reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kuchnia malucha & Przepisy kulinarne mam

Miloszkowi dziś wprowadziłam jabłko miał troszkę kwaśną minkę ale mu posmakowało i zjadł cały słoiczek marchewki z ryżem lubi różne herbatki nowy smak podałam mu to malinową z dziką różą

reklama
miki to dobrze, że nie masz żadnych problemów z uczuleniami. Moja mama nie karmiła mnie piersią i od początku życia piłam mleko krowie - nic mi nie było i nie jest.

Ostatnio zostałam zbesztana przez koleżankę, że nie karmię piersią (to już mnie nie rusza), podaję małej słoiczki (to już wcale), ale wyskoczyła z teorią, że jak teraz podam małej coś za wcześnie jakieś warzywo do jedzenia i że choć teraz jej nic nie będzie to podobno za kilka lat może mieć jakieś problemy :confused2: prawda to??

Pbg o ruganiu za brak cyca to temat rzeka, ciekawe czy lepiej jest glodzić dziecko?
Ja wprowadziłam Zosi marcheweczkę, dzisia juz drugi dzień- wcina aż miło. Już pisałam gdzieś że wykańcza mnie ganianie z cycem na wierzchu co godzinę bo dziecko moje podrosło i wyraźnie domaga się nowości:)

... my w Polsce jesteśmy zbyt spaczeni przez "niemiecka sterylność" i umiłownaie do stosowania się do norm i przepisów lekarzy...
ja do tego podchodzę tak, że POLACY PRZESADZAJĄ, podoba mi się podejście mojej kuzynki, która mieszka i wychowuje miesiąc starsze dziecko od naszych w Stanach.
Ja nie przywiązuje wielkiej wagi do rozszerzania diety, dawno, dawno temu nie było blenderów, sitek i innych badziewi i dzieci jadły tylko mleko, wiec dziś też nie będzie źle jak do pewnego czasu będzie w menu prawie tylko mleko. Coś tam Jurand zjada co nazywa się jabłko, za chwilę dam mu jakieś warzywo, ale nie koniecznie musi się tym najeść.

Matek tez dziś spróbowal po raz pierwszy jabluszka ze sloiczka:) Najpierw sami spróbowalismy zanim mu dalismy:) Zjadl prawie 1/3 sloiczka:) Ale bez wiekszego entuzjazmu:)
Za to wieczorkiem zajadalismy sie zimnym arbuzem i dla jaj dalam malemu powąchać a on otwozyl buźke i zlapal arbuza:) Bardzo mu pasowal-mlaskal i domagal sie wiecej wiec oczyscilam kawalek z pestek i dalam mu pociumciac:) Nie zjadl nic ale za to troszke soku wyssal:)
Ciekawe czy moze sobie czasem takiego arbuza pociumciac jak myslicie??? Chyba mu nie zaszkodzi??? Matek ma dokladnie 4,5 mc:)

a tu któraś z dziewczyn polecała nam jagody z jabłkiem Bobovity - Kalina wciągała, aż się uszy trzęsły, tylko musiałam to trochę zagęścić, bo te niektóre cholerstwa to takie rzadkie robią, że więcej tego jest wszędzie wkoło niż w buzi dziecka.

Ja te deserki daje Maksowi w butelce z trójpzepływowym smoczkiem :) Nie chce mi sie 2 razy dziennie karmic łyzeczka.

ja bym mogla tylko łyżeczka karmić młodego, bo chetnie z niej je, w przeciwienstwie do mleka z butelki...czasem szybciej mi podac kaszke łyzeczka niz mleko w butelce

reklama
Oj ja się cieszę, że Karolek tak chętnie je z łyżeczki, bo butla ostatnio jest blee.
Wczoraj zjadł cały słoiczek szpinaku z ziemniaczkiem i był zdziwiony, że już nie ma :-D
Z deserków dostaje jabłko z gruszką bo bardzo mu smakuje. Inne desery są fuj !!!
Woli konkrety i bardzo się cieszę, bo my z mężem nie przepadamy za słodyczami.

Do góry