reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kupki-temat rzeka

Niemowlę karmione piersią moze nie robić kupki nawet przez 7 dni, i nie jest to powód do niepokoju. My jesteśmy dziś 3 dzień bez kupki, a mały jest wesoły, nie widać, żeby coś go męczyło...także ja się nie martwię. Z tego co wiem dzieci karmione wyłącznie piersią bardzo rzadko cierpią na zaparcia.

reklama
:tak::tak::tak:
To całkiem normalne - dzieci jeszcze nie trawią pokarmów stałych i część jest wydalana w niezmienionym stanie - w przypadku banana widać takie czarne niteczki.

Banan :) jak dodacie jablko to nie powinno byc i problemow z kupka i z niteczkami. A zamiast termometru proponuje mamie zjesc suszone sliwki lub ew. zrobic z nich dzemi dac dziecku. Ja bym nie chciala grzebac sobie w pupie

Jeśli już o bananach mowa.....
Mojego synka coś uczula, wszystkie podejrzane składniki wyeliminowałam z jego diety a uczulenie cały czas jest. Może to banany uczulają, ostatnio odkąd pokończyły się inne owoce daje synkowi prawie codziennie banana.
Jak myślicie odstawić banany, to one mogą być sprawcami ???

to ze sie poda banana z jablkiem nie ma zastosowania, ja zmiksowalam banana z jabluszkiem i gruszka i niteczki sie pojawily ale rzeczywiscie jak juz pisalam wszystko ok, no ale gdybym nie znalazla przyczyny to bym sie zamartwiala :)

agamal sprobuj odstawic a jakis czas banany a podawaj jabluszko, nie slyszalam jeszcze zeby jabluszko uczulalo:) moga byc i banany, one generalnie nie sa lekkostrawne wiec to moze one ;) nigdy nie wiadomo, sprobuj :)

Jeden dzień to nic strasznego. Mojej małej w wieku twojego dziecka zdarzyło się nie robić 5 dni. Dałam jej wtedy śliwki w słoiczku (Hipp z tego co kojarzę)
HiPP: Śliwki

Mineło kilka godzin i kupka się pojawiła :)

No niestety ja spotkałam się się z tym, że jabłko może uczulać i to na własnej skórze. Synek ma skazę, jednym z pierwszych produktów jakie mu dałam było właśnie jabłko, wysypało go. Poszłam do lekarza, bo aż mi się wierzyć nie chciało:confused:, że to po jabłku. No tak podobno w jabłku jest jakiś składnik na który niektóre dzieci reagują:baffled:. Kurcze sobie myśle przecież jabłko to podstawowy owoc w diecie naszych pociech. Spróbowałam ostatnio jeszcze raz. To samo, wysypka na buzi. Może któraś z mam ma ten sam problem bo ja też nigdzie indziej nie spotkałam się z uczuleniem na jabłko.:-)

Witam Wszystkie Mamy:)!

Mój synek ma 5 miesięcy i karmię go piersią, ale ostatnio zaczynam go przyzwyczajać do mleka modyfikowanego, ponieważ z początkiem roku wracam do pracy i ciężko będzie mi odciągać pokarm, a poza tym nie mam go już tak dużo, żeby szybciutko odciągnać odpowiednią ilość pokarmu.
Wracając do tematu, kiedy Bartek dostaje mleko modyfikowane na przemian z piersią po 2 dniach mamt potworne problemy z kupką, Bartek ma zaparcia:zawstydzona/y:Potwornie jest wowczas marudny i dużo płacze. Poradźcie mi cóż mam robić. Już próbowaliśmy Bebilon i Bebiko, i cały czas problemy:-(
Dziękuję z góry za pomoc!!

reklama
Ja tez własnie pszestalam go karmic to znaczy nadal karmie w nocy cycem a w dzien tylko modyfikowanym,maly raczej nie ma zaparc,ja go czesto przepijam herbatka rumiankowa i robi dobra jedna lub dwie kupy,dodam ze zawsze rano masuje jego bruszek oliwka nacieram,taki specjalny baby massage,moze na internecie znajdziesz co s na ten temat bo trudno mi jest tak tobie wytlumaczyc jak go masowac,to mu bardzo pomaga,czasem nawet czuje jak pruczki ida mi pod reka,no i duzo picia,ja uzwywam mleka aptamil to ang odpowiednik bebilonu,jest ok

Do góry