reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kupki-temat rzeka

moj maly ma ten sam problem,tyle tylko,ze karmie go piersia.poje go przegotowana woda i herbatkami z hippa(z kopru wloskiego i na poprawienie trawienia).expert do spraw zywienia podpowiedziala mi rowniez zebym maluszkowi podala napar z suszonych sliwek(suszone sliwki zalewasz wrzatkiem i po ostygnieciu pare lyzeczek podajesz dzidziusiowi).mojemu to jednak nie pomaga czekam juz 4dzien na kupke,ale lekarz twierdzi,ze niektore dzieci moga nie robic nawet tydzien...

reklama
Ja polecam przy nie robieniu kup zbadac dziecku poziom hormonow tarczycy. Moja od 3msc przestala robic kuoy tzn. robila 2 na miesiac.. nie maial zaparc, nie meczyla sie... Za to gastrolodzy wymeczyli ja - dawali laktuloze, badania doodbytnicze itd..... w koncu przypadkiem zrobiono jej badania poziomu hormonow i okazalo sie, ze przyczyna braku kup jets niedoczynnosc tarczycy, ktora nie wyszla w badaniach przesiewowych po porodzie. Od kiedy dostaje hormony nie ma problemu z kupa... a bez sesnu ja meczyli laktuloza i badaniami

Najlepiej poradz sie lekarza, dzieci na mleku modyfikowanym czesciej maja zaparcia. Wydaje mi sie ze powinnas zmienic mleko na inne-hmm tylko jakie?? Mysle ze lekarz pomoze ;-)

Witam!

Czy komuś zdarzyły się zielone stolce na mleku Bebiko? Mój synek przez pierwszy miesiąc kiedy był karmiony piersią robił żółte stolce...od czasu mleka modyfikowanego robi zielone...pił Bebilon Comfort, Humane, Nan...i na każdym były zielone. Bebiko pije jakoś od 4-go miesiąca życia i czasami zdarzają się żółte stolce...czasami żółto-zielone...ale większość to stolce zielone. Chodzimy do lekarza rodzinnego, który nic złego w tym nie widzi...ale on lubi bagatelizować różne sprawy. Myślałam,że to z czasem przejdzie,ale synek skończył 10 miesięcy a stolce nadal są zielone. Nie wiem czy powinno to być powodem do niepokoju czy nie. Żadnych innych dolegliwości nie ma...na wadze raczej przybiera słabo,ale chyba taki jego urok,bo rośnie bardzo szybko..tak samo rozwijałam się ja i mąż w dzieciństwie.

Dzieci karmione preparatami mleko zastępczymi typu nutramigen, bebilon pepti maja prawo miec zielone kupy, taki urok tych preperatów. Opinie tą słyszałam poczawszy od szpitala do kazdego pediatry jakiego sie pytałam poniewaz moj mały jest na nutramigenie i kupy sa rozne - czasem normalne, czasem zielone. W innym przypadku obstawiałabym jakąs niestrawność/nietolerancje. Bo normalnie czlowiek nie ma takiego koloru stolców.

reklama
Do góry