reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kuchnia

Mnie też najbardziej smakują Owoce leśne Liptona a na specjalne zimne wieczorki mogę wypić jeszcze cynamonową :-)

jednak najlepiej to herbatka z cytrynką i cukrem mi wchodzi mniam mniammmm - własnie taką piję i zjadam andruty z czekoladą :-p jejku niebo w gębie :tak:
czuję jak mi brzuch rośnie w oczach :sorry2:

reklama
Anik - a może popróbuj jakieś herbatki owocowe jednak ?
poprzestań na jednej czarnej po śniadaniu. wiesz - co by nie mówić nie masz wyników konika wyścigowego. jesteś w dolnych granicach i musisz szanować żelazo:tak:
może dzika róża ?
kup sobie Hippa herbatkę dla kobiet w ciąży - to taka granulowana owocówka - zawsze to trochę witaminek :-D

=====

a ja jestem pomęczona i znowu pozostanę przy skonsumowaniu zupki knoorki czyli michy konserwantów...:sorry2::dry:

icon_rozga.gif

Kochana można zrobić jakieś jedzonko, które nie wymaga wysiłku.
ja dzisiaj się wspięłam na wyżyny kulinarnej sztuki i wrzuciłam do wody worek kaszy gryczanej (taką wynalazłam co się nazywa kasza z warzywami i faktycznie ma jakieś suszone warzywka); w czasie jak bulgotała - czyli te 15-20 minut - udusiłam pieczarki i dodałam do nich szypiorek, pietruchę i koperek. potem wszystko wymieszałam i miałam obiadek pełen witamin i mikroelementów. popiłam kubłem kefiru i chyba się zaraz ocielę :zawstydzona/y:

Aga,wiesz,ze pieczarki sa strasznie nasaczone chemia,wiem bo pol mojej rodziny w pieczarkach pracowalo,rano je sie zasadza,a wieczorem juz jest pieczarka do zcinania jak trza!.Moja kuzynka jak zaszla w ciaze to dyrektor kazal jej natychmiast na zwolnienie isc i ta od 6 tygodnia byla na zwolnieniu..
Co do herbatek to tu we wloszech sie ich nie pija za czesto,natomiast wszyscy ginekolodzy od 7mego miesiaca zalecaja regularnie picie herbatki malinowej bo przygotowuje organizm do porodu...ja tam juz ja pije:-)i inne owocowe bez tainowe

Ostatnia edycja:
Lesne owoce liptona to herbatka owocowa, czy czarna smakowa? Bo to duza roznica. Zdaje mi sie,ze to jest czarna hrbata.Herbaty owocowe sa jak dla mnie kwasne w smaku.
Ania.falko tylko nie przasadz z tymi malinowymi, bo porod w styczniu, a nie wczesniej ;-)

w ogole dzis mialam zrobic pulpeciki....a tak mnie naszlo na lososia,ze myslalam ze umre!!!! i nic zostawilam te pulpeciki i lecialam szukac lososia.
pycha!!!! losos z grilla elektrycznego+ziemniaczki+surowka z marchewki....mniam

Anik widze,ze apetyt dopisuje...ja tez ciagle jestem glodna:zawstydzona/y:

właśnie nie wiem w sumie - ona też ma taki charakterystyczny lekko kwaskowy smak, ale nie tak intensywny jak inne owocówki - więc całkiem możliwe, że to czarna aromatyzowana, ale pewna nie jestem, bo w sumie ma tam w woreczku jakieś suszone owocki, więc może to jest tak pół na pół :confused:

mamjakty - kasza gryczana pychotka:-)
samo zdrowie:-) - witaminy z grupy B, związki mineralne wapnia, żelaza, fosforu, potasu i miedzi.

Lesne owoce liptona to herbatka owocowa, czy czarna smakowa? Bo to duza roznica. Zdaje mi sie,ze to jest czarna hrbata.

Celinko - ja też stawiam na to, że to aromatyzowana czarna jest :tak:

Herbaty owocowe sa jak dla mnie kwasne w smaku.

a może jakiś soczek dosładzaczek ;-)

Ania.falko tylko nie przasadz z tymi malinowymi, bo porod w styczniu, a nie wczesniej ;-)

ano - prawda. u nas aż tak szybko się tej malinowej nie zaleca.

reklama
tez mam ochote na kasze teraz.....:tak::-(a tu jej nie znajde....
Celinka,ona ponoc pochwe do porodu przygotowuje:-), a moje dzidzi pewnie jak znam zycie to wcale wyjsc nie bedzie chcialo ze mnie i ze 2 tygodnie dluzej sobie posiedzi;-)

Do góry