reklama
dotmar3
szczęśliwa Dotinka
To prawda,że może zbić się w grudki,ale tylko wtedy,gdy nie jest dupcia dobrze wysuszona.Dlatego ja suszyłam suszarką,bo najlepiej suszy
.Z tymi pampersami to koszmar,Przy pierwszej córce nie mogłam się nachwalić HAPPY i Tesco,dla synka HUGIESS,a teraz kombinuję i szukam co będzie dobre.
marys16
Fanka BB :)
Co ty
czasem w większych hipermarketach jest połka z polskim produktami. Ale tam to można dostać jakieś ogórki kiszone czy kasz. W Paryżu są polskie sklepy. Ale tu u mnie bieda :-(
![No :no: :no:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/no.gif)
Gosha24
Mama Gai od 06.04.2009
jest to najstarszy sposób i najbardziej skuteczny:-),nie szkodzi nikomu.Co innego gdyby były to odparzenia z otwartymi ranami to wtedy absolutnie.Mąkę ziemn.bardzo często stosuje się u alergików.
Ja nie miałam wyboru, to była ostatnia deska ratunku i poskutkowała,a te ranki to wyglądały jak popękane potówki. Teraz już nie mamy żadnych problemów z pupką, zaczerwienienie leczone jest na bieżąco, u nas najlepiej sprawdza się sudokrem.
dotmar3
szczęśliwa Dotinka
Ja jestem we Francji.
Maści używałam takich Bepanthen niebieski, Mustela, Oxyplastin, Mitosyl
A maki ziemniaczanej oni nie używają. Może gdzieś jest zakamuflowana ale ja jej nie odnalazłam jak do tej pory.
Podpytam szwagierkę,mieszka tam już od ponad 20lat,może będzie wiedziała gdzie szukać.Mieszka w Komin.
marys16
Fanka BB :)
Bardzo dziękuje :-)
Za 2 tygodnie jadę do PL i się zaopatrzę w mąkę i sudokrem na przyszłość.
Za 2 tygodnie jadę do PL i się zaopatrzę w mąkę i sudokrem na przyszłość.
dotmar3
szczęśliwa Dotinka
Cześć dziewczyny!!!
U mnie epidemia szkarlatyy chory syn,ja i starsza córka Konstancja się uchowała ...narazie jak wyzdrowieję napiszę...
Dziewczyno
![szok :szok: :szok:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/shocked.gif)
reklama
dotmar3
szczęśliwa Dotinka
Co tyczasem w większych hipermarketach jest połka z polskim produktami. Ale tam to można dostać jakieś ogórki kiszone czy kasz. W Paryżu są polskie sklepy. Ale tu u mnie bieda :-(
o to odpowiedź mojej szwagierki:maka ziemniaczana nazywa sie: fecule de pomme de terre. jest tez maka kukurydziana i nazywa sie: MAIZENA fleur de mais. Wszedzie to mozna kupic, np w Auchan.
Mam nadzieję,że nie będziesz miała już problemu z poszukiwaniem tej mąki:-).Pozdrawiam serdecznie.Czasami produkty proste mają bardzo skomplikowane nazwy we Francji,Jola długo musiała się przyzwyczajać sie do tamtego języka.Pozdrawiam:-)
Podziel się: