reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2009

I ja się witam w ten ponury sobotni poranek, na szczęście wyspana jestem i Alex też, chociaż pogoda taka że można by było przespać cały dzień.
Dziś przyjechała do nas koparka i równa nam teren za domem bo ogród trzeba w końcu zrobić do końca żeby synek w przyszłym roku miał gdzie biegać.
Jak Mu pokazałam przez okno ten sprzęt co jeździ po ogrodzie to patrzał taki zaciekawiony, hi hi, słodko.
Dziś może wychodzi ze szpitala moja sąsiadka i najlepsza kumpelka co przedwczoraj urodziła też synka na imię ma Alexander i w ogóle jest podobny do mojego Alexa i nawet wymiary przy urodzeniu mają prawie takie same, hi hi. Już się nie mogę doczekać aż będziemy razem chodziły na spacery bo tereny mamy tutaj piękne, jeziora, łąki, lasy, parki.

Ooo, chyba Aluś zrobił kupkę więc zmykamy i życzymy wszystkim miłego weekendu.

reklama
Heloł
ja na chwilkę - jak zwykle ;-)

podziwiam bardzo uczące się mamuśki - ja nie dałabym rady.

Kina witaj spowrotem, dobrze że w końcu jesteście w domu. Nie zazdroszczę przejść i cieszę że już wszytko w porządeczku.

Ja mam "nalot" teściowej, ale że to dobra kobieta, to nie narzekam za bardzo ;-)

A właśnie chciałam też zapytać co u Gabi i gdzie się Didi podziała... bardzo proszę drogie panie o zameldowanie się nam tu na forum.

Hej!
Ja na moment, bo Ania już dziubek jak u pisklaka do jedzenia wystawia, więc zaraz będzie wołanie o cyca...;-)

Nocka jako-taka, spała od 22-1:30, potem kolejna pobudka o 4-ej, a później to już pamiętam tylko swojego cyca w jej buźce. Co chwilę głodna, przysypiała na trochę i znów głodna... A rano z cycka flak ;-)

Kupiłam wreszcie zaproszenia na chrzciny i akurat dzisiaj przyszła też pocztą zamówiona szatka i świeca:
CHRZEST-SZATKA+ŚWIECA+GRATISY (628357596) - Aukcje internetowe Allegro
Bardzo chciałam z wyhaftowanymi imionami i datą chrztu, na pamiątkę. I wyszło super! :happy2: A sama nie miałabym kiedy tego wyhaftować :-(bo to już 07.06.2009, po drodze jeszcze komunia chrześnicy...
- a Wy kiedy chrzcicie swoje maluszki?

Cześć dziewczyny!!
Spało mi się średnio bo mała miała problemy brzuszne;-);-),ale teraz jest w porządku.Starszyzna na rolkach jak się połamią będzie zabawnie...
co do okresu - przy poprzedniej ciąży 2 lata w sumie nie miałam!!!!!!!! teraz też na to liczę:-p
OOO tak to mi sie podoba,ja też tak chcę!!!
Co chwilę głodna, przysypiała na trochę i znów głodna... A rano z cycka flak ;-)

Ja mam odwrotny problem... albo mam nawał pokarmu,albo Konstancja mniej je bo u mnie rzeka mleka mam ogromną nadprodukcję... raczej to drugie bo od dwóch dni zauważyłam że je trochę mniej,szczególnie rano...

Chrzest będzie we wrześniu bo wtedy przyjedzie brat z Anglii który ma podawać Konstancję i w tym samym czasie chrzcić swoją córkę,którą ja podaję...to chrzest 2 w 1:-D

Kupiłam wreszcie zaproszenia na chrzciny i akurat dzisiaj przyszła też pocztą zamówiona szatka i świeca:
CHRZEST-SZATKA+ŚWIECA+GRATISY (628357596) - Aukcje internetowe Allegro
Bardzo chciałam z wyhaftowanymi imionami i datą chrztu, na pamiątkę. I wyszło super! :happy2: A sama nie miałabym kiedy tego wyhaftować :-(bo to już 07.06.2009, po drodze jeszcze komunia chrześnicy...
Hehehe my tez mamy chrzciny 7.06:-) i zamowilam ta sama szatke:-):-):-)

Hej kobitki. Witam poznym popoludniem. My dzis ciezki poranek - mala obudzila sie przed 4ta, zjadla i zasnac nie mogla - moze to przez burze. Wykatowala mnie do 6, pospala z pol godzinki potem zaraz znow sie obudzila i dopiero o 9 zasnela, jak juz dawno Oliwka na nogach byla i sie sniadania i zabawy domagala.... :(( Nici wyszly z mego planu weekendowego czyli odespania tygodnia :-) Moze przyszly weekend..... Ciagle sobie to powtarzam ale jakos wciaz nie ma kiedy odespac....A tu jeszcze sterta prania czeka.....Nie wiem skad go tyle....A mala zaczela mi mocno ulewac, wiec musze ja teraz kilka/kilkanascie razy dziennie przebierac wiec stosik prania i prasowania wciaz rosnie.... :dry:

hej!
Julek ostatnio zasypia jak czytam bajki starszakowi:-p - może niemowlakom trzeba czytać na dobranoc? ;-):sorry2:
co do okresu - przy poprzedniej ciąży 2 lata w sumie nie miałam!!!!!!!! teraz też na to liczę:-p
Ja czytalam Oliwii od urodzenia, teraz jak jej czytam to i Ninke biore do pokoju co by posluchala. Wszyscy lekarze i psychologowie jakich znam mowia ze nie ma nic lepszego dla rozwoju malucha niz czytanie ksiazeczek od pierwszych dni zycia....Wiec probuje :-) A co do okresu to podobnie mialam w zeszlej ciazy - okres wrocil jakies 2 miesiace po skonczeniu karmienia czyli po ponad poltora roku od porodu. Ciekawe jak bedzie teraz....Ale mialam wtedy minus dlugiego braku okresu - hormony nie pozwalaly zrzucic ani kilograma, dopiero jak wwrocil okres to zaczely spadac. Teraz mam nadzieje bedzie inaczej, przynajmniej co do tych kilogramow, bo brak okresu mi nie przeszkadza :-D

Hej!
Ja chrzcze Nine 28.05, a co do szatki, swiecy, ciuchow i rozka na chrzest to mam po Oliwii wiec chyba nie bede kupowac....

Ja chrzcze Nine 28.05, a co do szatki, swiecy, ciuchow i rozka na chrzest to mam po Oliwii wiec chyba nie bede kupowac....

My chrzcimy 28.06, w imieniny taty Karolka i dziadka :-), żeby łatwo bylo zapamiętać, a co do tej szatki, świecy, super też kupię, tylko co to za rozmiar? uniwersalny, bo mój teraz nosi 68, więc na czerwiec będę potrzebować coś koło tego, musze się spytać sprzedającego.

Ostatnia edycja:
reklama
Hej , witam się tylko po imprezowym dniu :happy2: jutro powtórka:-)
chłopaki spacyfikowani o 21:happy2:

miłego wieczoru, zmykam do m.

Do góry