reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kuchnia malucha & Przepisy kulinarne mam

Dziewczyny jak dajecie np marchewkę przez tydzień później jabłko to czy w tym tyg co ma mieć jabłko marchewkę samą lub z czymś też się daje chociasz nie ma uczulenia?

zaczynalam od jablka - potem jablko z marchewka - potem po kolei dorzucialam po jedzym warzywie i teraz mam juz zupke mix : marchew, seler, ziemniak, pietruszka, kalafior :tak: zawsze wprowadzajac nowe warzywo do menu podawalam je przez tydzien w zupce jarzynowej aby sprawdzic jak dziala, jako ze do tej pory nie bylo zlych reakcji wiec teraz mamy zupke wielowarzywna :tak:

reklama
Labudka super, ze Wam tak wszystko wchodzi. My jedlismy marchewke, zupke marchewkowa z ryzem no i sprobowalismy dodac ziemniaka i wysypalo..i tak mysle czy to po ziemniaku czy zbieg okolicznosci...kurde no..teraz czekamy az wszystko zejdzie i probujemy jeszcze raz.
Pepti zasmakowalo, cycus juz nie smakuje, sinlac jest be :wściekła/y:, kaszka ryzowa z babanami jest super, ale z ryzowa z jablkami to lepiej nie podchodzic:wściekła/y::wściekła/y:Ja glutenu jeszcze nie wprowadzilam..gdzies tam czytalam ze u alergikow czeka sie nawet do roku..czy Ty konsultowalas sie z alergologiem?
A tak w ogole to pytalam pediatry o to badanie na skaze z krwi i mi powiedziala, ze czegos takiego nie ma:crazy:.

yawla gdy podalam ziemnaczka po raz pierwszy to tez wyszla wysypka, ale odczekalam kilka dni i podalam znowu :tak: za kolejnym razem juz bylo dobrze

Dziewczyny jak dajecie np marchewkę przez tydzień później jabłko to czy w tym tyg co ma mieć jabłko marchewkę samą lub z czymś też się daje chociasz nie ma uczulenia?
ja od 3 dni podaję jabłuszko i widzę że nic się nie dzieje to dzisiaj dam marchewkę

mamy cyckowe a jak wy dajecie jakieś danie to później karmicie jeszcze cycem czy przed podaniem dajecie cyca .Ja czytałam że zalecają dać cyca i dopiero jakieś danie no ale mój mały przy cycu zasypia to ja daję np. jabłuszko troszkę soczku tak ok 20ml i dostawiam do cyca i on cycoli jeszcze z 15 min i śpi

no właśnie a wy karmicie dziecko co ile godz bo mój Niko je co 3,5-4 godz i nie domaga się wcześniej

a moja mała protestuje i nie bardzo chce jesc dzisiaj bo mleczka zageszczonego dodałam troszke jabłka z hippa i wreszcie zjadła jakies 100 ml jezcze takich problemów z nia ne miałam zeby jesc nie chciała a to juz trzeci dzień taki na noc zje normalnie i nad ranem jak sie obudzi a potem to jest katastrofa przez cały dzień

yawla nie pytałam alergologa o gluten, ale to chyba dobry pomysł :-) wlasnie w sierpniu mam sie zgłosic do badania krwi po kątem ten skazy nieszczesnej. wiec juz sama nie wiem jak jest z tą wykrywalnoscia skazy...nasza alergolog raczej wie co robi...

u nas była wysypka z 2 tygodnie temu, ale to po tym jak sama zrobilam jabłka. w tym tygodniu robie kolejne podejscie

jolek Mati je co 2,5 godziny czasem do 3 wytrzyma. ja robię tak, że daje cyca a po ok godzinie dostaje 1/3 słoiczka. no i potem cycuś normalnie ok 2,5 od poprzedniego.
teraz próbujemy deserku jabłko+banan. soczki różne już mały pił: jabłko, jabłko+melisa, jabłko+porzeczka, winogrona+dzika róża. jak do tej pory nic go nie uczuliło. kilka pisło, że po ziemniaczku wysypalo maluszka, nie wiem, my jeszcze nie próbowaliśmy:-)

reklama
jolek my karmimy się co 3 godziny regularnie, no i raz dziennie po cycu jest pół słoiczka, a raz na dobranoc setka mleka modyfikowanego

Do góry