reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2009

Walczę dalej z jego czerwoną pupką. Już 2 dni temu myślałam ze będzie już elegancko ale nici :-(Nie mam już pomysłu co tu robić. Pieluszki zmieniam co 2h wietrze za każdym razem i 2 razy w ciągu dnia tak porządnie po ok1h. kremami smaruje. Woda myje, susze. I wiecznie czerwona. :wściekła/y:

a próbowałaś zmiany pieluch na inną firmę?;-) W szpitalu używałam Tanno Hermal - puder w kremie na pupę, jak Kajtuś mial rumień.

Ostatnia edycja:
reklama
urodzila sie 4350g...w dniu wyjscia ze szpitala 3860g (4 maja)
5 czerwca 4850g
czyli od porodu niby 500g ale cholernie spadla jej waga
od wyjscia ze szpitala przytyla 990 g no ja uwazam ze ok...
czyli wychodzi ze tyg 198g (chyba dobrze obliczylam)

z tego co ja slyszalam to dzidzia miesiecznie powinna przytyc pomiedzy 850 i 1200 gram

Witajcie :-)

Walczę dalej z jego czerwoną pupką. Już 2 dni temu myślałam ze będzie już elegancko ale nici :-(Nie mam już pomysłu co tu robić. Pieluszki zmieniam co 2h wietrze za każdym razem i 2 razy w ciągu dnia tak porządnie po ok1h. kremami smaruje. Woda myje, susze. I wiecznie czerwona. :wściekła/y:
Na rumień u mnie sprawdziły się maści: Linomag,Alantan plus.Ale najskuteczniejszą okazała się mąka ziemniaczana:tak:,umyłam mydełkiem a w lekkim krochmalu wypłukałam dupcię,suszarką wysuszyłam i posypałam ją mąką ziemniaczaną.Rewelacja,na drugi dzień nie było śladu.Ale zmieniłam też pampersy.

urodzila sie 4350g...w dniu wyjscia ze szpitala 3860g (4 maja)
5 czerwca 4850g
czyli od porodu niby 500g ale cholernie spadla jej waga
od wyjscia ze szpitala przytyla 990 g no ja uwazam ze ok...
czyli wychodzi ze tyg 198g (chyba dobrze obliczylam)

Madzia nie ma co się martwić.Moja Emi ur się z wagą 2820g,w dniu wypisu 2780g.W 5 tyg.ż. ważyła 3870g,czyli przybrała 1090g,a w 8 tyg. ważyła 4650g:-).Widzisz bardzo podobnie do twojej,a moja Emilka mieści się w normie,więc jest ok.Grunt by nie płakało i dobrze się rozwijało,a czy musi być atletą:szok:?:-D:-D:-D

Kamile85 dotmar3 Ja jestem za granica i większość kosmetyków których wy używacie jest dla mnie nie dostępna. Wypróbowałam już 4 maści na odparzenia dostępne tu w aptekach i każda pomogła na pewien czas.:eek: Firmę pieluszek tez zieleniałam. :baffled: Mąka ziemniaczana jest nie do zdobycia tu :no:, ale dziś mąż kupił talk na pupkę. Zobaczymy może to poskutkuje nareszcie.
Madzia według mej wiedzy dziecko powinno przybierać ok 100-200g na tydzień. A wiec wszystko jest w porządku.
Klucha dlaczego nie powinno się stosować tej maki ? To metoda stara jak świat i jestem zdziwiona :confused2:

no ja cos slyszalam ze ta maka zbija sie w kulki i to powoduje odparzenia.
ale wiecie jak to jest jedni mowia tak inni inaczej ja slyszalam aby potowki przemywac rumiankiem a tu gp powiedzial bron boze
marys a gdzie jestes jesli sie mozna spytac??
ja uzywam pieluch firmy TESCO i je baaardzo chwale

Ja jestem we Francji.
Maści używałam takich Bepanthen niebieski, Mustela, Oxyplastin, Mitosyl
A maki ziemniaczanej oni nie używają. Może gdzieś jest zakamuflowana ale ja jej nie odnalazłam jak do tej pory.

reklama
Do góry