reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kuchnia malucha & Przepisy kulinarne mam

u nas z kupkami to za każdym razem inaczej;-) niby marchewka działa zapierająco ale u nas kupka za każdym razem pojawia się po soczku marchew+jabłko:confused2: po pierwszym soczku jabłkowym były chyba 3 tego samego dnia a potem normalnie. teraz kupka była w niedzielę a następna obstawiam bedzie pojutrze;-)ale mały się nie męczy, nigdy nie miał problemów brzuszkowych i jak pytałam pediatry to mówiła, że jak tak to ok:tak:

reklama
mamy cyckowe a jak wy dajecie jakieś danie to później karmicie jeszcze cycem czy przed podaniem dajecie cyca

Kajka je co 2,5 godziny ...i zawsze po zupce czy kaszce dostaje cycusia ..ja z kolei czytalam ,ze nawet jest wskazane podanie piersi po posilku ....jesli nie bedzie miala na nia ochoty to po prostu nie bedzie jadla i juz :-)

Sloiczek na razie mam na 2 ,3 dni ;-).... od przyszlego tyg. zrobie juz na dwa razy ..
Zajada sie pieknie wszystkim ...dzisiaj palaszowala ...brokuly :tak:
na razie jest oki :laugh2:

U Zosi jeszcze ząbków nie widac

w tamtym tygodniu Zosia dostała 3 dni marchewke potem dzien przerwy i dałam jej 3 dni jabłuszko (po 3-4 łyżeczki)w niedziele ostatni raz poza tym tylko cycus i woda i własnie od niedzieli Zosia nie zrobiła kupki.Jeszcze nigdy mi tak nie robiła to już 3 dzien.a zawsze jedna na dzien jest
No ale po jabłku to po.winna byc kupka chyba??DUzó pierdzi ale nie marudzi więc nie wiem czy czekac czy dac jej czopka? Nawet nie mam w domu teraz czopka

nie musisz się martwić i raczej nie pomagaj mój Niko robi teraz jedną na tydzień a do 3 m-c każda pieluszka miała niespodziankę

Kajka je co 2,5 godziny ...i zawsze po zupce czy kaszce dostaje cycusia ..ja z kolei czytalam ,ze nawet jest wskazane podanie piersi po posilku ....jesli nie bedzie miala na nia ochoty to po prostu nie bedzie jadla i juz :-)

Sloiczek na razie mam na 2 ,3 dni ;-).... od przyszlego tyg. zrobie juz na dwa razy ..
Zajada sie pieknie wszystkim ...dzisiaj palaszowala ...brokuly :tak:
na razie jest oki :laugh2:

:confused2::confused2: już brokuły?

ach no tak ja zacofana:-D:-D:-D:-D
to nie tak Jolek, my tu poprostu nie mamy zabardzo co dawać dzieciom i poprostu dajemy to co oni tu maluszkom, o dziwo naprawde im to nie szkodzi, już kiedyś pisałam że tu jest inny klimat, inne rzeczy uczulają, w innym czasie, to ma wielkie znaczenie. Gdybyś dała Niko truskawke, czy danonka, lub mandarynke, pewnie brzuszek by mu rozrywało, a mój Maxiol już od trzech miesięcy to wcinał i nic mu nie było, danonki poprostu kocha.:-):-)

Gdybyś dała Niko truskawke, czy danonka, lub mandarynke, pewnie brzuszek by mu rozrywało, a mój Maxiol już od trzech miesięcy to wcinał i nic mu nie było, danonki poprostu kocha.:-):-)
już to kiedyś pisałam w formie moich wymyśleń, a jakoś niedawno nawet już o tym przeczytałam w jakiejś książce, nie owoce uczulają tylko to na czym są hodowane i jak przechowywane. W Polsce np. nie daje się dzieciom cytrusów, bo one nie dojrzewają na drzewie tylko w dojrzewalni, i są dodatkowo potraktowane jakimiś środkami chemicznymi żeby nie gniły.

Fionka jeszcze nie miała nic w ustach prócz mojego cycka, powoli myślę nad tym, żeby coś jej dac stałęgo, moze zacznę od marcheweczki. a Wy od czego zaczynałyście?

reklama
Ja kupuje sloiczki z bobovity i tam sa brokulki powyzej 4 m-ca :-)

to nie tak Jolek, my tu poprostu nie mamy zabardzo co dawać dzieciom i poprostu dajemy to co oni tu maluszkom, o dziwo naprawde im to nie szkodzi, a mój Maxiol już od trzech miesięcy to wcinał i nic mu nie było, danonki poprostu kocha.:-):-)
Ja dopiero podaje 5 dzien ...stale pokarmy ... :-)..Nie jestem az tak odwazna jak ty ... i kupuje tu w Polsce ;-):-D..
Jak wroce do bede kupowala Irlandzkie ...ale truskawek nie podam :-D:-D:-D
danonki , biszkopty wprowadze na pewno za 2 m-ce ...uwazam ze jeszcze sie naje tych slodkosci ..wole podac owoc i warzywka ...
Potem wlasnie dzieci sie przyzwyczajaja szybko do slodkich smakow i zaczyna sie problem :-p:tak:

od czego zaczynałyście?
ja ugotowalam na pierwszy obiadek marchewke z odrobina maselka ... potem zupka jarzynowa ( ale bez ziemniaka) 1/3 sloiczka owocow , kaszki ryzowe itp.

Do góry