reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwiecień 2009

Cześć kobiety :blink:

Bluebell u mnie nocki są też okropne i jak się zbliża noc to aż chora jestem :baffled: tyle, że ja jak wstaje to mi nik nie chce ręką odjąć :dry:
Mam bóle w dole brzucha jak na ciotkę, i jak wstaję to takie kłócia tam na dole, że ręką muszę se ten brzuchol podtrzymywać bo mam wrażenie, że mi mały wypadnie :szok:

Mój synuś to będzie kawał drania, mówię mu żeby mnie nie kopał po prawym żeberku bo mnie okrutnie boli a on swoje i w dodatku wpycha się właśnie tam :sorry2:

Dziś pewnie malutka się odezwie popołudniu, nie? Bo w ońcu dziś wychodzi:tak:

reklama
nesa u mnie z odwiedzinami przy Natali nie chodziło o nacieszenie się maluszkiem, tylko o to, że po 5 dniach kiedy to mnie mąż do domu przywiózł, byłam zmęczona obolała i ledwo łaziłam po CC a tu mi się do domu obie rodziny zwaliły i siedzieli do bólu :no: a ja siedziałam i zaciskałam zęby z bólu, i powstrzymywałam się by mi łezki nie poleciały :baffled: O odwiedzinach w szpitalu uprzedziłam męża że ma mi nikogo nie przywozić więc miałam spokój. No tym razem sytuacja będzie trochę inna bo rodziców mam na dole, i wścipską siostre też:baffled: więc.... No a teściową zaproszę jak będę na siłach (nic do niej nie mam, bo dobra baba i sporo nam pomaga).

witam babeczki
w koncu koniec weekendu i do piatku mam wolne.
moge was spokojnie doczytac dzieki bogu nie jest tego tak strasznie duzo
co do wczorajszego dnia to muj kochany zanim wstalam zrobil zakupy sniadaniowe i obudzil mnie z kwiatami. slodko

jutro do lekarza wie trzeba sie nastawic psychicznie

Skunksanka - co do astmy oskrzelowej to kuzyn miał zdiagnozowaną i włąśnie dzięki odpowiedniemu leczeniu i dużej ilości ruchu się z niej całkowicie wyleczył, ale miał super podejście rodziców do tematu...
... za to lecenia z łapami bo "brzuszka klepanie, szczeście gwarantowane" mnie wnerwia:angry:. czy Wam tez sie zdarza, ze Was obmacują prawie obce baby?:szok:...
U mnie jest odwrotnie - musiałam parę najbliższych osób namawiać, żeby dotknęły brzuszka i poczuły kopanie swojego siostrzeńca czy też wnuka... w moim otoczeniu uważają, że jest to bardzo osobiste i właściwie tylko ode mnie zależało kto poczuje maluszka - oczywiście nikt się nie mógł do mnie dotknąć dopóki tatuś nie poczuł swojego synka :tak:
... Bluebell, u mnie tzw.gwiazdy przegrały z CSI :-) poczekam na odcinki półfinałowe, jak już będzie można na jakiś taniec popatrzeć.;-)
A swoją drogą dziewczynki, macie jakiś sposób, żeby bez uszczerbku dla zwiazku nauczyc swoja druga połówkę tańczyc?
...
Co do tańca to przed ślubem mój dał się zaciągnąć na kurs, a po ślubie i przeprowadzce trafiliśmy na fajne zajęcia za które się płaci od zajęć na których się pojawi. Już wielokrotnie byliśmy na lekcji sami a stawka ta sama i uczymy się tego czego chcemy a nie według stopni - teraz to B. mnie czasami ciągnie na tańce i świetnie się bawimy

Auliya to musisz miec bardzo fajne otoczenie skoro nie oblapiaja Cie na kazdym kroku;-)
jade do lekarza po zwolnienie bo mi sie juz nie chce lazic do pracy w te sniegi i roztopy.wzielam sie za porzadki ale skonczylam tylko kuchnie i lazienke bo juz nie mam czasu
buzka kochane:-) a w ogole gdzie jest Gabi? a Szwedki to juz z tydzien nie ma..:confused:

Dczytałam was od wczoraj,jak zwykle w sezonie sobotnio-niedzielnym nie za wiele tego jest ale to dobrze wszyscy są na zlotach rodzinnych(później może być różnie):tak::tak:.

Skunkanka ja mam w domu10 letniego astmatyka i podstawą jest właściwa diagnoza a co za tym idzie odpowiednie leczenie i faktem jest że po pewnych tabletkach jest ryzyko że dziecię się roztyje tylko że tych tabletek nie bierze się non-stop,i przy odrobinie chęci można to ograniczyć. Mój syn miał na początku po 3-4 ataki duszności(też po wysiłku) ale odpowiednie testy(suuper alergia na sierść kocią i na jakąś odmianę traw) leki i sytuacja jest na tyle opanowana że w piątek miał pierwszy poważniejszy atak od pół roku, a od roku nie bierze żadnych leków i inhalatorów tak że to tylko od rodziców zależy jak tą chorobą pokieruja...
We mnie odzywała się lwica i wilczyca przy każdym dziecku nawet na mamę warczałam jak za bardzo chciała się wykazać(a o wózek na spacerach toczyłam wojnę z każdym...)

Trzymam kciuki za szpitalne kwietniówki...oby jak najdłużej były w dwupakach...

co do klepania brzucha to tez tak mam osoby ktore znam z widzenia leca i macaja. mam chec powiedziec zrob se to bedziesz macac.
szczesliwa trzymam kciuki, bedzie dobrze

witajcie

ale dzisiaj sobie kimnęlam - obudziłam się o 11.15!:szok:
właśnie nastawiłam pralkę z pierwszym praniem dzidziusiowym - najpierw ciuszki
obiad mam od wczoraj - została zupa
więc ogarnę trochę dom bo wczoraj było wielkie leniuchowanie

miłego dnia zyczę
trzymam kciuki za te z Was któe mają dzis wizyty i oczywiście za wszystkie szpitalne kwietnióweczki

Należę do osób nietykalskich nie lubię być dotykana przez ludzi których nie znam,znajomi wiedzą ze mam taki skręt i jest ok raz zdażyło mi się że koleżanka zapytała się czy może-pozwoliłam:tak:.A w pracy od progu drę się łapy precz ode mnie, kiedyś w kolejce na samym początku ciąży kiedy nie było nic widać jakieś babsko usłyszało jak żalę sie mojemu K że mi słabo a ona z łapami do macania... wyszłam ze sklepu(usłyszałam że jakaś histeryczka jestem) a w domu wzięłam długi i ciepły prysznic... Do tej pory jak to wspominam to niedobrze mi :baffled::baffled:.Aswoją drogą czy my macamy ludzi po tyłkach??? albo płaskich brzuchach??Tak na szczęście???Już mam wizję ona cię za brzuch a ty chlas za tyłek z rozbrajającym uśmiechem na twarzy....

reklama
ale zmarzłam, przez to że jest tak mokro. Przemokły mi buty, ale przynajmniej ustaliłam menu na komunie ;-) Tylko kasę wpłacić:wściekła/y: A swoja drogą na tych komuniach to fortunę zbijają.
U mnie brzuch wysoko (chodź opinie są podzielone), ale brzusio twardnieje dosyć często i takie kujki też mam przy gwałtownych ruchach

Lecę obiadek gotować i to taki nniezdrowy (miętoszone , ziemniaki i kapusta zasmażana)

Do góry