Mój 5-miesieczny synek niejednokrotnie cierpiał na zaparcia, ale moja kuzynka podpowiedziała mi prosty sposób-podaje mu słoiczek sliwkowy dla niemowlat po 4 miesiacu, nie mija 10 minut a juz musze wymieniac pieluszke proste ale u nas skuteczne.
reklama
_louise_
Fanka BB :)
u nas sprawdza sie deserek z jabluszkiem no i jogurciki dla maluszkow-z tym ze tu bym nie szalala-raz na tydzien...no i oczywiscie podobnie jak u doroslych wazna jest odpowiednia ilosc plynow-bez tego dziecko nie bedzie sie ladnie zalatwiac.takze dopajanie
Nie szczepię
Badania na hormony tarczycy już za nami, wyniki ok, słoiczki ze śliwką, jabłuszkiem czy gruszką przetestowane, bez zmian, jogurciki też, bez zmian, herbatki z kopru włoskiego podajemy, parzone, nie te granulowane, bez zmian, nie podaję obiadkow w słoiczkach, sama gotuję na wodzie mineralnej, bez zmian. Nie próbowałam z surową marchewką, bo przeciez marchew utwardza, nie wiem czy surowa nie ma skutku odwrotnego. Dziękuję Wam za wszystkie rady. Pozdrawiam serdecznie
Agnieszka77
A u mojej Nadii laktuloza (duphalac) pomogła,brała 2 razy dziennie po 5 ml przez 3 miesiące.Pomogło też wprowadzenie zupek z mięsem.A było źle,bo miała mieć nawet kolonoskopię,na szczęście wszystko minęło i teraz jest dobrze,czego i Tobie życzę.
Nie szczepię
3 miesiące lactulosan? Mój pediatra zalecił by podawać też dwa razy na dzień po 5ml ale tylko przez 6 dni, potem przez dwa tygodnie było rozwolnienie po szyje, a potem znów ten sam problem, przestraszyłam się, że przez te lactulosanowe biegunki organizm zostanie wypłukany z elektrolitów.
Agnieszka77
Duphalac można długo podawać,z powodu zaparć mieliśmy dwie wizyty u chirurga dziecięcego.Po laktulozie nie było biegunki kupki były częściej,ale tak naprawdę pomogło wprowadzenie zupek z mięsem.Problem zaparć towarzyszył od 1 do 7 miesiąca życia,teraz mamy spokój.
A jakim mlekiem karmisz,bo to też ma wpływ,tak samo jak karmienie piersią (ja karmiłam)
A jakim mlekiem karmisz,bo to też ma wpływ,tak samo jak karmienie piersią (ja karmiłam)
Nie szczepię
Nadal karmię piersią rano i wieczorem, w południe podaję kaszkę kukurydzianą na mieszance bebilon comfort, zupki gotuję sama, mięsko też dziecko dostaje i nic niestety, spróbujemy z tą surową marchewką, ale tylko sok? Ale też zrobimy taką surowkę z tej marchwii z jabłkiem. Zobaczymy. Dziękuję ogromnie za rady.
reklama
Podziel się: