reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2009

reklama
9 lutego wyladowalam na patologii, bo nog od ziemi nie moglam oderwac, dwa dni czekalam na ortopede i wkoncu jak przyszedl to ponaciskal mi na to spojenie i stwierdzil, ze mam lezec na boczkach:-( jak sie zapytalam, a co z porodem to powiedzial, ze jak bol nie przejdzie to cc.
w pon bylam u gina. i powiedzial, zebym poszla na konsultacje do ortopedy najlepiej tego, ktory juz mnie ogladal
no i udalo mi sie go zlapac wczoraj w szpitalu i zapytal mnie czy dalej boli, opukal mi miednice, nacisnal na spojenie, ja wydalam skowyt:szok: i stwierdzil, ze cc. bo nikt nie zaryzykuje zeby mi np. podczas porodu peklo.

a i napisal mi takiej tresci papierek: bole stawow okolicy krzyzowo- biodrowej, bole stawow ok. spojenia lonowego. i cos tam jeszcze, ale rozczytac nie moge:baffled:. proponuje rozwiazanie przez ciecie cesarskie.
a na pytanie co po porodzie, powiedzial, ze przeswietlenie i pas, a teraz lezec i kwitnac:baffled:

dzieki!!! kochane jestescie,wiecie????
tak Skunkanka wszystko mie dzis wk.......wia.Siedze sama w domu,za oknem sniezyca tylko wycia wilkow brak:-D

Ledwie mi sie udalo nadrobic, choc pewnie polowy zapomne.
mi ginka powiedziala ze zwiekszona wydzielina i ogolnie takie uczucie slimaka to ten czop...jak jest bialy lub przezroczysty to spoko masz czas a jak juz podbarwiony krwia to 24 h teoretycznie
U mnie czop odszedl krwisty (jednorazowy 'korek' czesciowo przezroczysty. czesciowo z brunatnej krwi.bardzo gesty), a jeszcze wytrzymalam z porodem 3,5 tyg wiec to chyba nie do konca jest tak. Zreszta na szkole rodzenia tez mi mowily ze nawet 3-4 tyg przed porodem moze odejsc.
miałam skurcze których nie czułam. dopiero jak były parte to trochę bolało:-D teraz się boje ze mogę nie poczuć skurczy tych prawdziwych i nie zdążę do szpitala:szok:
Ja z Oli mialam podobnie - jako ze skurcze mialam silne od 23 tc to juz potem tak sie przyzwyczailam ze nawet nie spacjalnie mi dokuczaly. O tym ze to 'juz' przekonalam sie jak mi wody odeszly :-) Mam nadzieje ze i tym razem bedzie malo bolesnie :-) Czego nam wszystkim zycze.
chyba nic nie pobije mojej wczorajszej zachcianki-zakupilam sobie sloik takich prazonych jablek z brzoskwiniami na szrlotke i zjadlam caaaalllyyy:-) pychota-dzis powtorze
Ja to mam jazde na te jabluszka od jakiegos czasu, co kilka dni sobie troszke podjaam - albo te z brzoskwinka, albo z cynamonem, albo z rodzynkami - mmmm, pychotka :)
Kochane powiedzcie mi ile jest stopni starzenia się łożyska ( chyba 3) Mi gin powiedział że mam II/III
Slyszalam ze na naszym etapie ciazy to juz II stopien czesto sie zdarza i nie jest niczym zlym.

buu klawiatura mi sie przestawila i nie mam polskich znakow - jak to odkrecic? :-p bo w pisaniu pracy to dosc potrzebny element :-p
Panel sterowania-Opcje regionalne i jezykowe - zakłądka jezyki - szczególy - wybierasz polski programisty

Bluebell, u mnie zaraz zaczna wyc w tym cholernym lesie... wiecie, brakuje mi odglosow miasta za oknem:baffled: i ja tez siedze sama - tzn dziadkowie na dole, ale ostatnio aspoleczna jestem, a zreszta jak se pomysle, ile to schodow na dol jest, to podziekowali:baffled:

reklama
Spaczyna - gratulacje z powodu dzidziusia - naprawde pokazny chlop. Bede trzymac kciuki prze porodzie co by sparwnie poszlo :)
Malutka - serdeczne gratulacje z powodu decyzji kardiologa - mi okulista to samo napisal - o skroceniu 2 fazy porodu :)))

Do góry