reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2009

reklama
Tak sobie myślę że w porównaniu z marcówkami to jakaś wolna akcja u nas nie :confused::-p
Też właśnie o tym myslałam, ze my jakoś słabo się rozpakowujemy, czyżby takie punktualne były te nasze dzieci.:blink:

Witam wszystkie dwupaczki:)
Skunka takie bole to sa miesiaczkowe wiem bo ja mam straszne bole przy miesiaczce teraz to jak mnie boli to miodzio:) w porownaniu do pierwszych 2 dni okresu:)
Margaret widze ze ty tez sie wczoraj meczylas ja mialam tak samo jak ty ale nie martwialam sie ze urodze bo u mnie do terminu jeszcze daleko:) no ale w twoim wypadku to moze stac sie lada dzien:)
No u mnie to faktycznie może być lada dzień :)
A jeśli chodzi o bóle miesiączkowe to miałam tak samo... straszne. Ostatnia moja miesiączka na początku lipca to już wogóle był koszmar, bo w pierwszy dzień pogotowie do mnie przyjechało do pracy, a w drugi sama pojechałam do szpitala... taki ból.:baffled: I żadne leki rozkurczowe nie pomagały:baffled:

Czesc kwietniówki.Ja chociaż sie przywitam.Weny jakoś nie mam do pisania.:-(
Pogoda okropna,wiatr ze malo glowy nie urwie do tego co jakis czas pada cos w podobie do śniegu.:wściekła/y:A ja musze jechac po odbiór wyników na paciorkowca i na pobranie krwi.
Aha mi też puchną dłonie i stopy tak ze ledwo adidasy wkładam o innych moge zapomnieć.Robiłam badania na kwas moczowy ale jest wszystko ok i ginka mówiła ze to normalne na tym etapie.Sporo wody sie zatrzymuje.

Hej dziewuszki!

Jeszcze nie czytałam was, od wczoraj wieczorem 5 stron do nadrobienia :szok:

W nocy się męczyłam przez to biodro :angry: Przewrót z jednego boku na drugi był bardzo potrzebny i po przeczytaniu wczoraj postów o fotelikach śniły mi się one w nocy :sorry2:

Zabieram się do czytania

Miłego dnia

madzia nie załamuj sie mi te z gin nie robił posiewu , bo nie widział potrzeby, pytał czy mnie cos swędzi. A w ogóle to ja zaczynam wpadac w paranoje już. Jak zaczynam analizować wizyte wczorajszą, to mi się wydaje że on jakies dziwne miny robił jak mi robił usg, że może cos zobaczył ale nie chce mnie martwic
czytałam ostatnio ze nie mówia jak dziecko jest owiniete pępowiną. Że nic to nie da że kobieta będzie sie martwić

Nesa mi moja ginekolog powiedziala,ze już jest za pozno na to badanie i zreszta w pochwie jest czysto,bo ona jak widzi jakies „zabrudzenia” to cos tam przepisuje…tez nie wiem co robic,bo boje się o malego żeby się nie zarazil.Dziewczyny co mi radzicie?A co do wizyt to ja mam troche lepiej ale tez nie rewelacja:baffled::dry: Moja ginekolog dzisiaj tez nawet usg mi nie zrobila i nie wiem ile Dominik wazy a co do tych przepływów tez nie wiem o co chodzi…słyszałam dzisiaj tylko tetno dzidzi a poza tym jeszcze badanie ginekologiczne mi zrobila i tetno zmierzyla i tyle.Martwie się,ze nie jestem odpowiednio przygotowana do porodu:zawstydzona/y::-(

Poprostu sie zalamalam i teraz to chyba naprawde wpadne w depresje:zawstydzona/y:

Widzę, że was też dopadają jakieś wątpliwości. Jakbym słuchała swoich myśli. Też nie miałam posiewu i raczej nie będę miała, mój gin tylko: morfologia mocz morfologia mocz... Mam nadzieję, ze wie co robi... Do moich schizów dochodzą jeszcze głupie sny. Np. dzisiaj śniło mi się, ze mam krew na plecach nie wiadomo skąd i gonią mnie różowe króliki :baffled:

Frezja - no super, jak ja bym chciala już rodzić, nie mogę się doczekać, ciekawe, czy podczas tez tak będę mówić...

aha83, ania_g21 - ograniczcie sól, a raczej wykluczcie ją z menu, to problem puchnięcia powinien minąć. U mnie to podziałało :tak:

zuziunia - u mnie też świeci słonko, ale do tego tak wieje, że nigdzie nie idę :-p

Co do czopa - nic takiego mi się nie dzieje, ale mam inny problem. Wiecznie mam mokro między nogami. W dzień tego nie czuję, bo wsiąka we wkładkę, ale po nocy taka biała woda między nogami. Czy to się sączą wody płodowe? Wizyta dopiero w poniedziałek...

reklama
a ja mam takie pytanie bo od kilku dni mam zwiekszona ilsoc uplawow dzisiaj zbadalam co to jest papierkiem lakmusowym i zabarwil sie na taki jasno zielono-niebieski na taki wlasnie barwi sie jesli to sa wody plodowe czy w takim wypadku powinnam udac sie do szpitala??

Do góry