reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2009

Hej leseczki:-)

Przywiezli nam lezaczek nareszcie!!!!!!Juz jest zlozony nawet i pierwsza proba byla chyba sie Domisiowi podoba:tak:nawet sam chcial sie bujac i tak fajnie nogami robil zebysmy Go pobujali:-Dale nie trwalo to dlugo,bo zglodnial i musialam Go wyciagnac:sorry2:

U nas tez goraco jak piernik a zapowiadalo sie,ze bedzie pogoda nieciekawa.Nie bylam z Dominikiem na spacerze ale narazie sobie chyba odpuszcze.M na mnie obrazony...ja juz z nim ni wytrzymuje!!!!Caly czas sie o cos czepia.Chcialam jechac na zakupy w niedziele to umyslal sobie,ze Dominik nie moze do sklepow jezdzic i nie bedzie z nami jezdzil,bo duzo zarazkow jest i ludzia chorzy tam sa.

skunkanka...ja tez mam uczulenie chyba,bo odrazu puchnie mi miejsce ugryzienia tak,ze masakra i wytrzymac nie moge:baffled:wczoraj mnie wlasnie komar pogryzl:confused:

Asia dziekuje bardzo!!!!!!!

klucha chyba nie oduczysz jedzenia kciuka:sorry2:Dominik tez smoczka nie chce a ma 5 roznych:dry:Rece lepsze i co mu wyciagamy to sie smieje i wklada spowrotem albo placze:baffled:

a wypadanie wlosow dopadlo i mnie:baffled:wszedzie klaki!!I tez slyszalam,ze w 4 msc jest najgorzej...hmm...to chyba trza se peruke zakupic:cool2::sorry2:

nie dawno przyjchala siostra M bo jej klocki albo tarcze wymienia w samochodzie:dry:no i siedzi z nia w garazu...

Babki modlcie sie,bo jutro robie test...jak bede w ciazy to nie wiem co zrobie:no:az ryczec mi sie chce:zawstydzona/y::-(czuje,ze jestem...bo nie mam okresu...a powiedzcie mi Wy macie teraz regularnie?Bo ja sama nie wiem czy dostalam okres czy nie,bo niby mialam male krwawienie niecale 2 dni 6 i 7 czerwca a pozniej moze tydzien po tez mialam z 2 dni i sama nie wiem co mam myslec czy to okres czy nie:baffled:wczesniej przed ciaza mialam obfite krwawienia...

Eh...ide...moze zagladne pozniej
Buziole

reklama
Dziewczyny ponieważ często narzekamy że nie mamy instrukcji obsługi do naszych pociech to zerknijcie na to
Instrukcja obsługi dziecka - Joe Monster

Madzia1989 oby wyszło tak jak chcesz!!!!!!

Ma nowy patent w usypianiu Tiny,między drzwiami na futrynie mamy przyczepiony biało czarny worek treningowy(taki nie duży dla dzieci...i mamy) dziś wprawiłam go w ruch Konstancja patrzyła jak zaczarowana a że bolały mnie ręce to położyłam ja do wózka i zasnęła w trzy mniuty a śpi już dwie godzinki . Potrzeba matką wynalazku....

Ostatnia edycja:
Hejka!!!

Ale duchota! Ledwo wróciliśmy z przychodni, gdyby nie to szczepienie, wogóle bym małą na taki upał z domu nie zabierała. W sam środek dnia....
Na szczęście już po, Ania teraz odsypia wrażenia.
Jak u Was dzieci były kłute?
U nas dwa ukłucia -w oba uda plus doustnie ta szczepionka na rotawirusy i ... 780zł poszło się paść... Za 6 tygodni powtórka z rozrywki.
Ania była bardzo dzielna (nawet bardziej niż Mama ;-)), za to pielęgniarka guzdrała się strasznie. Wbiła igłę i "guga" do Ani zeby nie płakała, że zaraz skończy. Ja bym jej śrubokręt w udo wbiła i kazała się cieszyć :angry:

Co do wagi - mam już w domu 4560g szczęścia :-D
W dwa tygodnie 100g przybrała - nie wiem, czy to mało, je ile chce, kupki strzela kilkakrotnie, waga rośnie, nie maleje, więc sie nie martwię.Dla mnie akurat!

Pozdrawiam i idę się kimnąć z moim skarbkiem trochę. :happy2:

madzia 1989 - co do miesiączki, teraz po zużyciu pierwszego opakowania tabsów też mi się @ spóźniła o 2 dni, chodziłam i zastanawiałąm się co jest nie tak, ale się doczekałam, a do myśłenia dało mi to że 2 pierwsze po porodzie były już regularne, w każdym bądź razie trzymam za Ciebie kciuki

adusia3 - ale się uśmiałam!ale mina mi zrzędła trochę po przeczytaniu na końcu że ten poradnik mógl uratować zycie wielu amerykańskim dzieciom

U nas dwa ukłucia -w oba uda plus doustnie ta szczepionka na rotawirusy i ... 780zł poszło się paść... Za 6 tygodni powtórka z rozrywki.
Ania była bardzo dzielna (nawet bardziej niż Mama ;-)), za to pielęgniarka guzdrała się strasznie. Wbiła igłę i "guga" do Ani zeby nie płakała, że zaraz skończy. Ja bym jej śrubokręt w udo wbiła i kazała się cieszyć :angry:

Co do wagi - mam już w domu 4560g szczęścia :-D
W dwa tygodnie 100g przybrała - nie wiem, czy to mało, je ile chce, kupki strzela kilkakrotnie, waga rośnie, nie maleje, więc sie nie martwię.Dla mnie akurat!

. :happy2:

hej:)

u nas Hania byla raz kłuta w udko- darła się w nieboglosy:wściekła/y:, rotawirusów nie chciała za Chiny wypić, no ale się udalo. Ale my płaciliśmy mniej tzn. Hexa 160 zł i rotawirys 290 zł.:) U nas szczepianka na 2 wkłucia osztuje 100 zł, a Ty jakoś sporo zapłaciłas...:confused::szok:

u nas ostatnio Hanek przybrala w tyg 250 gram i lekarka kazala morfologie robic bo za mało- to chyba zależy od lekarza.:confused: No i zrobilam, ale nic tam strasznego nie wyszlo, ma tylko za duzo plytek krwi ale to podobno normalne.

normalnie Hania niezle mi daje w kość.... tylko na rece lub juz siada mi na kolanach, i wtedy jest happy. A jak kładę...ehhh szkoda gadac...

ok poodkurzałam, umylam podlogi, w koncu uśpilam dziecko i ide prasowac....ehhh... tak mi się nie chce....chyba przez tę pogodę :baffled: bo lenia to na 100% nie mam;-);-);-)

Madzia trzymam kciuki, żeby było jak chcesz...:))
:biggrin2:
Miłego..

U nas dwa ukłucia -w oba uda plus doustnie ta szczepionka na rotawirusy i ... 780zł poszło się paść...

u mnie tak samo, ale nie za taką cenę! Za co aż tyle???:szok::szok::szok: (u mnie infanrix 120 + rota 310), a Karol kłuty był w dwa udka - infanrix, a po dwóch tygodniach rotarix doustnie. U mnie przychodnia jest bardzo ostrożna i nie chciała zaszczepić nawet w odstępie jednotygodniowym, zalecają przerwy dwutygodniowe między szczepieniami, chcą żeby ewentualne skutki po danej szczepionce się całkowicie wyciszyły - choć u nas żadnych takowych nie było.

reklama
cyt. klucha09 "madzia mam nadzieje ze nie jestes ale jak cos to chyba otworzysz watek kwietniowe mamy 2010" - qrcze klucha ale Ty spostrzegawcza jestes!!! dobre, dobre!

Do góry