reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kupki-temat rzeka

Mój 5-miesieczny synek niejednokrotnie cierpiał na zaparcia, ale moja kuzynka podpowiedziała mi prosty sposób-podaje mu słoiczek sliwkowy dla niemowlat po 4 miesiacu, nie mija 10 minut a juz musze wymieniac pieluszke:) proste ale u nas skuteczne.

reklama
u nas sprawdza sie deserek z jabluszkiem no i jogurciki dla maluszkow-z tym ze tu bym nie szalala-raz na tydzien...no i oczywiscie podobnie jak u doroslych wazna jest odpowiednia ilosc plynow-bez tego dziecko nie bedzie sie ladnie zalatwiac.takze dopajanie :tak:

Badania na hormony tarczycy już za nami, wyniki ok, słoiczki ze śliwką, jabłuszkiem czy gruszką przetestowane, bez zmian, jogurciki też, bez zmian, herbatki z kopru włoskiego podajemy, parzone, nie te granulowane, bez zmian, nie podaję obiadkow w słoiczkach, sama gotuję na wodzie mineralnej, bez zmian. Nie próbowałam z surową marchewką, bo przeciez marchew utwardza, nie wiem czy surowa nie ma skutku odwrotnego. Dziękuję Wam za wszystkie rady. Pozdrawiam serdecznie

A u mojej Nadii laktuloza (duphalac) pomogła,brała 2 razy dziennie po 5 ml przez 3 miesiące.Pomogło też wprowadzenie zupek z mięsem.A było źle,bo miała mieć nawet kolonoskopię,na szczęście wszystko minęło i teraz jest dobrze,czego i Tobie życzę.

3 miesiące lactulosan? Mój pediatra zalecił by podawać też dwa razy na dzień po 5ml ale tylko przez 6 dni, potem przez dwa tygodnie było rozwolnienie po szyje, a potem znów ten sam problem, przestraszyłam się, że przez te lactulosanowe biegunki organizm zostanie wypłukany z elektrolitów.

jak u na snie bylo wiadomo jeszcze,ze to neidoczynnsoc to laktulosan miaal brac 6tyg, ale jak nie przynosil rezultatow to odsawiony zostal wczesniej.

Duphalac można długo podawać,z powodu zaparć mieliśmy dwie wizyty u chirurga dziecięcego.Po laktulozie nie było biegunki kupki były częściej,ale tak naprawdę pomogło wprowadzenie zupek z mięsem.Problem zaparć towarzyszył od 1 do 7 miesiąca życia,teraz mamy spokój.
A jakim mlekiem karmisz,bo to też ma wpływ,tak samo jak karmienie piersią (ja karmiłam)

Nadal karmię piersią rano i wieczorem, w południe podaję kaszkę kukurydzianą na mieszance bebilon comfort, zupki gotuję sama, mięsko też dziecko dostaje i nic niestety, spróbujemy z tą surową marchewką, ale tylko sok? Ale też zrobimy taką surowkę z tej marchwii z jabłkiem. Zobaczymy. Dziękuję ogromnie za rady.

reklama
Do góry