reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2009

Fajnie tak się spotkać ze znajomymi :-) przyjaciółmi bądź co bądź, wszyscy zachwyceni Karolkiem, tylko jak to w jego zwyczaju bywa, nie spal w dzień i był tak od 18 marudny, no ale o 19 udalo mi się go ululać, potem na śpiocha go przewieźliśmy do domu, dostał cyca ( bo mnie już dosłownie rozsadziło - n ie karmiłam 5 h i był przeciek, dobrze wiedzieć, bo 20 na wesele śmigam i nie będę jeździć karmić, tylko własnie nie wiem co, chyba będę odciągać i ....w ylewać? no bo przez całą noc nie w lodówce to się zepsuje, a jak wy robiłyście zz mlekiem jeśli nie karmiłyście? chybaże w dzień i na wieczór będę jeździć i karmić, a w nocy nie?)
jeszcze się pochwalę jaką se kieckę kupiłam na wesele ;-)

Mleko mamy może stać w temperaturze pokojowej 12 godzin a w lodówce 48. Najlepiej zamrozić, w -18st. przetrwa do 6 miesięcy, ale powinno się podać do 2 miesięcy, bo dziecki zmienia potrzeby a mleko się dostosowuje na bieżąco :tak:
Co do kiecki - gratuluję figurki po ciąży :-) Ja idę na wesele w sobotę, ale Kajtuś idzie z nami, przez te zawirowaniA pokartmowe ostatnie :eek: Bierzemy opiekunkę w postaci mojej siostry i będzie pokój gdzie możemy się usypiać, karmić i siedzieć :tak:
Dzisiaj Kajtusiowi pobieraliśmy krew, masakra, nie wiedziałam, że moje chuchro może mieć tyle krwi... :szok:

reklama
Witajcie :-)
Moje serduszko dosypia sobie jeszcze, a mama na internecie :-) Chodź dziś ładnie spała w nocy. Budził się tylko 2 razy zjadał elegancko i szedł z powrotem lulku. Grzeczny chłopczyk :-)
Ja dopijam kawkę i zmykam na podwórko. Tylko jeszcze przejże allegro. Muszę stanik kupić bo te co mam się okazały tandetne.

ja w polsce dopiero we wrzesniu bede wiec daj znac co i jak. mala i tak bede meldowac u mnie w dobrym miescie wiec do urzedu i tak spacer czeka.

ja jutro ide z tymi potowkami do lekarza, wszyscy mmowia ze to potowki ale jakies to podejrzane dla mnie bo skoro dziecko ma zimne lapki i nuzki to chya mu nie za cieplo a one nadal sa i na dodatek zaczely pojawiac sie na klatce piersiowej. dla swietego spokoju pujde i zapytam

a może to uczulenie na proszek albo płyn do płukania?Truskawek nie jadłaś,też uczulają.A jeśli chodzi o zimne rączki i nóżki,to moja ma tak zawsze,ale ważna jest temperatura karku,jak jest wilgotny to maluszkowi jest za ciepło,jak ciepły to ok,a zimny to wiadomo:-)

wrocilam i tak jak myslalam, 99% to uczulenie naprodukty jonhsona wiec kupilam inne i w poniedzialek na kontrol jak nadal beda krostki to dalesze badania.

co do tych obiadkow auliya to chyba tak zrobie ugotuje i zamroze.
lece bo cyc wolany jest

spaczyna kiecka super!

madzia ma racje dziecko swoje musi popłakac bo albo mokro albo cos innego... to tez człowiek

klucha - o kurde...uczulenie...byle szybko zeszło

ja uciekam na spacera z moją córą:-)

WITAM MAMUSKI...MAM DO SPRZEDANIA SUPER HUSTAWKE Fisher Price Akwarium ZAPRASZAM DO OGLADNIECIA MOJEJ AUKCJI ://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=660788715 CENA ZAWSZE MOZE SIE ZMIENIC

witam;-)
jakos nie mialam natchnienia wczesniej przed kompem siadac, a i dzien mielismy wmiare zalatany;-)
bylismy najpierw na miescie za butami na slub, a pozniej bylismy dogadywac sprawy dofinansowania przy zakladaniu dzialalnosci gosp..
Mlody wmiare grzeczny byl dzisiaj:tak: choc zauwazylam, ze jak juz zacznie plakac to szybciej uspokoja sie u mezusia:szok: moze dlatego, ze tatus mu na wiecej "pozwala";-) nio a mamusia nadopiekuncza jest i przy mamusi pare numerow nie przejdzie;-) hi hi
szukalismy dzisiaj mini garniturka dla Mlodego i nie znalezlismy:zawstydzona/y: idziemy w przyszla sobote na slub, nio i Mlodego zabieramy ze soba.. glownie dlatego, ze nie mamy go z kim zostawic, bo cala najblizsza rodzina sie tez wybiera, a po drugie to wsumie slub cywilny i obiad w restauracji, wiec mysle, ze jakos to przezyjemy.. nio i tak sie zastanawiam w co go ubrac, zeby to fajnie wygladalo;-):tak: koszulki takie male wizytowe niby ma, ale jak mu dzisiaj przymierzylam to odrazu wlaczyl syrene i dal znak, ze mu niezbyt to pasuje:eek: nio nic zobaczymy, moze zdanie zmieni:-D hihi

helo :-),
ale mamy dziś maly ruch, mam tylko nadzieję, że z dzieciaczkami ok i nie dają za bardzo popalić, mój Karol większość dnia dziś spał, pewnie odsypiał ostatnie 4 dni, kiedy w dzień w ogóle nie udalo mu sie zmrużyć oka, oby tylko ładnie spał w nocy ;-)
A do pogody to mam pecha, wybrałam sie dziś na spacer i taka ulewa mnie złapała (a u nas była jedna w ciągu dnia) że szok, ja przemoczona do suchej nitki, młody na szczęście w foli na wózku przespał wszystko niewzruszony, w środe też tak miałam, może ta zła aura pogodowa mnie wreszcie opuści.
A ja sama, P. na wieczorze kawalerskim, i właśnie zaczęłam oglądać film na tvn, i nie powiem, bo całkiem mnie wciągnął, więc zmykam i mówię wszystkim dobranoc.
Szwedka i jak bioderka??

reklama
Do góry