reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kuchnia

Anik
icon_brawo.gif

Ty dobrze wiesz, że jestem zdania, że to powrót apetytu spowodowany spokojem zwolnieniowym
icon_cwaniak.gif

jeśli mogę - to tylko mała uwaga - dotycząca herbatki - a mająca związek z Twoimi wynikami i tematem żelaza:
nie pij czarnej herbaty ani kawy podczas posiłku lub bezpośrednio po nim, tylko odczekaj ok. pół godziny. taniny w kawie i herbacie mają właściwości hamujące przyswajanie żelaza z przewodu pokarmowego.

reklama
Anik
icon_brawo.gif

jeśli mogę - to tylko mała uwaga - dotycząca herbatki - a mająca związek z Twoimi wynikami i tematem żelaza:
nie pij czarnej herbaty ani kawy podczas posiłku lub bezpośrednio po nim, tylko odczekaj ok. pół godziny. taniny w kawie i herbacie mają właściwości hamujące przyswajanie żelaza z przewodu pokarmowego.

łomatko Aga a z cytrynką tę herbathę mogę pić zaraz po posiłku czy też nie? :confused:

O jejku...:-(jaka ja jestem okropnie głodna....na tej imprezie nie było nic konkretnego do jedzenia tylko jedna pikantna sałatka, która rozłożyła wszystkich kompletnie swoją ostrością:baffled:i jakieś grilowane zimne przekąski aż strach było patrzeć a co dopiero zjeść:szok:
Jest niedziela -marzy mi się porządny obiadek ale się nie szykuję,żeby babcia zaczęła coś pichcić..niestety jak zwykle...moja mama jest stworzona do wyższych celów niz gotowanie:-(
a ja jestem pomęczona i znowu pozostanę przy skonsumowaniu zupki knoorki czyli michy konserwantów...:sorry2::dry:

tt2004553fltt.gif

dev010prs__.png

wstretnamalpa - rosołek trzeba było sobie zrobić, z rana nastawić i sam by sie gotował pomalutku - nie ładnie takimi zupkami się faszerować :no: mój mąż takimi w pracy sie obżera, a ja nie mogę na takie rzeczy patrzeć - dobrze, że przy mnie tego nie jada - ja i tak na Niego krzyczę, ale po kryjomu się w to zaopatruje....

Wstrętnamałpo - szkoda że tak daleko mieszkasz bo ja chętnie bym Cię zaprosiła na obiad :-)
Po tym jak popsuła nam się nowo zakupiona lodówa - musiliśmy przetworzyć wszystko co mieliśmy w zamrażarce i mamy do szybkiego zjedzenia:

- 3 kawały boczku
- 2 upieczeone brzuszki + brzuszkowy smalec
- schab pieczony
- kotlety mielone
- pierogi (ruskie, ze śliwkami i truskawkami, kopytka)
- kiełbasy tele że ho ho
- 2 pizze
- bigos
- grzyby
- tortellini ze szpinakiem
- szynkę pieczoną i karczek

także do wyboru, do koloru - aż się jeść odechciewa......:baffled: tyle tego jest ....
a serwis dopiero w środę - co za kraj :nerd:

Anik najlepiej, jakbys w ogole herbaty nie pila, ale z wlasnego doswiadczenia wiem, ze to nierealne. Ja jestem od niej uzalezniona. Herbata zawiera nawet wiecej kofeiny, niz kawa, ale w naszym organizmie mniej sie jej wchlania, niz z kawy.
Poza tym tanina- juz o tym aga napisala.
Ja pije rozcienczona herbate- czarna. Owocowek jakos nie lubie.

Anik pizze mozesz mi kurierem wyslac ;-) :-D

Celinka ja tez bym wczesniej za owocową sie nie złapała..ale to kwestia przyzwyczajenia.. Znalazłam swój gatunek i teraz pije .. po porodzie piłam sama malinowa z dzika róża, bobofen(przeciwwzdęciowa) , fitomix(na laktację) i czasmi meliskę ...Co do melisy chyba teraz zaczne bo mnie nerwy roznoszą:)

ja za owocowymi też nie przepadałam, ale tak jak to Madzia pisze - jest to kwestia przyzwyczajenia - choć i tak wolę tradycyjną z cytrynką :tak: ja dużo herbat owocowych przetestowałam, na szczęście moja mama wszystko wypije więc nic się nie zmarnowało - najbardziej smakują mi liptona owoce leśne :tak:

reklama
Ja bez herbaty nie mogę życ w tej ciąży. W poprzedniej jakos mnie nie ciagnęło, a teraz to bym nic innego nie piła :-(.
Zrobiłam facetom makaron z jabłkiem zapiekany, powinnam wstawic rosó, tylko niech Tomek mi kuraka umyje i wrzuci do gara.

Do góry