reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2009

helo, dziewczyny może nie w temacie, ale mam pytanko, mój Karol od dwóch dni większość czasu śpi, je normalnie, czy to może być objaw choroby to spanie? bo trochę mnie to niepokoji, wcześniej w ogóle nie spał w ciągu dnia, a teraz poza jedzeniem, przebieraniem, uśmiechami do mamy śpi, łącznie w ciągu dnia jest aktywny ze 4- góra 5 h, a resztę śpi. Co myślicie?

reklama
Hej babki,co tam u Was? Może mi się uda kiedyś poczytać:zawstydzona/y:
Ja nie mam na nic czasu.I ze starszakiem nie mogę sobie poradzić.:no::wściekła/y::-(Dziś myślałam,że szczytem jest psikanie z soczku ze słomką na ścianę w kuchni ale potem dostałam kulą z gliny i kamieni w oko:szok: Naprawdę co 5 minut przytulam i tłumaczę,że kocham:sorry:
Buziaki.Dobranoc.Zmykam,bo zaraz "jutro"
Paaaaaaa.

Nie wiem,czemu ale moja starsza-6latka też się zbuntowała.Wszystko jest na NIE!Mam wrażenie,ze jest złośliwa dla nas wszystkich i dla samej siebie.Krzyczy bo Emilka śpi,szarpie albo uderzy Nikodema bo się spokojnie mały bawi,zupa nie dobra i trzeba talerz mocno odsunąć by się rozlało i wyjść z kuchni z wysoko uniesioną głową,no i mama jest głupia bo tylko Emilka i Emilka..A przecież mówię,że ją kocham,przytulam,wymyślam wszystko co ona lubi najbardziej a le wszystko bez skutku.Sara się zbuntowała i nie mam pojęcia jak to zmienić.W domu jej nudno,na podwórku też:szok:,zabawki poukładane to ona musi wszystko rozrzucić i z uśmiechem na twarzy wyjść,a mnie nosi!:wściekła/y:.Czasami mam wrażenie,że nerwy mnie puszczą i wybuchnę:sorry::zawstydzona/y:.Może macie jakieś pomysły jak poradzić sobie z takimi skwaszonymi dziećmi?

helo, dziewczyny może nie w temacie, ale mam pytanko, mój Karol od dwóch dni większość czasu śpi, je normalnie, czy to może być objaw choroby to spanie? bo trochę mnie to niepokoji, wcześniej w ogóle nie spał w ciągu dnia, a teraz poza jedzeniem, przebieraniem, uśmiechami do mamy śpi, łącznie w ciągu dnia jest aktywny ze 4- góra 5 h, a resztę śpi. Co myślicie?
:-)
Moja Emilka też śpi dużo,ale jest z nią wszystko w porządku.:-)

Zauważyłam u moich pociech pewną prawidłowość jak zaczynali więcej spać to zacznały im się ubranka kurczyć;-),poważnie zaczynali rosnąć znacznie szybciej niż zwykle,ale obserwować maluszka nie zaszkodzi.Moja Tina już 2 dzień mi psikusa zrobiła i usnęła o 18 snem sprawiedliwego tak do 2 będzie spać a ja jej nie wykąpę,jutro ją przechytrzę i o 18 wsadzę do wanny a później zje....

Dotmar,dokładnie tak jak opisujesz:wściekła/y:
Spaczyna,myślę,że wsio ok.Tyle aktywności to i tak dużo w "tym wieku":tak: A dzieci różne okresy mają,człowiek się czymś przejmuje,a za jakiś czas sprawa jest zupełnie nieaktualna,a problem np. odwrotny.Wszystko po za niejedzeniem mojego starszaka jest u dzieci przejściowe;-) Jejku,mam nadzieję,że ten bunt teraz też:szok::zawstydzona/y:
Buziaki.

witam babeczki
co do produktow pielegnacyjnych mam formule, mydlo i krem z oilatum i czekam na dostawe bambino oliwki z pl . po dwoch dniach uzywania juz widac poprawe. my z moim siedzimy caly dzien na 4literach bo on ma kaca poszlismy tylko nagodzinny spacer przewietrzyc sie.
zazdroszcze tym cobawia sie na slubach. czerwcowy mnie omija ale za to nawrzesniowym postaram sobie odbic. troche trudno bedzie bo zostalam poproszona na swiadka

hejka laski!!!

spokojnie tu u nas :-) Ale sie nie dziwie, bo przecież wszystkie mamy nasze malutkie skarby .

Gabi jak tam oko ???
Klucha czyli to wina kosmetyków??? Kurcze ja też używam johnsona, ale tylko oliwki i jak narazie nic sie nie dzieje.... ale jak mówicie, że to nie są dobre kosmetyki to chyba się przezuce na cos innego :eek::eek:

A co u reszty??? Didi bardzo dawno się nie odzywała i ogólnie sporo dziewuszek ucichło .......:shocked2:

Ja dziś z rodzinką całły dzień nad morzem spędziłam.......... i opaliłam się "troszkę za bardzo " i na dodatek hehe tylko lewą stronę :-D:-D:-D U nas pięknie dziś było i jutro też walimy nad morze, tylko rano jeszcze kościól zaliczymy. Pierwszy raz z małym, ciekawe jak mu się spodoba ;-);-)

Wszystkim mamuśkom "zazdrosnych dzieciaczków" powodzonka :tak::tak::tak:

Oki buziaki i udanej niedzieli!!!
f
No i załączam foteczke z dzis!!! :rofl2::rofl2:

Załączniki

• bb.jpg
    bb.jpg
    18,6 KB · Wyświetleń: 42
My dzisiaj z córkami mamy babski wieczór;-);-) bo syn jest u dziadków a mąż na wieczorze kawalerskim... śpimy wszystkie razem tzn ja z Oliwią a Tina w łóżeczku obok,starsza szczęśliwa jak prosię w deszcz może bunt będzie mniejszy....

AHA83-piękne widoczki,śliczny wózek i jestem pełna zazdrości ooo słonko,ja też już chcę się opalać!!!!

Ostatnia edycja:
Hej laseczki

Spaczyna kiecka super! A my też chrzcimy 28.06:-)
Klucha ja tez słyszałam że Johnson strasznie uczula:no:
Spaczyna mój tez przespał wczoraj cały dzien, w nocy też pięknie spał (choć się obawiałam) i dzisiaj pół dnia. Ja myślę że to ta pogoda tak działa na nasze maluchy.

A wczoraj byłam w poradni rehabilitacyjnej z moim małym, bo sie lekko wykrzywia tak w literę C. Ale nie jest źle. Pokazała mi lekarka co ja mam robic w domu i za jakieś dwa tygodnie mam się umówić z terapeutką i do kontroli za 1,5 m-ca.

Dzisiaj byłam u księdza umówić chrzest małego i mu się imię Igor nie spodobało, bo to jak powiedział "to pogańskie i ruskie jakieś ":wściekła/y:. Kretyn, a ja mam w nosie jego opinie. A tak w ogóle to germańskie imię (od Wikingów):-)

reklama
Do góry