reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2009

zupka juz ugotowana nawet zjedzona, teraz ide z pisekiem na spacerek i szybko naleśniki bede piekła żeby m miał ciepła jak z pracy przyjdzie;-)

a liste tez dostałam a na imie mam ewelina bo tam nie napisałam;-):rofl2:

jeszcze musze dokończyć przebieranie pościeli i sie już wyrobiłam awieczorkiem jeszcze psa wykapać ale to już mężusia zadanie:-D

reklama
Doczytałam...

Bo to były lody orzechowe tylko ilość się podwoiła żeby was doczytać musiałam zjeść literek były pyszne:-):-).

Nesa składam życzonka urodzinowe spóźnione ale szczere:tak::tak:

A ja wiedziałam że o czymś zapomniałam... podać dane didi... ale jak ktoś się urodził pierdołą to skowronkiem nie umrze;-);-),mam cichą nedzieję że przy następnej aktualizacji nie dopadnie mnie skleroza...

Już nie chodzę tylko pełzam po ulicy...Codziennie prowadzam i odbieram córę ze szkoły tak na oko1,5km w jedną stronę czyli razen wychodzi sporo ale dziś ledwo dobrnęłam do domku myślałam że kręgosłup mi pęknie a jeszcze 4 tg takiego prowadzania:-:)-( nie wiem czy dam radę.Zaczęłam pić jak smok od rana już 7szklanek szok.Pocieszam się że to i tak nie jest dużo... bo niektóre z nas mogą więcej i nie jest źle-tylko te wizyty toaletowe....

didi - nie martw się o ciśnienie, a zamiast kupowania ciśnieniomierza polecam znalezienie apteki która ma na miejscu...

malutka - współczuję zachowania babci... niestety każdy rozwód rozwala rodzinne kontakty... ja bez rozwodu mam dziadka, któremu nic nie odpowiada co robi mama i zawsze jej coś wypomina a przy okazji mi bo jej bronię. Teraz do mnie nawet nie zadzwonił na urodziny i wyręczył się babcią...

nadii - brak słów co do tego faceta

dziewczyny, mam pytanie do zorientowanych w sprawach macierzyńskiego, jak to jest? jak w czasie tych 20 tygodni macierzyńskiego wypadają święta ... to czy te dni wolne odliczają się z tych 20 tygodni macierzyńskiego, czy po prostu po 20 tygodniach przysługuje nam wolne za te dni - święta? Bo to łącznie wychodzi aż 5 dni, w moim przypadku, a tydzień dłużej być z dzieckiem to da mnie dużo. Nie wiem czy jasno i zrozumiale to napisałam :zawstydzona/y:, mam nadzieję, że będziecie wiedziały o co mi chodzi. Proszę o odpowiedzi.

Obawiam się że święta nie święta nie ma znaczenia... jeśli by było to by podali chyba ilość dni macierzyńskiego tak jak jest z urlopem... nic nie słyszałam wcześniej a nawet mi do głowy nie przyszło, że może to mieć znaczenie.
Hej dwupaczki:)
Na ostatnich zajęciach w szkole rodzenia, położna poleciła ma super książkę, gościa który jest jednnym z najlepszych fizjoterapeutów w Polsce od noworodków i malutkich dzieci, skończył międzynarodowe studia itp. Pan nazywa się Paweł Zawitkowski "Co nieco o rozwoju dziecka" i do książki jest dołączona płyta dvd. Ponoć rewelacyjna książka.
Pozdrawiam i życzę miłego dnia :)
ja dostałam płytkę wprowadzającą... może się w końcu za nią zabiorę bo może być pomocna

kiedy wy macie czas na czytanie innych wątków? - PODZIWIAM
teraz do karpatki i szybko schabowe muszę machnąć bo B. będzie koło 16:30 a ja jeszcze sprzątania nie załatwiłam, ale chyba to już on załatwi jak przyjdzie. Ważne żeby jedzonko było gotowe...
na 1013 stronce skończyłam i dziś już chyba nie dokończę niestety... miłego popołudnia ciężaróweczki

didi - nie martw się o ciśnienie, a zamiast kupowania ciśnieniomierza polecam znalezienie apteki która ma na miejscu...
poszlam do sasiadki i okazalo sie ze ma cisnieniomierz..wiec teraz tylko baeria naladowac i zmirze..bo cos dzisiaj glowa mnie boli no i nie musze jehac do miasta aby isc do lekarza zeby sprawdzil :tak:

no i wystarczyla chwilka aby podladoway sie ..cisnienie mam ok..109/71 puls 95

Ostatnia edycja:
Didi widzisz i jest wszystko ok :-):-) po tej poprzedniej wędrówce musiało ci się podnieść będzie ok:tak::tak:.

A ja teraz lecę po córę do szkoły jak wrócę umrę na plecy albo i nie może się mile zaskoczę....

adusia ochote na lody mi narobilas ze po prostu zaraz pojde kupie:-) tylko do sklepu mam kawalek drogi....:dry:

klucha
no jestem od razu spokojniejsza jak wiem ze mi zwroca kase
a na moje miejsce zatrudnili jakas slowaczke na pol etatu... ktora w ogole nie zna ang:-p ale co tam, jak ja zaczynalam to tez nie wiele rozumialam:-)

reklama
:-D ja tez:-D prawie nic nie rozumialam i jak se pomysle to sie dziwie jak ja sobie poradzilam:confused: teraz ludzie do mnie przychodza zebym pomogla cos wypelnic lub przetlumaczyc.
a ja jeszcze nie dostalam odpowiedzi co do mojego maternity poniewaz przyjechalam do irlandii jakos w lipcu i wysylajac forme uwzglednilam londyn bo tam wczesniej bylam, ale od razu mi powiedziano ze to dluzej zajmie niz tylko irlandia ale jak cos to z gory zapowiedziano wyrownanie

Do góry