reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwiecień 2009

Adusia,o to daj znać koniecznie.
Koga,w ciąży z M (sprawdziłam w karcie)dokładnie na tym etapie 36 i 4dni,trafiłam na porodówkę,skurcze okropne,rozwarcie 1,5,główka dokładnie wyczuwalna,czop odszedł i...urodziłam miesiąc później:dry: Samo przeszło,nikt nic nie powstrzymywał.I nie leżałam już.
MaDunia, ale mój chłop sam robi meble to mnie szlak trafił,że się machnął o kilka cm.:baffled:
No to tyle,nie pamiętam,bo za dużo piszecie:-p

reklama
nio a ja dziewczynki wlasnie pakowalam torbe na predkosci:-D hi hi do tej pory jakos mi sie zbytnio nie spieszylo, ale moj tata troche mnie nastraszyl:dry: bylismy u niego w pracy na chwile, posiedzialam, pogadalismy nio i zaczelam zbierac sie.. wstalam a tam krzeslo dziwnie mokre:szok: oczywiscie oni odrazu narobili paniki, ze mi wody odchodza napewno i wogule.. przyjechalismy do domku i wsumie nic sie nie dzieje.. nio ale na wszelki wypadek sie spakowalam.. dobrze, ze mam ta wizyte dzisiaj, bo tak to bym chyba zwariowala..
nio i nie musze wspominac chyba, ze telefony nagle sie rozdzwonily.. wszyscy nagle dzwonia, pytaja jak sie czuje i czy rodze wkoncu dzisiaj czy nie:-D hi hi

witam! ja zaraz pedze na pobranie krwi i takie tam pierdolki.Samochod nam sie zepsul wiec naginam autobusami:baffled:
noc pelna bolu i dretwiejacych konczyn:dry: lapa tak mi zdretwiala ze myslalam ze to czyjas reka lezy kolo mnie......brzuszysko bolalo przy kazdym ruchu ale mam patent na przekrecanie sie w nocy---podciagam sie na rurze od kaloryfera:sorry2: (no tylo sie boje ze sie urwie) dobra koniec narzekania.Lozeczka tez nie mam a nawet gdybym milala to bym go jescze nie "ubierala".Wkurzylam sie troche bo na allegro nie ma juz takich fajnych ofert lozeczkowych jak kiedys.A to dlatego ze chce teraz kupic.

Ja mam dzisiaj na obiad albo rolady wieprzowe, albo wolowinke, do tego kluski i surowka z kapusty pekinskiej. A na deser Speisse. Od razu uprzedzam, ze to prowiant od mamy i musze tylko odgrzac;-)
Wiecie co, odkrylam, kiedy mi sie agresor uaktywnia. Po czwratym pytaniu "Jak sie czujesz?" i to zazwyczaj ze strony osob, ktore niedawno same byly w ciazy i same mowily, jak je wkurzalo, kiedy co chwile ktos sie je o to pytal. A jak ja sie mam kurna czuc:angry: I zeby bylo smieszniej, poinformowalam o zebrach, dyskopatii i innych atrakcjach. Teraz to moge sie juz czuc tylko gorzej:angry::angry::angry: grrrrrrr:angry:

Malutka jak Boga kocham.... gdzie Ty znowu lazisz??;-)
Gabi to ja sie nie dziwie, zes wkurzona. Moje szczescie sie bierze za proste rzeczy na szczescie, typu szafa zabudowana, ale od listopada czekam, az zamontuje drzwi w koncu w duzej w sypialni...wczoraj zameldowal, ze najpierw okno wymieni i dach polata, ciekawe kiedy, bo na wszystko ma czas, tylko nie na podstawowe rzeczy. Tia, musze sie uzbroic w cierpliwosc, ja to bym chciala wszystko na JUZ. Zreszta zawsze mowie - zrobic co jest do zrobienia i miec z glowy, a nie takie zostawianie na pozniej.

Bluebell powiem Ci szczerze, tez liczylam na jakas promocje, ae jednak kupimy to za 125 w zaprzyjaznionym sklepie..

noc pelna bolu i dretwiejacych konczyn:dry: lapa tak mi zdretwiala ze myslalam ze to czyjas reka lezy kolo mnie......brzuszysko bolalo przy kazdym ruchu ale mam patent na przekrecanie sie w nocy---podciagam sie na rurze od kaloryfera:sorry2: (no tylo sie boje ze sie urwie) dobra koniec narzekania.Lozeczka tez nie mam a nawet gdybym milala to bym go jescze nie "ubierala".Wkurzylam sie troche bo na allegro nie ma juz takich fajnych ofert lozeczkowych jak kiedys.A to dlatego ze chce teraz kupic.

z tym przekrecaniem mam tak samo...specjalnie przestawilismy lozko...mi najbardziej drentwieja biodra i posladki w dolnej czesci...wlasnie ja lozeczka tez nie mam ale po wczorajszym dniu zaczelam rozmyslac o łózeczku turystycznym...

Hej kobietki
Widzę, że dalej nie ma wieści od dziewczyn:confused:
Tym co mają dzisiaj wizyty życzę powodzenia i dobrych wieści;-)

Mam do was pytanko, mam do zrobienia morfologie i czy muszę być na czczo?

Co do łóżeczka to mam już złożone, bo takie przywieźli, ale jeszcze nie mam kupionej pościeli, choć planuję zrobić to na dniach. Ale będzie leżała zapakowana na razie, bo na początek mam kołyskę, ale też jeszcze nie ubraną, pościel wyprana i muszę ją wyprasować a ubiorę jak będę bliżej porodu - no chyba że mnie chwyci z nienacka:-) to rodzice mi ubiorą.
Właśnie mężuś zrobił mi fryteczki z suróweczką, a ja mam mu zrobić później żurek:-)

skunkanka ja?? nigdzie:-p a tak serio bylismy tylko po majtasy poporodowe;-) a ze sklep jest prawie drzwi w drzwi z praca mojego taty to do niego wstapilismy;-)
nio a mnie wlasnie mezus uswiadomil, ze ja juz tygodnia to nie wytrzymam:szok: tak powiedzial do tescia dzisiaj, ze w ciagu tygodnia sie rozsypie i koniec.. ciekawe tylko skad on to wie:confused: podobno od przedwczoraj chodze w dziwnym nastroju, a dzisiaj to juz wogule jestem nabuzowana itd i on ma takie przeczucia:baffled:

reklama
dziewczyny z tego co wiem to wlasnie na morfologie trzeba byc na czczo.. na inne badania niekoniecznie, ale na to akurat tak.. wiem, bo nawet polozne w szpitalu nam mowily..

Do góry