reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kupki-temat rzeka

reklama
ja daje mojej córci herbatke z kopru włoskiego Hipp -rewelacja moja tez miała problemy z kupka ale odkad codziennie pije ta herbatke jest ok ,albo do obiadku np.do kartofelków dodaj troche oliwy na moja to tez działa:)

espumisam w kropelkach -polecam ja mojej córci podawałam praktycznie od urodzenia bo tez była bardzo wzdęta
dawałam do co drugiego karmienia po kilka kropelek.pózniej zmiejszałam dawkę i raz albo dwa na dobe podawałam .masuj też brzuszek delikatnie okrężnymi ruchami zgodnie ze wskazówkami zegara,albo zginaj nóżki tak do brzuszka podkulaj -jesli odejdą gazy będzie juz lzej

Witam
Jestem tu nowa ale liczę na Waszą pomoc :0
Mam 3 miesięczną córeczkę,pierwszy miesąc była na piersi jednak był mega płacz,strzelające kupy,bóle brzucha wszstko wskazywało na nietolerancje laktozy od 2 miesiaca dostała mleko enfamil 0-lac i wszystko super bylo przez dwa miesiace,teraz powoli pediatra polecila wprowadzac mleko z laktoza wiec wprowadzamy enfamil premium(zeby nie skakac na inne marki) ale.....no wlasnie mala zaczela robic kupy ze sluzem takie "gluty" w kupie,poza tym nie ma innych objawow tzn boli brzucha itp w zwiazku z tym moje pytanie czy to nadal jest nietolerancja laktozy??Czy to reakcja na zmiane mleka??Czy to przejdzie??Dodam ze mala jest od tygodnia na mleku z laktoza na zmiane z mlekiem bez laktozy

Nie znam się na mm, bo Franek jest na piersi, ale etap śluzu i u nas się pojawił. Może to być spowodowane wzmożonym ślinieniem się. Właśnie gdzieś ok. 3-4 miesiąca mieliśmy co jakiś czas parę dni ze śluzem. Myślałam, że to na zęby, ale zębów nie ma do tej pory :) A śluz minął sam ;) Ale trzeba obserwować dziecko, bo może to być też oznaka jakiejś infekcji albo faktycznie nietolerancji pokarmowej.

Osobiście przerabiałam temat takiej kupki. Moja córka ma nietolerancje białka mleka i długi czas robiła śluzowatą kupkę. Niestety pomimo moich doświadczeń nie potrafię odpowiedzieć na to pytanie. Takie rzeczy najlepiej konsultować z pediatrą. Poza tym zawsze mi się wydawało, że jak ktoś ma nietolerancje laktozy to jest to problem dożywotni. Może byłam w błędzie?
Na pocieszenie napiszę jeszcze, że o wiele lepiej jest mieć nietolerancję laktozy niż nietolerancje białka mleka. W jogurtach i serach jej nie ma. Jak dobrze pójdzie będziesz mogła jej podawać jogurty i serki bez żadnych konsekwencji. Moja ma w tej chwili 17 miesięcy i nadal nie je nabiału :(. Wiem, że nie pomogłam :( ale nie chciałam zostawiać Cie bez jakiejkolwiek odpowiedzi.
pozdrawiam i życzę powodzenia.

śluz w kupie może wskazywać na alergie pokarmową. najlepiej zapytaj pediatry, ale wg mnie to wina laktozy. Z tego co wiem, laktozę wprowadza sie stopniowo około roku, tak przynajmniej mówi nasz pediatra. spróbuj podawać probiotyki, to tez pomaga przy problemach z układem pokarmowym. ja osobiście zaczełam od dicofloru, potem podawałam latopic-oba bez białka krowiego.

reklama
Dzięki za odpowiedzi jeśli chodzi o nietolerancje to ponoć mija z wiekiem nie zawsze ale mija więc nie jest to problem dozywotni :0probiotyki podaje od 2 miesiaca lactiv baby a co do kropelek delicol nam nie pomogly niestety.Dopiero zmiana mleka na bezlaktozowe okazala sie zbawienna:0 co do wprowadzania mleka z laktoza nam pediatra juz pozwolila ale pewnie co lekarz to inna szkola ;/ mala w dzien dostaje mleko z laktoza i wtedy wlasnie te dziwne kupki sa poczekam ze 2 dni jeszcze poobserwuje i potem trzeba bedzie sie pewnie wybrac do pediatry poza ta kupa nie ma innych objawow(wysypka,bole brzucha itp)
Wielkie dzieki za odpowiedzi Wasze:)

Do góry