reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kuchnia

Melulu my z Pawlem zawsze jezdzimy na grzyby do lasow mazurskich. W tym roku nie bylam, bo balam sie o ciaze. Moj Pawel pojechal z bracmi, a ja znowu mialam robote z suszeniem. Jakby Ci grzybkow braklo, to zglos sie do mnie- mam ich za duzo ;-)

Wlasnie pochlonelam juz drugi talerz zupki ogorkowej i nadal mi sie czegos chce, tylko sama nie wiem czego. W lozku mi sie nudzi, bo nie mam zadnej fanej ksiazki, a w tv mowia tylko o konflikcie prezydent-premier. Juz nie moge tego sluchac.

reklama
grzybki - mniammm :tak: ja byłam w tym roku na grzybkach, ale lekarz mnie okrzyczał - delikatnie mówiąc, więc już drugi raz nie poszliśmy tylko tak jak Ty Melulu - mój tato kupił na bazarze.. i z części od razu sosik się zrobiło a reszta poszła do suszenia - będą pierogi z grzybkami na wigilię - mniam - uwielbiam takie :tak:
a u mnie dziś na obiadek gulasz z kaszą i marchewka duszona :-)

A ja dzisiaj zrobiłam penne zapiekane w bolońskim-mniam!!W końcu sie zmusiłam żeby coś ugotować ...:-D;-):-pzupki knoorki nadal leżą zamknięte w szafce-jestem z siebie dumna:-p:-p:tak:

tt2004553fltt.gif

dev010prs__.png

wstretnamalpa brawo!!!!!!!!!!!!!

u nas dzisiaj były ziemniaczki, kurczak z piekarnika i surówka z pekińskiej.

dziewczyny a na jutro mam grzybki (tata był dzisiaj) można je jeść w ciąży. Bo ślinka mi cieknie

niektóre z was robią takie wymyśle potrawy a ja dzisiaj pierwszy raz sama zrobiłam naleśniki z serem- od a do z sama. jestem z siebie dumna bo zawsze męża zatrudniałam do smażenia. zanioslam do siostry i wszystkim bardzo smakowało :D

W poprzedniej ciąży testowałam 9 września i tego dnia wyjechałam w piękne okolice gesto zalesione. A że był to akurat niesamowity wysyp grzybów, to nawet z kepingu nie trzeba było wychodzic, bo przy domkach grzyby były. No i cały weekend jadałam tylko grzyby, jako zupe grzybową, sosik i smazone, mniam.
No ale w tym roku chyba tez kupię, bo zawsze mój tata, grzybiarz z powołania, zbierał, a teraz nie ma czasu na to :-(. Dobrze że suszone z tamtego roku jeszcze są.

Ja dzis zrobiłam rosołek (nazwa pochodzi od rozsolenia - mieso solone do przechowywania na zimię trzeba było pozbawic tej soli i na nim własnie robiło się rosół :-)). Jutro sama nie wiem co zrobic, Janek ma fazę wszystko błe, więc chyba nie wysile się pod jego kątem, dam mu rosołku, a dla męża coś lepszego wymyślę.

reklama
Ja dzis zrobiłam rosołek (nazwa pochodzi od rozsolenia - mieso solone do przechowywania na zimię trzeba było pozbawic tej soli i na nim własnie robiło się rosół :-)).
No proszę Kluliczku, od razu nas dokształcisz :-) Nie miałam o tym pojęcia :-)

a ja wczoraj zrobiłam tę sałatkę kalafiorową z przepisu Melulu - pychotka!! wszystkim smakowała - włącznie z moim mężem, co było dla mnie dużym zaskoczeniem :-D
Mamjakty, bardzo mi miło :-) Moja mama kiedyś od kogoś dostała przepis na tę sałatkę, jest o tyle fajna, że nie ma przy niej jakoś strasznie dużo roboty :-)

Do góry