się na mój widok...rozwala mnie na łopatki:zawstydzona/y:

Madzia1989 po to jesteśmy:tak: i narobiłaś mi ochoty na loda, i tak mi się kawa skończyła, to może jakie magnum przy okazji.... mmmmm :-)

Miłego dnia!!!

Cześć. :-)
Moje kciuki masz. :tak:
Jestem pewna, że Tola przekona się do butelki i zacznie ładnie przybierać. :tak:
Wróciłam... urlop niestety dobiegł końca a wraz z nim powrócił dostęp do netu... jutro postaram się wszystko nadrobić i opowiem trochę o wyczynach mojego kochanego synka :D
Witaj z powrotem! :-)

Spaczyna cieszę się, że z Karolkiem wszystko w porządku. :-)
Nie obwiniaj się, że mogłaś coś zrobić inaczej, bo raczej nie mogłaś. :tak: Nawet najlepsza matka nie zawsze wie o co dziecku chodzi. Dziecko nie powie co je boli, to trochę zgadywanka i próbowanie różnych opcji, dlatego pediatra z dużym doświadczeniem jest na wagę złota. :tak: A laktacją się nie przejmuj – wrócicie do domu i wszystko wróci do normy. :tak:

Wczoraj zaliczyliśmy fajny spacer. :-) Udało mi się nawet trochę zdjęć zrobić zanim Julian odjechał w krainę sennych marzeń. ;-)

Usiadłam też do fotoksiążki Juliana z pierwszego miesiąca życia. Zauważyłam, że mój synek po urodzeniu miał zdecydowanie więcej włosków w kolorze ciemnego blonu, a teraz boczki są rzadsze i czupryna zdecydowanie złocisto-ruda się zrobiła. :tak: Jakoś tego nie pamiętałam a było to raptem trzy miesiące temu... :szok:

Dziś znów ładna pogoda więc wybierzemy się na spacer. :tak:

Wiecie co, zauważyłam że mój Igor już trzeci dzien prawie nie guga:no:, czasem tylko jakieś jedno nieśmiałe a guuu i tyle, śmieje się, bawi ale nie chce gadać. Mam nadzieje że to przez te zęby, bo brakuje mi naszych pogawędek:-)

Asia, mój Kajtuś też miał ze 2 tygodnie zastoju w guganiu, zajął się rozwijaniem umiejętności swojego ciała. Gdy osiągnął zaplanowany cel - przewrócił się z pleców na brzuszek - zaczęło się guganie, wołanie aaaaaaaaeeeeeeeeiiiiooooouuuuu i takie tam :tak: Tak to już jest z tymi maluchami (czytałam o tym u "co nieco o rozwoju dziecka") :-D

No i ja się witam z rana (?). Wczoraj w nocy miałam mega awanturę z M., szok :szok:, ale nie będę tym smęcić :baffled: Za to M. wyjeżdża we środę do Niemiec na miesiąc z mamusią :)wściekła/y:), więc już sama dwudniowa podróż autem zniweczy moją pracę nad nim, a co dopiero pobyt... Jestem poprostu cała w nerwach z bezradności :hmm: Ale co fakt to fakt, odpoczniemy trochę od siebie, zatęsknimy, będzie lepiej... Jeszcze muszę go tylko wyprawić. Jakaś gadka była jeszcze o wyjeździe do Szwajcarii za rok na rok, ale to już razem, i co najważniejsze bez mamusi :angry::-p:-).

Idę wieszać pranie i szykować obiadek, bo teście przyjeżdżają dzisiaj na żarcie, dobre to, że przywożą nam (mi) telewizor, żebym zbyt samotna nie była :-p czyli gigantyczny rachunek za prąd będzie jeszcze większy... :-p:-p:-p

Nooo jeszcze przelecę inne wątki, daję sobie czas do 12.00... ;-)

Aaaa no i na obiadek leczo ;-)

hejo!

U nas upał.
Mała śpi więc mam chwilkę:-D, wybieramy się dziś do miasta po jakieś zakupki:-), ale chyba się to trochę opóźni bo wodę zabrali.:angry:
Jeszcze muszę do zusu zadzwonić, bo mi pieniędzy już 2 miesiąc nie przysyłają...:angry::wściekła/y::angry:
Wczoraj był nasz debiut w dużej wannie, zabawa super, mała szczęśliwa, że hoho, później wkleję jakieś fotki :-D:-D

My wczoraj świętowaliśmy 3 miesiąc Kacperka. QUOTE]

Kochana to nasze bobaski są z tego samego dnia, buziaki dla Kacperka

A my odstawiamy cyca:szok:. QUOTE]

Trzymam mocno kciuki!!!!

Miłego dnia

reklama
My juz od godziny na nogach, oboje już po śniadanku, córcia jeszcze śpi, a mąż w pracy. Wiecie co, zauważyłam że mój Igor już trzeci dzien prawie nie guga:no:, czasem tylko jakieś jedno nieśmiałe a guuu i tyle, śmieje się, bawi ale nie chce gadać. Mam nadzieje że to przez te zęby, bo brakuje mi naszych pogawędek:-)

Kainkas, Bluebell jade do was :))) Za tydzien wybieram sie do Lublina, bo 8 sierpnia mam wesele kolezanki i Igora zostawię z mamą, ale najpierw musi się zaaklimatyzowac, żeby był grzeczny. Juz sie nie moge doczekać, bo przez ciążę i teraz Igorka już baaardzo dawno odwiedzałam moje rodzinne miasto!
U nas też zastój w gadulstwie... czasem jakieś nieśmiałe buuu lub guuuu się wyrwie, oczywiście z palcami w buzi!!! Za to Gaja do perfekcji opanowała plucie smoczkiem nawet na 20 cm w górę!!!:szok:
Ja będę w Lublinie od 5-6 do 8 sierpnia prawdopodobnie, potem 8 jedziemy do Białej Podlaski na weselicho.
Kciuki zaciśnięte!!! 100 ml to już całkiem ładnie, więc nie martw się, będzie jeszcze lepiej :-)
Auliya witamy po urlopie :-)
No co jak co, ale Pani MODERATOR nam się udała, chylę czoła za zaangażowanie i skuteczność Ma_Dunia!!!

Ostatnia edycja:
Do góry