reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2009

reklama
witajcie, ja dzisiaj od rana czasu nie mialam, zeby zajrzec, ale teraz chwilke mam:tak:. dzisiaj tez mam wizyte u gina i zaczynam sie denerwowac, bo ledwo chodze, a dzisiaj bedziemy rozmawiac co z porodem. i jak on wyobraza sobie konsultacje u ortopedy. dodam, ze z dnia na dzien jest coraz gorzej, dzisiaj musialam sie zawrocic ze spaceru z olim, bo spojenie zaczelo bolec tak, ze lzy mi po policzkach plynely:baffled:. dochodza do tego bole calej miednicy i leze jak kaczka:szok:
gabi, u mnie naszczescie nie wyszlo nic w posiewie i wszystkie wyniki jakies zaskakujaco dobre. a morfologia jak u konia i to nie byle jakiego tylko czystej krwi dwuletniego ogiera:-D

Kurcze wyszły mi te głupie paciorkowce:wściekła/y: A to oznacza antybiotyk dla malucha jak się urodzi,czyli kroplówki i kilka dni dłużej w szpitalu:zawstydzona/y:
Uuuuuu, to kiepsko.:no: Współczuję, ale dobrze, że wiadomo już teraz i będzie można przeciwdziałać wszystkim negatywnym skutkom.
Ja w piątek muszę chyba ginowi powiedzieć żeby mi jeszcze raz ten posiew pobrał, w grudniu było wsio ok i jakoś wątpię, zeby od grudnia mi się te paciorki zagnieździły ale lepiej sprawdzić.

A ja mimo fenoterolu mam skurcze kilka razy dziennie i w nocy. Ciekawe co bedzie jutro jak już feno pójdzie w odstawkę:sorry2:

Hmm,chyba obowiązkowo sie robi.Trzeba mieć wynik przy porodzie (razem z grupa krwi itp.)
To przecież bardzo ważne,bo te paciorkowce powodują zapalenie opon mózgowych i posocznicę,dziecko się zaraża podczas porodu.A jak wiadomo to od razu dostaje antybiotyk.
Tylko,że ja już przerabiałam infekcję u dziecka po urodzeniu,naprawde nie było wesoło:baffled:
Może teraz będzie lepiej,jak mam od razu czarno na białym co to jest:baffled:

Ja tez jakos weny nie mam na nic:baffled: taki jakis dzien jest beznadziejny...

Wlasnie konczy mi sie plukac i prac drugie pranie:happy: juz chcialabym to wszystko prasowac:-)

skunkanka i siruna ja tez nie mam skurczy:confused: nic nie biore a jak dotad praktycznie wogole nie mialam,chyba ze poprostu nie odrozniam...wydawalo mi sie raz,ze mnie zlapaly jak jechalam odemnie z domku ale moze tylko mi sie wydawalo,bo wtedy co chwile sikac mi sie chcialo i jak jechalismy to tak mnie denerwowalo wszystko(ze samochod podskakuje,ze sa dziury na drogach itp)bo maly naciskal mi na pecherz i moze stad ten bol...:dry:

Co do morfologii to tez zawsze naczczo robilam i robie...:tak:

Gabi nie martw sie napewno bedzie wszystko dobrze a te pare dni w szpitalu to zleca szybko i bedziecie razem w domku cieszyc sie soba!;-)

Zycze udanych wizyt,tym ktore dzisiaj maja:tak:

A Wszystkim spokojnego dnia bez zadnych akcji!;-)

Buziaki

Witajcie kwietnióweczki!!!
To ja tak zaczne chyba od dość dobrych wieści.Szczęśliwa napisala do mnie dzisiaj smska.Czekaja az malutka bedzie wazyła okolo 2,5 kg i wtedy bedzie miala malo miejsca zeby fikac mocno i niezacisnie sie pępowiną to wypuszcza ja do domku i tam bedzie leżala,mozliwe ze juz w piątek.Prosiła zeby wszystkie was pozdrowić i ucałować.Noi żebyście jeszcze troszke potrzymały kciuki za nie.
Gabi ja odbieram wyniki na paciorkowca w środe.Ciekawe co u mnie tam jest...

Ania,dzięki za wieści.
Choć wg mnie dziwne:dry: właśnie pod koniec ciąży dzieci się zazwyczaj zaciskają,bo wcześniej właśnie mają miejsce i mogą się odplątać.Kilka dni temu o tym z ginem rozmawiałam,bo przecież też się mała oplątała.I właśnie dlatego po 37 tyg. trzeba pilnować ruchów,robić ktg itp.:confused::sorry2:

pulpety w sosie pomidorowo-paprykowym

witojcie dziewuszki w ten leniwy dzionek
dziekuje za podpowiedz ale juz wymyslilam cosik innego ziemniaczki piers z kurczaka i mizzeria narazie wrocilam ze sklepu dobrze ze M wraca kolo 18 wiec mam sporo czasu na ugotowanie obiadku:) jak nrazie to leze i zbieram na to sily;)
a z pomyslu na pulpeciki skorzystam jutro:)

Gabi wspolczuje z tymi paciorkowacami ale wazne ze szybko ci to wykryli
A ja mam takie pytanko gdzie kupic lub zamowic fotel do karmienia bo szukam w necie i nie moge znalezc takiego jak chce???

reklama
No i po obiadku, jeszcze pozmywać trzeba. oczywiście po jedzonku zaraz był kibelek, wydaje mi się, że organizm się sam lewatywuje przed porodem :-)
M. wyprawiony na korki, a ja zaraz zaczynam pakować torbę do szpitala, żeby się nie zaskoczyć jak malutka ;)
Moj ginekolog wogóle nie leca mi żadnych badań, tylko morfologia i mocz, sama zrobiłam sobie próby wątrobowe, no ale taki posiew to on musi zrobić chyba, co nie? Wogóle nie wiem, na czym to polega. Powiem mu w poniedziałek przyszły, że chcę to badanie bo jak wpisałam w google (bom głupia) to same nagłówki mnie przeraziły :baffled:
Lecę sobie to zapisać, bo jeszcze zapomnę!

Do góry