reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2009

Ooo, ale tutaj dzisiaj pusto, wygląda na to że nie tylko my mieliśmy pracowitą sobotę.
U nas prace w ogrodzie ale bez mojego udziału bo Alex pochłania mój czas.
Teraz wszyscy już popadali i poszli spać a ja właśnie skończyłam sobie robić pazurki akrylowe i chyba pójdę spać bo koło 3 będzie pobudka na mleczko.

Słodkich snów i przespanej nocy życzę

reklama
Hejka!
U mnie dziś dzień super, choć pogoda różna. Na 11 pojechaliśmy wszyscy na firmowy piknik rodzinny z pracy mojego M i byliśmy do 16. Maleńka cały czas spała i ogólnie od wczoraj jest spokojniejsza:tak:.
Diabliczka - my chrzciny planujemy na 5.07, bo 14 czerwca podaję szwagierki córkę do chrztu, a u nas chrzczą w pierwszą i trzecią niedzielę:tak:
Co do świec i chrzczonek, to u nas te rzeczy kupują rodzice chrzestni, więc jest mi bez różnicy co wybiorą i tak będzie piękne:tak:.
adusia - to mamy podobnie, tylko ja nie chciałam razem, bo ja podam szwagierki małą, a ona moją, tylko 2 tyg różnicy w terminie.

wpadam sie tylko przywitac
melduje że żyje...
ja dzis piekny dzien mała pół dnia na dworze super spokojna-zaliczyłysmy piknik i grila :-)

My chrzcimy 28.06, w imieniny taty Karolka i dziadka :-), żeby łatwo bylo zapamiętać, a co do tej szatki, świecy, super też kupię, tylko co to za rozmiar? uniwersalny, bo mój teraz nosi 68, więc na czerwiec będę potrzebować coś koło tego, musze się spytać sprzedającego.
Spaczyna to sie kladzie na normalne ciuszki:tak: albo na becik, rozek, czy co tam, to jest symbolicznie

Ja myśłałam, że jak to ma rękawki to się normalnie zakłada... dlatego nawet już zaytałam o rozmiar:tak:. Bo na innej aukcji tej osoby widziałam takie "chusteczki" co się narzuca, albo szatki bez rękawów. No nic zamówię tak czy siak, i albo założymy, albo położymy.

witam kobietki.
pogoda co najmniej dziwna jest cieplo ale chmury co najmniej gradowe, zobaczymy co bedzie ze spacerku.
co do chrzcin to mialy u nas byc w lipcu ale nie jade do pl wiec przekladamy je dopiero na wrzesien. ja dopiero na koniec wrzesnia wracam do pracy i tak myslimy z moim ze ostatni tydz sierpnia i 3 wrzesnia spedzimy w pl pierwsza niedziela wrzesnia chrzciny a tydz puzniej wesele brata

Witajcie!!!
Moja córeczka "spaceruje" z dziadkiem, wiec ja mogę się spokojnie zabrać za zaległosci uczelniane. Może uda mi się jakąś pracę skrobnąć, a mam ich chyba z 6 do oddania do końca maja.
Ale zanim obowiązki - najpierw trochę przyjemności, czyli wizyta na bb :happy2:
Jestem dziś super wyspana, chyba pierwszy raz tak od urodzenia Ani!
Mała zasnęła nam wczoraj koło 22-ej, wtedy my z moim Andrzejem mieliśmy trochę czasu nareszcie dla siebie. Wspólny prysznic i ... drugi pierwszy raz ;-) Dziwnie było, trochę pobolewało, ale przyjemnie.
No i było co świętować, bo oprócz ukończenia przez naszą córeczkę 3 tygodni - postanowiliśmy że weźmiemy w sierpniu lub wrześniu ślub cywilny! Do tej pory ja się jakoś przed tym wzbraniałam, nie byłam przekonana. Andrzej jest rozwodnikiem, więc tylko taki mozemy wziąć. I wreszcie się zdecydowałam, ku jego wielkiej radości. :happy2:
Malutka obudziła się pierwsze na karmienie dopiero o 2:30!!! wiec super dała nam pospać, potem o 4 i 6. A później jak zasnęła rano o 7:30, to obudziłyśmy się o 9:30!!! Super!!! Proszę o więcej bo ja śpioch ;-)

Spaczyna - rozmiar w razie czego powinien pasować nawet na 68. Chociaż tak jak pisze Skunkanka - u nas ksiądz symbolicznie nakłada to na dziecko, nie ubiera się je w to. Jestem bardzo zadowolona z tego zakupu, skromnie, ładnie - będzie super pamiątka!
U nas też jest tak, ze chrzestna szatkę, a chrzestny świecę powinien kupić. Ale z racji tego, ze oboje są przyjezdni, teraz przebywają za granicą, nie wiem, czy tam daliby radę takie coś kupić, a poza tym nie będę się przynajmniej martwic, czy nie zapomną tego jadąc do nas ;-) Za zgodą wszystkich sami się tym zajęliśmy.

OK, zabieram się za pisanie prac. Przyjemnej niedzieli Wam życzę!!!

Cześć!!!

Ale tu pustką wieje:szok::szok: ale to może dobrze wszyscy na spacerach...ja mam moment wolnego bo Konstancja śpi z tatą:-D:-D nareszcie spokój bo wcześniej nie opuszczały jej bóle brzuszka i tylko mama mogła ją ukoić a teraz chwila wytchnienia...

Swietne te szatki 2 komplety zamówię dla siebie i brata tylko spytam czy mu pasuje...

Miłego dzionka życzę!!!

faktycznie cisza...

my powrócili z grilla

cudowny dzionek, malutka znow spała cały czas na powietrzu-raj nie dziecko:-)

reklama
Witam się niedzielnie i bardzo leniwie:tak:.
Właśnie relaksujemy się z Mają, ja przy kompie, a ona przy cycu:tak:.
A u nas: kościółek, obiadek, spacerek:tak:. Teraz M ze starszą pojechali do sklepu, bym mogła coś jeść w tygodniu, bo on znowu wyjeżdża:zawstydzona/y:. Jakaś zmuła mnie dopada.
Albo przeoczyłam, albo aniołek nie logował się już drugi dzień. Ciekawe jak u niej.
Lecę, bo czuję kupolca.

Do góry