u nas z kupkami to za każdym razem inaczej;-) niby marchewka działa zapierająco ale u nas kupka za każdym razem pojawia się po soczku marchew+jabłko po pierwszym soczku jabłkowym były chyba 3 tego samego dnia a potem normalnie. teraz kupka była w niedzielę a następna obstawiam bedzie pojutrze;-)ale mały się nie męczy, nigdy nie miał problemów brzuszkowych i jak pytałam pediatry to mówiła, że jak tak to ok
reklama
lajfik
Kuba i Kaja;*
mamy cyckowe a jak wy dajecie jakieś danie to później karmicie jeszcze cycem czy przed podaniem dajecie cyca
Kajka je co 2,5 godziny ...i zawsze po zupce czy kaszce dostaje cycusia ..ja z kolei czytalam ,ze nawet jest wskazane podanie piersi po posilku ....jesli nie bedzie miala na nia ochoty to po prostu nie bedzie jadla i juz :-)
Sloiczek na razie mam na 2 ,3 dni ;-).... od przyszlego tyg. zrobie juz na dwa razy ..
Zajada sie pieknie wszystkim ...dzisiaj palaszowala ...brokuly
na razie jest oki
U Zosi jeszcze ząbków nie widac
w tamtym tygodniu Zosia dostała 3 dni marchewke potem dzien przerwy i dałam jej 3 dni jabłuszko (po 3-4 łyżeczki)w niedziele ostatni raz poza tym tylko cycus i woda i własnie od niedzieli Zosia nie zrobiła kupki.Jeszcze nigdy mi tak nie robiła to już 3 dzien.a zawsze jedna na dzien jest
No ale po jabłku to po.winna byc kupka chyba??DUzó pierdzi ale nie marudzi więc nie wiem czy czekac czy dac jej czopka? Nawet nie mam w domu teraz czopka
nie musisz się martwić i raczej nie pomagaj mój Niko robi teraz jedną na tydzień a do 3 m-c każda pieluszka miała niespodziankę
Kajka je co 2,5 godziny ...i zawsze po zupce czy kaszce dostaje cycusia ..ja z kolei czytalam ,ze nawet jest wskazane podanie piersi po posilku ....jesli nie bedzie miala na nia ochoty to po prostu nie bedzie jadla i juz :-)
Sloiczek na razie mam na 2 ,3 dni ;-).... od przyszlego tyg. zrobie juz na dwa razy ..
Zajada sie pieknie wszystkim ...dzisiaj palaszowala ...brokuly
na razie jest oki
już brokuły?
mikimauro
Fanka BB :)
Maxiolek tez już jadł brokuły. Jolek bo wiesz nasze dzieciaczki to Irole są, hihihi.. nic im nie straszne hihihi...
mikimauro
Fanka BB :)
to nie tak Jolek, my tu poprostu nie mamy zabardzo co dawać dzieciom i poprostu dajemy to co oni tu maluszkom, o dziwo naprawde im to nie szkodzi, już kiedyś pisałam że tu jest inny klimat, inne rzeczy uczulają, w innym czasie, to ma wielkie znaczenie. Gdybyś dała Niko truskawke, czy danonka, lub mandarynke, pewnie brzuszek by mu rozrywało, a mój Maxiol już od trzech miesięcy to wcinał i nic mu nie było, danonki poprostu kocha.:-):-)ach no tak ja zacofana
aga221122
mama Jurandzika :))
już to kiedyś pisałam w formie moich wymyśleń, a jakoś niedawno nawet już o tym przeczytałam w jakiejś książce, nie owoce uczulają tylko to na czym są hodowane i jak przechowywane. W Polsce np. nie daje się dzieciom cytrusów, bo one nie dojrzewają na drzewie tylko w dojrzewalni, i są dodatkowo potraktowane jakimiś środkami chemicznymi żeby nie gniły.Gdybyś dała Niko truskawke, czy danonka, lub mandarynke, pewnie brzuszek by mu rozrywało, a mój Maxiol już od trzech miesięcy to wcinał i nic mu nie było, danonki poprostu kocha.:-):-)
Nathalie
Fan(ka)
Fionka jeszcze nie miała nic w ustach prócz mojego cycka, powoli myślę nad tym, żeby coś jej dac stałęgo, moze zacznę od marcheweczki. a Wy od czego zaczynałyście?
reklama
lajfik
Kuba i Kaja;*
Ja kupuje sloiczki z bobovity i tam sa brokulki powyzej 4 m-ca :-)już brokuły?
Ja dopiero podaje 5 dzien ...stale pokarmy ... :-)..Nie jestem az tak odwazna jak ty ... i kupuje tu w Polsce ;-)..to nie tak Jolek, my tu poprostu nie mamy zabardzo co dawać dzieciom i poprostu dajemy to co oni tu maluszkom, o dziwo naprawde im to nie szkodzi, a mój Maxiol już od trzech miesięcy to wcinał i nic mu nie było, danonki poprostu kocha.:-):-)
Jak wroce do bede kupowala Irlandzkie ...ale truskawek nie podam
danonki , biszkopty wprowadze na pewno za 2 m-ce ...uwazam ze jeszcze sie naje tych slodkosci ..wole podac owoc i warzywka ...
Potem wlasnie dzieci sie przyzwyczajaja szybko do slodkich smakow i zaczyna sie problem
ja ugotowalam na pierwszy obiadek marchewke z odrobina maselka ... potem zupka jarzynowa ( ale bez ziemniaka) 1/3 sloiczka owocow , kaszki ryzowe itp.od czego zaczynałyście?
Podziel się: