reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2009

didi, moim zdaniem nie ma się co martwić na zapas, bo właśnie takie zamartwianie, a co za tym idzie zdenerwowanie może powodować skoki. A ciśnienimierza bym nie kupowała.

reklama
niuni4 ja z moją położną sie umawiałm bardzo wcześnie a jak dzwoniłam wtedy do innych to też juz były zarezerwowane a ja umawiałam sie jakoś ok 5 listopada. Zdaje mi sie że niektóre kobietki już jak widzą 2 kreski na tescie to rezerwują położną- ja nie wiedziałam ze tak tzreba ale kuzynka mnie zmobilizowała. Strasznie sie ciesze ze takie warunki tam mają i mam nadzieję że opłacona położna i ginekolog ze szpitala "zagwarantują " mi ze mnie pprzyjmą.. A jask ja ci zazdroszcze że płaci twoja przychodnia- super!!!No u mnie niestety wszystko musze sama opłacać...już nawet rodzinie nie mówimy z meżem ile nas ten poród (łącznie z chodzeniem do gina prywatnie i badaniami) będzie kosztował bo pewnie by zaczęły sie komentarze..ach! Ale ja planuję poprzestać na dwojce dzieci i jak ma to być mój ostatni poród to niech wszystko będzie jak należy :) ! Co do szkoły rodzenia to niestety nie chodzę : / bo mąż dużo pracuje, a poza tym całkiem "niedawno" przeszliśmy już przez szkołę rodzenia jak byłam z córką w ciąży. Dodatkowo 3 tygodnie temu okazało sieże mam skurcze,skróconą szyjkę, założony pessar i muszę leżeć plackiem więc pewnie i tak bym nie mogłą chodzić. A kiedy podpisywałaś umowę- w którym tyg?? Mi położna kazała zadzwonić jutro bo dopierood 32 chyba mogą podpisywac formalne umowy..

Do szkoly chodze bo z Oliwia nie zdazylam no i mialam planoane cc wiec w sumie nie bnylo po co./ Teraz ccialam pojsc, poza tym nie mam tam lekatrza....Co do poloznej to umowe formalnie podpisze dopiero na spotkaniu czyli 16.03 Na razie mam tylko zarezerwowany termin, ale jak rezerwowalam pod koniec grudnia to ledwie znalazlam wolna polozna - 8-ma do ktorej dzwonilam :-) Tez sie ciesze ze za mnie placa, bo w sumie to wole wydac ta kase nap na zakup mebli :)

witajcie

ja juz tez na norzkach ..jakos spac nie moge..a raczej niedaje mi spokju to moje cisnienie z ostatniej wizyty i ju znie iwem czy mam panikowac czy kupowac cisnieniomierz( czy to ma sens na te ost. tygodnie ) ehhh...
poki co wyeliminuje sol z diety bo ostatnio cos zaduzo jej mam wszedzie ..bo niemoge sie obejsc bez slonego smaku..:tak:
Nic sie nie martw, szczegolnie ze bylas po wysilku....Martwic sie mozna zaczac wtedy kiedy laczy się to z innymi objawami gestozy-jak masz obrzeki rano i na twarzy i rekach a nie tylko nogach. Poza tym musialabys miec jeszzce duzo bialka w moczu i regularnie wysokie cisnienie spoczynkowe.....Wiec naprawde nie ma powodu do stresu. Jak sie okaze na kolejnym mierzeniu ze znow jest wysokie moga zalecic kontrole w domu np, 2-3 razy dziennie. Poza tym mowia ze u lekarza dziala'efekt bialego fartucha' wiec spokojnie, nie martw sie na zapas :-) Wszystko bedzie ok.

Nesa - spoznione najserdeczniejsze zyczonka urodzinowe

wiecie co tez czujecie swoje dzieci "tak wysoko" ja czuje jakby moja miala mi gardło skopac hahahahah:-) i nie idzie sie zgarbic...

jak zwykle ..jestescie niezastapione..:tak: troszke mi lzej na duzy ..tymbardziej ze nia mam opuchnietych stop ani rak..chociaz stopy rwa...:baffled:
a co do cisnienia to wsumie w tej ciazy mam ciut wyzsze niz w 1 ...w piewszej zawsze mialam 100-110/60-70 a teraz jak patrze w karte ciazy wacha sie w granicach od 113-133/70-86 ehh...chyba jestem wielka panikara..ale moja gim mowi ze nie..bo kazda ciaza inna i dobrze ze zauwarza sie takie zmiany nawet jak sa minimalne

ale zobaczymy jak bedzie kolejna wizyte ma 11 marca...ale moze dzisiaj pojde chociaz nie czuje sie na silach aby zmierzyli mi cisnienie

Wpadam na chwile, przywitać się, już po śniadanku, a przed wyprawą na półdniowe zakupy.:-)
dziękuję pięknie za życzenia urodzinowe :tak:

a wszystkim zmartwionym chcę powiedzieć, ze trzymam ksiuki, co by Wam sie humorek szybciutko poprawił :-)

Hej dziewczynki :-)
Wstałam o 8 i własnie skończyłam was doczytywać, z przerwą na zrobienie śniadanka ;-)
Mój maluszek dzisiaj ma strasznego lenia, wczoraj wieczorem też był spokojny. Czasem sie poruszy leniwie. Mam się bac? Bo oczywiście juz zaczęlam się martwić... :baffled:
Brzuszek mam jakieś 3 palce od piersi. no ale mam palce chude, więc można powiedzieć, że 2 ;-)
Zastanawiam sie, co dzisiaj robić, muszę wyjść od teściów bo mnie nerwy biorą na siostrę M., chodzi i się drze. Kiedy ten nasz domek będzie gotowy?? Ja już chcę do siebie!!! :eek:

Dzisiaj zaczęlam 36 tydzień :-D

jestem już, byłam u babci z teściową troche jej tam posprzątałyśmy, śniadanko jej zrobiłam a te dziki tylko patrzyły co robimy nikt nawet sie z nami nie przywitał, ciemnota, poszłatm do nich powiedziałam co miałam powiedzeć byliw w iwlekim szoku że przyszłam tak z rana byłam tam przed 8. i jeszcze tam sie urodziło dziecko w styczniu to miałam prezent a oni mi powiedzeli że nastepna przyszła dziecko ogladać a przecież to nie na pokaz, a poza tym śpi i niebedzie go budzić, wiec prezetu nie dostali!!!
teraz sie zastanawiamy czy nie zabrac babci do tesciowej (to jej córka), ale jak ją zabierzemy to ju babcia nie bedzie miała poco tam wracać a przecież to jest jej dom nic zobatrzymy jak sie dalej potoczy.

kurcze ok 11. zabiorą mi komputer i nie wiem kiedy oddadzą ale jakoś przeżyje:-D

pozdrowienka

hej babeczki

Troszkę was poczytałam.
Dziś mi smutno, pisałam ostatnio o koleżance, która jest w ciąży i ma termin na październik, dziś mi napisała, że facet ją zostawił... Pojechał w styczniu do anglii i wszystko było dobrze do momentu aż dowiedział się o ciąży... Powiedział, że ,,nic jej nie obiecywał" i że nie ma zamiaru wracać i że może jej jedynie pieniądze wysyłać... Co za drań :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Tak mi jej szkoda, dziewczyna strasznie to przeżywa, załamała się...
Co do ciśnienia to ja zawsze miałam bardzo niskie
Ewelyn trzymaj się, takie sytacje są najgorsze, szkoda biednej babci, chce dobrze, a tu takie zachowanie ojjjj jednak to prawda, że z rodziną to najlepeij się wychodzi na zdjęciu
Dziewczynki za wszystkie trzymam kciuki i życzę miłego dnia

wiecie co tez czujecie swoje dzieci "tak wysoko" ja czuje jakby moja miala mi gardło skopac hahahahah:-) i nie idzie sie zgarbic...

ja mlodego czuje bardzo nisko, juz nawet po zebrach mnie niekopie tylko w bok, ruchy czuje w pachwinie, mam wrazenie jak bym chcial wypasc.

didi niemartw sie na zapas

ja wlasnie sie zdenerwowalam bo dzwonilam dowiedziec sie o swoj wynik, odebrala jakas wredna baba ze mi niepoda czy jest dobry czy zly, i ze na wizycie bede mogla sobie zobaczyc:wściekła/y::angry::wściekła/y:

nadii wspolczuje kolezance faceci potrafia byc prawdziwymi dupkami

reklama
Do góry