reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2009

dzien dobry:-)
my juz na nogach:tak: wyprawilismy mezusia do pracy, myslalam, ze jeszcze pojdziemy spac, ale Maks juz chyba nie ma ochoty, bo rozglada sie wkolo i cochwila sie cieszy:baffled:
u nas wczoraj dzien na odwiedzinach minal:tak::-) bylismy z Maksem u jego pradziadkow, bo wkoncu musieli poznac prawnuka;-)w jednym dniu bylismy u moich i u mojego T. dziadkow i wszyscy sa zachwyceni prawnukiem:tak::-)
dzisiaj planujemy do pediatry isc, tylko mam nadzieje, ze uda mi sie zarejestrowac mlodego;-) musze dzwonic do rejestracji i jestem pelna nadziei, ze kobietki tam nie beda popijaly kawki, tylko odbiora moj telefon:-D hi hi
o.. juz mlody zaczyna sie o jedzenie dopominac:tak: lece poki co, a wam zycze milego dnia:tak:
nio i ciekawe jak nasze dwupaczki:confused: ciekawe czy sie cos ruszylo;-):confused:

reklama
Umi, Klucha, Kina melduje się w szeregach nierozpakownych (chyba że u was przez noc coś się zmieniło;-)).Ech, a to już tydzień po terminie.
To 'przeterminowanie' już przestało mi dokuczać w sensie fizycznym, ale zaczyna męczyć psychicznie. Dzisiaj idę do lekarza i zobaczymy co dalej. Na razie nie wspominał nic o wywoływaniu, ale możliwe, że będę musiała iść do szpitala. Tam, jeżeli wszystkie badania są w porządku wywołują dopiero 2 tyg. po terminie.

Umi
wydaje mi się, że na tym etapie ciąży szpital ma obowiązek cię przebadać, jeżeli coś cię niepokoi. Ja miałam KTG robione kilkakrotnie w gabinecie swojego gin, ale w sobotę poszłam do szpitala, powiedziałam że jestem po terminie i poprosiłam o zrobienie ktg (tylko dla własnego komfortu psychicznego) i nie było problemu. Nie bój się pytać - najważniejsze jest dobro maluszka i nikt nie ma prawa omówić ci rzetelnej lekarskiej informacji.
Nic to, zmykam do gin. Trzymam kciuki za wszystkie 'dwupaczki' i pozdrawiam młode mamusie !!!!;-)

klucha ale ssuper zdjęcie... aż troche zazdroszcze! fajnie mi było z brzuszkiem -teraz też fajnie -ale jednak ciążę wspominam super:-) mimo problemów i trosk bylo wiele radosci...

i w ogóle sie witam przy kawce ince:-)

Aha - gratuluję!!! Wreszcie się doczekałaś swojego Słodziaka:-)
Ja się zastanawiam kiedy z moim Maluchem udać się na spacerek:confused: Ma już tydzień i jeden dzień i myślę, że może czas by go już werandować?!
Nadal nie mamy dla niego imienia:baffled::baffled::baffled: To jakiś koszmar
Mój starszy syn upiera się przy Krzysztofie a my z mężem przy Franku. Z jednej strony to nam wszystkim ma się podobać ale szkoda mi trochę młodszego synka bo kazaliśmy mu imię dla braciszka wymyśleć a teraz nie chcemy go tak nazwać. Wczoraj poszłam do kościoła na mszę chrzcielną pomodlić się o natchnienie w wyborze imienia i wiecie co - były 2 chrzty: Krzysztof i Natalia - pomyślałam, że to jakiś znak!! Ale jak do domu wróciłam nie mogłam się nadal przekonać do Krzysia :sorry2: Jak rozwiązać tą sytuację???/ Poradźcie mi coś bo już po nocach spać nie mogę

Witam wszystkich serdecznie. melduję , że noc nic nie zmienila i nadal jestem w dwupaczku:-:)-(, własnie byłam na badaniach moczu, i w firmie żeby mi podbili książeczke ubezpieczeniową. mam nadzieję, że badania nie wykarzą białka w moczu. Jak sie nic nie zmieni to jutro do szpitala.

Hej kobitki.
Wpadlam na chwile,bo moja Ninka od 2 dni wogole nie sypia w dzien i musze sie nie troche zajmowac, bo sama dosc szybko sie nudzi. No i non stop chce jesc.....Chociaz doczytam. Was
Szybkiego rozpakowania dwupaki.
Witaj spowrotem diabliczka i serdeczne gratulacje.
bron Boze zadnych cwiczen te po cesarce... nie wolno!!!!!!! ...dopiero po 6 mies...
Zgadzam sie z Didi. Lekarz po pierwszej cc zabronil cwiczyc 2 miesiace, dopiero po kontrolnym USG pozwolil, jak juz bylo ok (czyli po ok.3 miesiacach). Teraz powiedzieli mi minimum 3 miesiace zanim jakies basen, rower czy rolki, a cwiczenia intensywniejsze typu silownia, aerobik czy cwiczenia typu brzuszki po pol roku.
Co do pasa nosilam troche po pierwszej ciazy i tu zgadzam sie z moim lekarzem - niewiele pomaga, szczegolnie jak sie go nosi nie tylko 'okazjonalnie'. Miesnie sie rozleniwiaja bo nie musza utrzymywac brzucha - robi to pas, wiec czesto efekt jest odwrotny. Jedynie na skore pomaga, ale na to zaradzic mozna masazem, naprzemiennymi prysznicami (zimna-ciepla woda) i kremami....

Ostatnia edycja:
witam, karpatka na męża czeka eraz powinnam zaprosić gości żeby nie musiał jeść sam bo ja tylko na 1 kawałek się skuszę

Hej babki

U nas noc nawet spokojna, za to maleńka teraz troszkę marudzi...
Była u nas położna, stwierdziła, że wszystyko ok, powiedziała, że będzie przychodzić przez 2 miesiące, na początku co tydzień, później co dwa :szok: nie wiem po co tak czesto... :baffled:
Mówiła, żeby wykluczyć wszystkie cytrusy, ostre przyprawy, czekoladę, banany max 3 razy w tyg, no i całkowity zakaz ogórka zielonego, bo ponoć 2/3 dzieci uczula... :baffled:
Dodatkowo powiedziała, że przy karmieniu piersia, jeśli dzidzia nie robi kupy i zachwouje się normalnie to nic się nie martwić, może potrwać to 4 dni i jest wszystko dobrze, a może też kupki robić w każdą pieluszkę i też jest ok :sorry2:

Dwupaczki rozpakowania życzę
Witam dziewczynki z maluszkami, któe wyszły ze szpitala

A teraz życzę miłego dnia

reklama
Do góry