reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwiecień 2009

witam wszystkie!
Skunkanka jak ja Ci zazdroszcze tego sloneczka!u nas snieg od samego rana no juz nie moge tego:baffled::baffled::baffled: A ja dzis caly dzien sama w domu bo m. pojechal do Wawy.Mam straszna ochote na ziemniaczki i jajko sadzone na to fura szczypiorku i kefirek mniammmm choc troche bedzie wiosennie......
no niby fajnie, ale jakies takie nie bardzo chmury sie pojawily:dry: Ty a takie ziemniaczki to juz chodza za mna strasznie dlugo... na dzisiaj rybka albo wolowinka, jeszcze nie zdecydowalam...wczoraj sie obzarlam surowym kalafiorem:-)

Ja mam termin na według OM na 3 kwietnia a według USG na 10 kwietnia, już nie mogę się doczekac, męczą mnie nieregularne skurcze i jestem już trochę zmęczona, wiec może urodze jeszcze w marcu :D
Witamy serdecznie:-)
Mnie jakiś katar złapał :dry: i leń zarazem ,a zaś cała suszarka prania wrrr jak ja nie lubię prasować :wściekła/y:

Tak sobie myślę że w porównaniu z marcówkami to jakaś wolna akcja u nas nie :confused::-p
Hehe no wolna :-) nasze Bejbisy rzeczywiscie punktualne:-) jak ja tak czytam o tym Waszym prasowaniu.. kurcze, ja prasowalam ostatnio ciuszki Wojtasa, M sam sobie prasuje koszule, jak juz musi zalozyc, a jego koszulki tak sprytnie skladam, ze nie trzeba prasowac:-) nawet posciel mam taka, ze nie trzeba walczyc:-) jedynie co, to cholerne firanki, dlatego teraz spada to na M, jak bede w szpitalu. Z zaslonami wlacznie:-):-) bo mi sie nie chce:-)
Kamile u mnie tez mokro, ale to sa uplawy normalne wg gina. Juz dlugo tak mam. Przewijam sie min. 4 razy dziennie, lacznie z myciem.

A co do badan - teraz robilam drugiego Wassermana, odczyn Coombsa, posiew w porzo, antygeny HBS tez, wiecej grzechow nie pamietam :baffled:

reklama
Witam Kwietnióweczki

Umnie pogoda straszna, wieje tak że tylko gwizda za oknami. Ja się nigdzie dziś nie ruszam. Zazdroszczę tym które mają słoneczko.

Spaczyna twój synuś naprawdę spory, oby przy porodzie lekko było

Frezja mi jak czop z krwią odszedł to na drugi dzien urodziłam

Madzia głowa do góry, wybierz sie na zakupy to przestaniesz się denerwować i czas szybciej zleci i myśli czymś zajmiesz. Będzie dobrze

Caro ty to szczęściara jesteś "skurcze których nie czułam" to jak z bajki brzmi

niolek i LadyKiwi witajcie wśród kwietniówek

Straszycie dziewczyny tymi chłopakami. Ja mam całkiem grzeczną córcię, a teraz ma być chłopak i muszę wam powiedzieć że już w brzuchu czadu daje to co to będzie jak się urodzi?

Wiecie, tak myślę że te nasze wszystkie bóle podbrzusza, bioder, pachwin itd. i skurcze to chyba normalne, po prostu organizm ćwiczy i sie przygotowuje. Ale od tego mamy to forum żeby sobie troche ulżyć i ponarzekać i usłyszeć że nie jesteśmy osamotnione pod tym względem

Bluebell w którym szpitalu bedziesz rodzić, bo ja pochodzę z Lublina i tam córke rodziłam i tak po prostu ciekawa jestem

chyba nic nie pobije mojej wczorajszej zachcianki-zakupilam sobie sloik takich prazonych jablek z brzoskwiniami na szrlotke i zjadlam caaaalllyyy:-) pychota-dzis powtorze
zaczynam brac wit.S od dzisiaj 2razy dziennie-rano i wieczorem:-D:-D:-D:-D zobaczymy czy dziala
gdzie Gabi?

Spaczyna M tez sie dziwi, ze trzeba prasowac:-) ale to te cholerne szyfonowe, jak sie nie wyprasuje, wygladaja jak psu z gardla. Jedne zaslony mozna powiesic na mokro, ale kupilam sobie w Ikei i uszylam z grubej bawelny do kuchni i nie ma bata, niestety trzeba zelastwem przejechac...

No proszę, jakaś kolejka się robi - która ostatnia urodzi ;-) Ja od początku nastawiam się na min dwa tyg po terminie... Mam tylko nadzieję, ze te doły mi trochę przejdą, bo inaczej ślubny może tego nie wytrzymać.

Co do badań, to mam jakieś dziwne wrażenie że robię ich teraz dużo więcej niż w pierwszej ciąży - mimo że gin ten sam.
I główna zasada, nie sugerować się tym co robią inni lekarze, bo każdy ma swoje "sposoby", o ile oczywiście czujecie się bezpieczne, doinformowane i "zaopiekowane". A jak nie to uciekać!
Ja zmieniałam gina w połowie pierwszej ciąży.

Dziusia swiete slowa:-) ja wrocilam teraz do gina, u ktorego bylam w pazdzierniku. Zrazily mnie wtedy kolejki - czekalam 4 h:baffled: ostatnio tylko 1,5 h, wie w sumie krotko:happy: zaznaczam, ze prywatnie...ale warto, bo do niego mam zaufanie.

Spaczyna M tez sie dziwi, ze trzeba prasowac:-) ale to te cholerne szyfonowe, jak sie nie wyprasuje, wygladaja jak psu z gardla. Jedne zaslony mozna powiesic na mokro, ale kupilam sobie w Ikei i uszylam z grubej bawelny do kuchni i nie ma bata, niestety trzeba zelastwem przejechac...

no to jak psu z gardła to rzeczywiście, chłop do roboty sie musi wziąć :tak:

reklama
mamusia jak nie wiedziala, gdzie mnie ponioslo, to sprawdzala w pierwszej kolejnosci okoliczne drzewa, a w drugiej kontenery. Pierwszy gips zaliczylam w wieku lat 6 I optymizmu przede wszystkim!!!!!!

u mnie to samo jak mnie szukali najpierw sprawdzali drzewa wszystkie dookola hehe... i nawet pierwszy gips mialam w wieku 6 lat..chcialam pochwalic sie jak ladnie umiem robic fikolki na barierce przed przedszkolem ..i spadlam na kraweznik no i obojczyk zlamany ..

ja chcę już na porodówkę jechać :tak:

lada dzien pojedziesz:-D

Tak sobie myślę że w porównaniu z marcówkami to jakaś wolna akcja u nas nie :confused::-p

maluszki chyba czekaja na lasniejsza pogode i sloneczko aby mogly szybko na spacerki chozic..no i na prezenty od zajaczka :-D:-D

a ja mam takie pytanie bo od kilku dni mam zwiekszona ilsoc uplawow dzisiaj zbadalam co to jest papierkiem lakmusowym i zabarwil sie na taki jasno zielono-niebieski na taki wlasnie barwi sie jesli to sa wody plodowe czy w takim wypadku powinnam udac sie do szpitala??

jak najbardziej..powinnas udac sie do lekarza albo do szpiala

a ja juz podlogi pomyslam..kuchnia posprzatana ...pranie wisi na lineczkach bo pogoda sudowna wiec na dworku schnie..ptaszki cwierkaja za plotem konie sie pasa...
dziewczyny zapraszam do mnie..super wiosna ...mojnawet stwierdzil ze czuje sie jaklatem na dzialce nad jeziorem..takie powietrze

Do góry