reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kupki-temat rzeka

moj maly mial taki okres ze caaaly czas robil kupy na zielono, czy jadl mleko ha, czy zwykle. Pomyslalam ze to musi miec zwiazek z rozszerzaniem diety.... Najwazniejsze zeby kupy nie byly bardzo wodniste- to uslyszalam od lekarza. Z czasem przeszlo.

reklama
my gotujemy na wodzie filtrowanej, nie kupnej. U nas trwalo to jakies 4 miesiace. A staralas sie zmienic wode ? Moze warto. Nie sadze zeby mialo to wiekszy zwiazek ale wszystko mozliwe. Moze warto zrobic badanie kalu? Jesli w wynikach nie bedzie nic niepokojacego to widac taka uroda kupek...

Olimpia, Izi na zwykłym Bebilonie czy na Comfort albo Pepti,bo wtedy to normalne. My jemy normalny bebilon.

Kari spróbuje z wodą...zobaczymy. Nie wiem które badanie kału zrobić żeby sprawdzić...nie wiem w jakim konkretnie kierunku.

Dołączam.. moja Ola ma już 2 kupki z tymi grudkami, białe, twarde, kruszą się wapno, dziwne takie. Wcześniej była krew, zniknęła po wprowadzeniu kropli Delicol. Pozostał śluz, no i teraz te grudki. Dietę prowadzę całkowicie bezmleczną.
Tylko lekkostrawnie, nic już uczulić Jej nie może.
Dziewczyny, co to może oznaczac? Czy ten utrzymujący się śluz i te grudki, to może być wynik używania soli fizjologicznej i wody morskiej do noska na katarek??? używam od kilku tygodni.
Jak myślicie?

Dziewczyny, moja Ola ma śluz w kupce, ponadto konsystencja b. rzadka. Pediatra (ordynator pediatrii) powiedział mi dziś, że u dzieci kobiet karmiących piersią takie kupki są jak najabrdziej normalne (o ile mają żółty kolor, nie zmieniają zabarwienia, konsystencji na niezdrową kupkę). CO o tym myślicie?

biale grudnki to prawdopodnie tluszcze... niestrawione resztki pokarmowe...to jest normalne,wiec radze nie szukac problemu na sile...nasz syn mial dlugo takie grudki...z dnia na dziec przeszlo...

a sluz..na pewno jeszcz cos co alergizuje dziecko

reklama
Do tragizujących nie należę, po prostu zastanawiam się. Co do diety - rosół, gotowane mięso, margaryna roślinna, pieczywo, kasze, ryż, wędlina chuda, 1 jabłko dziennie, marchewka, zmiemniaki, buraki,ogórek. Nie sądzę więc, że coś alergiizuje.

Do góry