sluz w kupce moze rowniez oznaczac alergie na mleko krowie, nie tylko mukowiscydoze. U nas byla to wlasnie skaza. Radze skonsultowac sie z pediatra, a jesli potwierdzi skaze to dobrze byloby udac sie do alergologa.
reklama
F
fogia
Gość
kasiu a w jakim wieku jest Twoje dziecko? Mój synek miał bardzo wodniste kupki ze śluzem jak był noworodkiem. Pojawiły się zaraz po smółce. Jeden lekarz powiedział, że to alergia a drugi, że to tzw. kupki przejściowe. Do dziś nie wiem co to było ale fakt, że przeszło samo.
elisabeth
Październik '06 i '09
Kasia811 mój Kuba też miała śluż w kupce i było go niewiele, ale u niego była to reakcja na gluten, który za wcześnie podałam... odstawiłam go i wszystko wróciło do normy... śluż najczęściej jest wywyołany jakimś alergenem, może cos podałas dziecku do jedzenia?
A ja mam bardziej "techniczne" pytanie: jak ten śluz wygląda, jak go rozpoznać? Jeśli zauważyłam dziś takie fluki jak niezbyt ścięte białko w jajecznicy, tylko bardziej żółte, to może to być śluz? Chwilowo nie mam kontaktu z pediatrą, więc może Wy mi pomożecie we właściwym rozpoznaniu - nie chciałabym zbyt wcześnie panikować
Powiem Ci szczerze że ja sama nie wiem czego szukać:-) U nas to takie ciągnące się nitki niekoniecznie białe ale nawet nie wiem czy to o to chodzi w tym wszystkim.Jest tego niewiele.I generalnie tylko wtedy kiedy Zosi zdarzy się jakaś rzadsza kupka.
reklama
Podziel się: