reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2009

Mój pierworodny należał do kolosów - 5000g i 65cm - a na ostatnim USG dzień przed porodem powiedzieli mi 3900 - 4000. Ten też prawdopodobnie do maleńkich należeć nie będzie.

Mój maluszek też okrutnie się kręci i wierzga nogami. Mam wrażenie że jest dużo silniejszy niż Krzysiek.

:szok: Matko Święta :szok: tylko mi nie mów że naturalnie rodziłaś bo chyba nie uwieżę :szok:

reklama
Kobiety ile można po badaniu plamić?? Lekarz mnie uprzedził że może wystąpić plamienie ale nawet mi nie przyszło na myśl aby zapytać ile jest dopuszczalne takie plamienie a kiedy mam się martwić :confused:

Kochana dobrej nocy

Ja jutro jadę do szkoły i wracam w niedziele późnym wieczorem, raczej nie będę miała dostępu do internetu.

życzę udanego weekendu cmok cmok

Malgosiak-a ktory to gin? Zioło z Babka Medica? Ale bym tam dym zrobila !!!!:szok: ze Cie tak potraktował......
Nie, to W. Osóbka-Morawski- aż normalnie nikt mi nie wierzy że mnie tak potraktował, bo on spec od USG razem z Makowskim i zawsze na usg dla każdego taki rzeczowy. Aha...a na wizytach sobie odbija... przykro mi bo bardzo go osobiście lubie i nie spodziewałam sie takiego podejścia tym bardziej ze:

byłam dziś juz na tej wizycie u ginekolog mojej siostry, kobieta przyjęła mnie że tak powiem na "cito" u siebie prywatnie w domu...Zdziwiła sie że nie miałam po założeniu pessara kontroli po tygodniu a juz w ogóle była w szoku ze dziśpo 2,5 tygodnia od załozenia pessaranikt mi między nogi nie zajrzał- dla niej to bardzo dziwne- ale nie komentowała nic.
Okazało sie że szyjka bardzo krótka- coś do 1 cm, pessar mi sie lekko pzresunął więc poprawiła i co najważniejsze odkryła że źle wkładam globulki - za płytko- trzeba głębiej aż za pessar- nikt mi tego nie powiedział -i łopatologicznie mi wytłumaczyła co i jak i wręcz pokazała jak, nawet narysowała więc juz wiem :sorry2::zawstydzona/y:. powiedziała ze teraz jak cokolwiek siezacznie- jak nie będzie mojego gina bo on do końca marca na urlopie- to mam natychmiast do szpitala jechac- bo u mmnie moze się zacząć JUŻ albo nawet i w terminie. Ogólnie to powiedziała i potwierdziłaze leki mam bardzo dobre i ze słuszna decyzja gina była co do załozenia pessara bo tylko tyle w warunkach domowych sie da zrobić- no i oczywiście LEŻEĆ PLACKIEM-i to jest tak naprawdę najwazniejsze... a jak synek będzie chciał to niestety i tak wyjdzie czy teraz czy za 2 miesiące.

Małagosia,dobrze,że Cię ktos obejrzał.
Jak masz ten 1 cm w badaniu ręcznym ,to nie jest źle;-)
Ja ostatnio miałam 18 mm w usg czyli i ta część pochwowa(właściwie jej brak) i wewnętrzna szyjki (tej w badaniu recznym nie zmierzy).
Ja z synem potem już chodziłam (ostatnie 2 tyg.),bez szyjki,z rozwarciem i bez czopa miesiąc.

aha83- dobranoc miłych snów

Gabi- właśnie nie wiem czy to w ręczym badaniu czy ogólnie ona to jakoś obliczyła, bo ja mam ten pessar na szyjce zaciśnięty więc nie mogła jakos szczegółowo podać wymiarów bo pessar blokuje przecież szyjkę i powiedziała cyt: " szyjka faktycznie bardzo krótka, coć do 1 cm" i zajęła sie poprawianiem mi go bo sie przepieścił.

Ogólnie to pewnie wszystko bym wiedziała gdybym miała usg i chyba w przyszłym tygodniu gdzies się wybiore, bo usze przeciezposprawdzać parametry dzidziusia. Mój gin dopiero po powrocie ma mi zrobić usg już przedporodowe -31 marca- i wtedy ustalić co i jak ze zdjęciem pessara. Ale ja się boje że się wcześniej rozsypie i strasznie chciałabym wiedziec już np ile dzidzia waży, jak tak łożysko i w ogóle..

Znacie kogos w warszawie dobrego od usg???- oby nie Osóbka-Morawski (to mój gin i jest na urlopie) i nie Makowski- bo to jego dobry kolega a tak głupio mi iść do kolegi mojego gina.

reklama
oj dziewczynki, ale dzis napisalysci.. ledwo nadrobilam, ale niebardzo pamietam co komu mialam odpisac:dry:
didi dzieki za liste:tak:
Margaret80 gratuluje udanej wizyty:tak: infekcje wyleczysz napewno szybko;-) mi tez gin ostatnio kazal lykac urosept, bo cos mu sie nie spodobalo..
malagosiak.p nio ja tez bym sie wkurzyla jakby mnie moj gin tak potraktowal.. dobrze, ze chodziaz drugi gin tak dobrze cie potraktowal i wytlumaczyl co i jak:tak:
kainkas nic sie nie martw;-) moj synus tez wazy okolo 2 kg w 35 tyg..
nio i juz dalej niepamietam co komu mialam napisac:dry:
mnie dzisiaj dzionek minal tak sobie.. znowu bylismy na obiadku z mezusiem i dzis cala jego firma pewnie bedzie gadala o naszym wypadzie na miasto i o tym co jego zona potrafi zjesc:-D hi hi mezus spotkal kolege i ten sie do nas dosiadl:dry: nio a ja jadlam pierogi z serem, rodzynkami i smietanka, a do tego surowke z kapusty kiszonej:tak:koles sie tak na mnie patrzyl jakbym z kosmosu przyleciala:-D hi hi
bylismy tez u tesciowej na wizycie.. chciala ze mna w przyszlym tygodniu isc na dzidziusiowe zakupy, bo pare fajnych rzeczy upatrzyla i chce nam kupic, ale woli, zebym sama zdecydowala co i jakie chcemy.. nio tylko ona nie wiedziala jeszcze, ze do szpitala ide:dry: nio i sie zaczelo.. odrazu wyskoczyla z tekstem, ze w takim razie ona bedzie codziennie przychodzila do nas, wychodzila z psami i z nudow cos posprzata:dry:znajac ja pewnie wiekszej paniki nasieje i wogule jak wyjde ze szpitala to sie naslucham.. wiem jak wyglada mieszkanie jak nas nie ma pare godzin w domu.. wiec jak mezus wyjdzie o 5.30 do pracy a ona przyjdzie nawet o 10 to bedzie juz niezla demolka:dry: ja juz sie przyzwyczailam do tego, ale ona nagada sie jak niewiem co.. zobaczymy jak to bedzie wszystko wygladalo, ale troche sie tego obawiam:zawstydzona/y:

Do góry