reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kupki-temat rzeka

Nam pielęgniarka poleciła syrop Lactulosum, kiedy młoda miała 2 miesiące. Wtedy stosowałam chyba przez trzy dni i od tej pory nie było więcej takiej potrzeby.

reklama
u mnie od urodzenia był problem z kupką. Najpierw czopki glicerynowe,a pozniej rowniez dostalismy Lactulosum, ktory nie wplywa na organizm maluszka tylko 'wchodzi, robi swoje i wychodzi' (cytuje pania doktor). Po kilku dniach wszystko wrocilo do normy ;) :-D

Spróbuje suszone śliwki ale to dopiero jutro bo nie mam w domu ani mrożonych ani żadnych innych. Jogurt odpada bo Nikola ma skazę więc skończyłoby się to wysypką, bólem brzucha i biegunką:( Co do syropu to najpierw spróbuje śliwek a jak to nie poskutkuje to pójdę do lekarza i pogadam o tym syropie:)

Przy krwi w kupie najlepiej zrobić badanie - posiew z kału, oddać po prostu kupkę dzidziusia do badania. Krew czasem jest tez przyczyną nadmiaru białka w diecie mamy karmiącej (np. czerwona wędlina, zółte sery, mleko...). Wzdęcia i bóle brzuszka przy zapaleniu dróg moczowych moga być. Życzę szybkiego powrotu do zdrówka, choć pewno już zdrówko wróciło:) Pozdrawiam Beata

Natalka w zeszły weekend przeszła grypę żołądkową,do połowy tyg się wyleczyła,ale od piątku znów pojawiła się luźna kupka 1-2 dziennie,mimo ,że podaje jej dicoflor 30 i smectę oraz orsalit, by się nie odwodniła, to zauważyłam w jej kupie śluz taki ciągnący,nic nowego jej nie wprowadzałam bo pije tylko pepti i kaszkę,niewiecie co w takim razie może być przyczyną?miał ktoś podobny przypadek?znalazłam na necie,że u dziecka jakiejś kobiety wykryto gronkowca!!!

najlepiej będzie jak zapytasz lekarza bo śluz w kupce to mi się przypomina że mały miał przy alergii na coś. Ale to miał wtedy też zielone kupki. No i może poprostu jeszcze się ta grypa nie zaleczyła.

no córka ma alergię pokarmową,ale w ostatnim czasie nie wprowadzałam nic nowego,jeśli jej nie przejdzie to pójdziemy do lekarza,lepiej dmuchać na zimne

Witajcie, jeżeli powtórzyłam temat to przepraszam, ale to forum jest ogromne a ja mam mało czasu na przewertowanie. Może znacie jakieś sposoby na zaparcia u niemowląt, bo ja już z sił opadam.
Moje dziecko ma szereg problemów związanych ze szczepieniami. A jedne z nich to zaparcia. Tak cierpi przy zrobieniu kupki, że zupełnie nie wiem jak mu pomóc. Oczywiście byłam z tym u lekarzy, ale pomocy zero. Miałam podawać lactulosan, pomógł na dwa tygodnie - rozwolnienie 5 x na dzień a potem powrót do starych problemów. Jesteśmy na etapie leczenia homeopatycznego, ale tu skuteczność wymaga czasu, a może znacie jakieś naturalne szybsze sposoby by ulżyć dziecku (10 miesięcy). Z marchwii zrezygnowaliśmy, z ryżu też. I nie wiem co robić.

reklama
ja polecam zbadac hormony tarczycy TSH i koniecznie Ft4... bo u nas wtrona nieodczynnosc tarczycy byla winowajcom zaparc u malej od 2msc zycia (2kupki na miesiac) .. lactulosan nam wogole nie pomagal... a gastrolodzy brenli dalej i meczyli mala badaniami, bez sensu...jak zaczelo sie leczenie na niedoczynnosc- podawanie hormonow, stolce wrocily do normy...

Do góry